Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (520)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka pokračovania, tak je to v podstate rovnaká šablóna ako prvý diel. Nič nové, len naleštený vizuál, bicepsi The Rocka, efektné spomalovačky, kopec digitálnej akcie a tak podobne, skratka jedno obrovské digitálne (miestami až Avatarovské) dobrodružstvo, ktoré neprinieslo nič nové, len drží látku prvého filmu. 65% - 3* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tohle by Verne taky nepřejules! Vidět, jak fabrika na slaboduché kýče používá jeho romány k tomu, aby odpudivý sliz sbalil prsatou cigošku a děsně si zamiloval svého otčíma, jenž je vyjulesý ovarový krk, co umí hýbat kozama, sáhl by po nové julesetce a otevřel si julesu. Jinak na ně na všechny samozřejmě Tajuplný ostrov nastrajules spoustu osidel, jako například obřího ptáka, macatého, elektrického úhoře a předlouhého leguána, až se z toho pětiletým fakanům musí zdát něco nehezkého o tatínkovi. Takže jsem si to samozřejmě náramně ujules a nostalgicky zavzpomínal na doby, kdy jsem ještě jules s rodiči a hltal v televizi zdegenerovanou kulturou nezpizděné verneovky. Z tohohle by jeden dostal akorát tak zánět jules! ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

ROCK and roll, baby. Velkolepější nadstavba Cesty do středu Země (tentokrát konečně i v kině v opulentní 3D pořízeném Cameronovými udělátky), již dle očekávání táhne dopředu charismaťák Dwayne, jehož úsměv a prsní svalstvo zachrání situaci vždy, kdy si začnete říkat, že je těch dějových pytlovin a přerostlých digitálních čmeláků vážně trochu moc. Dramaticky Cesta 2 v podstatě vůbec nefunguje (kdo se zvládne nesmát při každém vážnějším momentu, je větší frajer než Michael Caine s mačetou!), ale jako nabušená horská dráha plná atrakcí je to bez diskuze hodně příjemné filmové pošušňání, které si užijí hlavně ti z věkové kategorie 10- a spolu s nimi i dospěláci, jimž nedělá problém na 90 minut jen tak vypnout a zmizet do světa, kde se vám sem tam vysere na hlavu pestrobarevný holub o velikosti bombardéru. 6+/10 a doma bude zážitek poloviční. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cením si faktu, že tvůrci si na základě románu od Julesa Vernea vystavěli svůj vlastní příběh a vyhli se tak možnému zneuctění samotné knížní předlohy. Nesmírně mě ovšem mrzí nevyužitý potenciál ať už na poli humoru, akce nebo spádu a napětí. Poznávání tajuplného ostrova přece nabízelo tolik dramatických a humorných situací, stačilo se s tím jen trošku víc mazlit a ne aby byl honem, honem další 3D film na světě, dokud je 3D v kurzu. Příběh se bez většího vzrušení prošel v mý hlavě a šel si lehnout do zapomínací komory a to je fakt velká škoda, protože měl v sobě potenciál k ohromení. Musím ocenit vizuální stránku a to jak ostrova, tak Vannessy, střídavě jsem jí čuměl za výstřih a na zadek, no co no, když mě neviděla.. Dwayne Johnson ať se na mě nezlobí, ale do podobných filmů nepatří, není to herec, je to jen bijec a jeho místo je v akčních filmech, některé "otcovské" scény by zahrál líp i lovec Pampaliny. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento biják zachránil jedině Luis Guzmán, ale jinak je to pitomé a nicneříkající jako vánoční projev Mildy Zemana. A také tak vyumělkované. Řeknete si, že to s realitou nemá nic společného a tím nemyslím, že na mysteriozním ostrově žijí miniaturní savci a gigantický hmyz. Dejme tomu. To je asi jediné, co se vám bude líbit. Ale je to málo proti tomu, co vás tam bude štvát. Ničím to z řady podobných filmů na Verneho motivy nevybočuje. Je to jen modernější a uhlazenější a technicky na dobré úrovni. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Podle souřadnic z mapy Tajuplného ostrova by byl ostrov nejméně 3 000 km od ostrova Palau, nikoli 100 mil, jak je zmíněno ve filmu. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy Seana (Joshe Hutchersona) honí policie, vjíždí motorkou do dvora a chystá se vyjet po dětské klouzačce. V prvním záběru je těsně u klouzačky, avšak v dalším záběru je od ní dostatečně vzdálený, aby ji mohl vyjet. (skinny)
  • V úvodu filmu ujíždí hlavní představitel před policií na jednoválcovém motocyklu Honda XR650L. Zvuková stopa motocyklu je však upravena na 4válec. (Max_FX)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama