Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nejde o horor, spíše drama s prvky thrilleru. Navíc tvůrci nastavili příběh trochu netradičně; divák fandí záporákovi, a to bez špetky kladných vlastností, každopádně to výborně funguje a člověk opravdu doufá a trne, aby César nebyl odhalen a zatčen, takže o napětí tu není nouze. Hlavní hrdina oplývá možností a schopností výborně manipulovat lidmi, chorobnou posedlostí a precizností, ale přesto jde vlastně o chudáka (ne že by ho to omlouvalo). Konec je možná trochu překvapivý, avšak rozhodně ne špatný. Samozřejmě, César má někdy možná až moc štěstí, policie je bezradnější než bývá normálně a film by určitě mohl tlačit ještě více na pilu, ale já jsem spokojen, solidní španělský počin. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepochopil, co tam v té bytovce dělá ten recepční. Vypadalo to, jak kdyby Španělé vymýšleli nesmyslné pozice, jenom aby snížili svojí brutální nezaměstnanost. Hlavní postava mi tudíž přišla naprosto zbytečná a klidně bych se bez ní obešel. Jenže na druhou stranu by zase nevznikl tenhle napínavý thriller, který toho z hororu moc nemá, ale zase budete napnutý jak špagát mezi dvěma budovami. Za mě dobrý, film mě nenechal oddechnout po celou jeho délku a Marta Etura to vyhnala solidní krásou. Jen nechápu, že to tomu recepčnímu všechno tak procházelo. Tvářil se na perfekcionistu, ale závěrem předvedl solidní amatérismus. Sesypaný domeček z karet je nic oproti tomu, co se dělo tady. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Spoilery: První polovina filmu je dost slibná a láká na celkem zajímavou atmosféru a úchylnou zábavu plnou perverze (oceňuji ten nápad s chloroformem, to bych prodával v balení po třech pro panice). Zvláštní pocit z úchylné hodinky a půl navodila hned na začátku i ta malá holka, která byla celkem nepochopitelně nasnímaná jako čtrnáctiletá lolitka a až v polovině filmu člověk zjistil (při záběru na jiné části těla než jen hlavu), že jí snad není ani deset. Úvod zkrátka navozuje podobný dojem jako "Srpski film", ale v průběhu stopáže se vše stočí do zátoky Brutální nuda a veškerá atmosféra z původního tajného prcání nájemnice, se vytrácí do ztracena, aby se řešily banální zápletky úniku z pokoje a odklízení nastrčených švábů. Čekal jsem trochu více explicitismu a alespoň jednu pořádnou účelovou vraždu. Tento španělský pokus o záporného a neškodného Dextera, který místo citu postrádá radost, vyšel tak na polovinu. 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený dramatický thriller. Má dosť dobrý príbeh o vrátnikovi v jednom obytnom dome, ktorý navonok pôsobí ako slušný a spokojný muž, ale v skutočnosti trpí depresiami, pretože nemá žiadny zmysel života. Ale nájde si ho v podobe platonickej lásky do sympatickej susedky a tak k nej pomocou kľúčov, ku ktorým má ako vrátnik prístup potajme chodí. Ale tento spôsob života mu môže priniesť aj mnoho problémov a pomaly sa do toho čím ďalej viac zamotáva. Spracovanie sa mi páči, veľkým kladom je, že celá táto udalosť je braná s pohľadu vrátnika, v klasickom duchu by to bol pravdepodobne len opäť ďalší nevýrazný thriller, ale toto mi sadlo. Je tu dobre vykreslená jeho motivácia a veľmi dobre sa pozerá na to, ako sa snaží tváriť spokojne, aj keď skutočnosť je niekde úplne inde, bavil ma aj vzťah so susedkou a viacero zaujímavých prvkov, ako napríklad dievča od vedľa. Prvá polovica sa ešte nesie v takom kľudnejšom duchu, ale v druhej sa to slušne rozbehne, pár scén je aj dobre napínavých, viac sa pritvrdí a celkovo je to ešte lepšie. A nesklamal ma ani záver. Herecké obsadenie je na tom dobre, charizmatický hlavný hrdina, príjemná susedka a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú bez problémov, Jaume Balagueró slušne zvládol aj túto tématiku. Som veľmi spokojný, Španielsko v poslednej dobe točí veľmi zaujímavé thrillery, či už v kombinácii s hororom alebo aj bez neho a to platí aj o tomto filme. Výborná práca. 78% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Španieli sú jednotkou v oblasti mrazivých psycho-trilerov. Mientras Duermes je ešte o niečo lepší (v zmysle intenzívnejší) ako napr. podobná žánrovka Ojos de Julia. Luis Tosar je týpek na pohľadanie a svoju (herecky vďačnú) rolu si užíva. Napätie hustne každou minútou a k záveru tep stúpal až na maximum. Fanúšikovia žánru MUSIA byť spokojný.. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama