Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Vančura 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedla zvědavost dozvědět se, jaký je původ postav z pozdějšího filmu Darlin, který jsem viděl před pár dny. V tomto ohledu mě aspoň částečně uspokojilo, že je zde vysvětleno, kde se vzala ta zrzka, ale současně mě příšerně iritovalo, že o původu té kanibalské zrůdy (kterou hraje ta samá herečka), se ani zde člověk nic nedozví! A koukat na ten první film Offspring, kterým to celé začalo, už odmítám, protože jsem dokonale otrávený tím hnusem, kterému jsem zde byl vystaven. Ten film je zcela zvrácený a postava jeho režiséra mi je extrémně nesympatická, a závěr toho filmu je tak chorý a zlý, že doufám, že ho dostanu co nejdřív z hlavy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film. Před napsáním tohoto komentáře bylo mé jasné hodnocení 3*, ale včera jsem se na ten film podívala ještě jednou a dávám stoprocentně 4. Mě to fakt bavilo. Jak tady pár lidí píše, že se příběh vleče a zbytečně se mluví, mně to nevadilo. Pravda, mohla být třeba kratší stopáž, ale když film baví, nevnímáte to. Jo ten závěr byl, přiznejme si, víc než divný. Snad nejsem jediná, kdo to úplně nepochopil. Nevím, co se dělo s těmi psy a nevím proč zrovna Anoftalmie. No a k tomu papá, co vedl celou svoji podivnou, z jiné planety vyhlížející rodinu; snad jen to, že tak nesympatického týpka jsem už dlouho neviděla. A ten jeho kluk - baskeťák byl víc než nechutný. Panebože, jen za to jak se celý film tváří by si zasloužil dostat jednu přes pusu. Ale co fakt musím uznat je, že hudba, kterou producenti do tohoto filmu vybrali, byla to pravé ořechové a hned se na to líp koukalo. Za muziku další palec nahoru. Edit: Tohle se mi ještě nikdy nestalo, ale musím (už podruhé) hvězdičku přidat. Když se ohlížím po dlouhé době, v paměti mi to až nepřiměřeně utkvělo. Zkrátka a dobře dávám 5 hvězdiček z toho důvodu, že ještě zhruba po třech týdnech od druhého zhlédnutí jsem nadšená a určitě si film pustím nejméně ještě jednou. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Horor to není. Nicméně se jednalo o velice zvláštní a svým způsobem velmi půvabnou psychoušskou jízdu. Úvodní scénka navozovala dojem, že sledujeme snímek filmové kvality "D-". Naštěstí netrvala dlouho a postupem času se snímek zdárně přetransformoval na solidní "Béčko". Od okamžiku, kdy zcela civilizovaný tatínek přinese z lovu kořist, kterou se rozhodne podrobit převýchově, nastal neskutečný příval zábavy. Možná jsem pro společnost nebezpečný psychopat, ale já se u tohoto snímku neuvěřitelně nasmál. Mnohem více, než u nějaké rádoby vtipné "komedie". Hlava rodiny je opravdu psychopat každým coulem (nejen on, své psychopatství zdárně předal kompletní rodině). Jeho jednání se členy rodiny a podobně, to je prostě kouzelné a nemá to chybu. Celý ten nápad s vlky vychovanou hlavní dabérkou zombies v seriálu Walking Dead je celkem sračkoidní, ale nechť na to kálí pes, respektive v pejska vychovaná dcerka (kdo tento film viděl, ten to hravě pochopil). Trošku mě zarmoutil SPOILER → závěr. Přál jsem taťuldovi, aby své řádění dotáhl do konce, nebo minimálně situaci a rodinné vztahy více vyhrotil. ← KONEC SPOILERU Nicméně, filmový zážitek mohu prohlásit za slušný. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy filmů: jeden se tváří, že je o něčem, ale je o ničem, a druhý, že je o ničem, ale je o něčem. Žena je případ toho prvního. Sexy divoženka trhající vlastními čelistmi vlka je jen předkrm toho, co bude následovat. Nemyslím si, že by žena byla natolik brutální a překvapivá. Jen se snaží hrát si s feminismem a misogynií a výsledek je velmi rozpačitý - včetně posledního filmového záběru. Špatné je už to, že všechny postavy jsou od začátku velmi nesympatické. Každá mě vytáčela svým způsobem, ale štvali mě fakt všichni. Pasivní matka, šovinistickej taťka právník, blbě čumící syn, blbě čumící dcera... Snad jen ta nejmenší s copama byla fajn, ale tu zas nepustili ke slovu. Postupně postavy přibývají, ale i ty jsou nesymaptické (divožena, přechytralá sexy úča, štěkna). Takže s výsledkem filmu jsem spokojená, ale zároveň si mě snímek Žena ničím nezískal. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tá 2ka za Angelu a 5minútový úvod , ktorý dával nádej ,že sa bude 1dnať o akurátny film. Žiaľ opak bol zase pravdou , ako sa to v poslednej dobe tak často stáva. Áno z filozofického pohľadu , pod intelektuálne podaným drobnohľadom sa tam nájde nejaká tá symbolika o naturalisické premiestnenie prírody ( divožienky ) do civilizácie , o feministický pohľad na " rodinného dominátora " . Síce parádne zahrané aj nasnímané to plynule prešlo do rodinnej drámy ... ale celé suterénové upínanie a napínanie...ma proste nudilo. Jednou vetou ? ŤAŽKOPÁDNE NIČ Z KTORÉHO SA DALA VYŽMÝKAŤ PARÁDNA PSYCHO PECKA. P.S. Sundance je mi " uvoľnený " a s ním spojený aj " bungee hyping ". Pre niekoho určite prísny verdikt , ale už to muselo prísť - úroda z poslednej doby je toho následkom. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama