Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (835)

golfista 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe patří k mým srdečním záležitostem. Jako kdyby točil filmy pro mě (a třeba i pro ostatní :). Jako kdyby vycítil, jak se budu v ten který rok cítit, jak budu schopen jeho nový film vnímat. ... Vždycky výborně vybraní herci, tradičně skvělý soundtrack a také vždy nejméně jedna nezapomenutelná scéna (tentokrát určitě vzpomínka na seznámení v restauraci). ... Není to asi úplně 100%, ale za tu náladu, kterou jsem po filmu "chytil" musím přidat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $75,624,550Tržby Celosvetovo $120,081,841Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,238,858 //počet predaných kusov 1,020,209Tržby za predaj DVD v USA $27,389,176 //počet predaných kusov 1,790,527║ No teda milé prekvapenie, hoci nezaobíde sa to bez sentimentu ale v tomto prípade to fakt hrá s príbehom bez toho aby to akokoľvek otravovalo, herci sú výborný, miestami to má úžasný emociálny náboj, krásna doprovodná hudba, dobrá kamera a réžia, príjemná oddychovka pri ktorej upadne nejedna slza. /100%/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Damonovi asi dobre padlo po čase hrať trochu uvoľnenejšie a tá pohoda sa preniesla aj na mňa. Príbeh ničím výnimočný, možno obyčajný ako život sám, ale zas nie natoľko, aby to nudilo. Damonovi som roky postupne prichádzal na chuť, ale posledné roky dokazuje, že je skvelý a sympatický herec. Príbeh okolo rodinnej tragédie, chuti odštartovať život odznova a problémov okolo kúpenej zoo, má čo ponúknuť. Názov i letmý pohľad na dej môže mylne vyvolať dojem, že ide o ďalšiu rodinnú komédiu s hovoriacimi zvieratkami, ale našťastie to nie je tento prípad. 20 sekúnd odvahy vám môže radikálne zmeniť život, tvrdí M. Damon. Obetovaním dvoch hodín tomuto filmu sa váš život zmení asi ťažko, ale môžte to skúsiť. "Prečo nie?"... 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skrznaskrz optimistická podívaná, na kterou člověk zřejmě musí mít náladu (já ji měl). A to jsem se prosím pěkně ještě nějakých pět minut před začátkem filmu obával, aby nebyl příliš rádoby roztomilý, plný žvatlajících dětiček, vtipných zvířátek a podobně. Nic takového se samozřejmě nekonalo. Výborní sympatičtí herci, milý scénář, humor, sem tam slza (vážně!)... A senzační postava inspektora zoologických zahrad v podání Johna Michaela Higginse. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Proč se alespoň jednou ve svém krátkém životě nevydat vlastní cestou plnou zádrhelů, oddělenou od té, po které s pocitem jistoty kráčejí i naši blízcí? Proč nevěřit něčemu, v co by ostatní nikdy nedoufali, proč nezahodit minulá traumata a nezačít znovu.....? We Bought a Zoo má neoriginální příběh, který jako celek končí tím nejočekávanějším způsobem, avšak ty různorodé a krásné chutě i pocity obsažené v jednotlivých scénách, ve sladce humorných dialozích i v celkové náladě a motivační atmosféře snímku jsem vstřebával se stejnou radostí jako pusinkující smajlíky od dívky, do které jsem blázen (jo, kéž by si na mě ve skutečnosti aspoň jednou za měsíc vzpomněla :).... Malý film, ale s velkým srdcem a přenádhernou poslední větou, která mi takřka vehnala slzy do očí. 75% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let. (movieband)
  • Pro Matta Damona (Benjamin Mee) bylo nejtěžší natočit scénu s hady, protože trpí ofidiofobií (panickou hrůzou z těchto živočichů). (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno