Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (835)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sice i porno má méně předvídatelný děj než tohle (a herci tam podávají lepší výkony), ale jednou za čas se taková nálož kýče dá bez újmy přežít. Dětičky sice trochu k nepřežití byly, ale ohledně svého odporu k lidským mláďatům se musím pochlubit, že dělám pokroky - co mám vlastní, nesnáším už jenom ty cizí. Podstatné je, že tam byl binturong. Podle mě by filmům výrazně pomohlo, kdyby v nich bylo víc binturongů. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe / Predloha: We Bought a Zoo od Benjamin Mee | Hudba: John Powell | Produkcia: Julie Yorn, Cameron Crowe, Marc Gordon | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Vinyl Films, LBI Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 120,081,841 $ || Rozprávka na dobrú noc, najlepšie strávené s polovičkou. Tak americké, a napriek tomu som tomu prepadol. Malo to dušu, čistotu a vôbec. Až som si z toho kúpil škrečka (asi komplexi z detstva - mal som len rybičky) :D ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Milý rodinný film, ktorý si celý čas drží všetky atribúty v jednej rovine - ničím extra nenadchne, neprekvapí, ani nerozčúli, dobre sa naň pozerá. Občas je realita ponúkaná príliš idealisticky a naivne, ale v rámci žánru sa to celé dá uniesť. Potešili hlavne zvieracie herecké výkony a to, že popri záplave akčných-dramatických a romantických filmov aj takéto filmy treba. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel výhradně kvůli Mattovi Damonovi, protože jsem si potřeboval ověřit u podobného typu role, zda je skutečně dobrej herec nebo ne. Ano jeho výkony jsem považoval za fantastický, jenže vždycky to byli bezemoční chlapíci, takže jsem chtěl v jeho podání vidět i výrazně odlišnou postavu od Bourna, šéfa zahraniční rozvědky CIA, atd. Musím se přiznat, že samotnýho filmu jsem se při pohledu na plakát dost děsil. Jenže všechno nakonec skončilo na světlé straně síly. Výkon Matta mě naprosto sejmul, svou roli zahrál fantasticky, všechny své pocity, který jeho hrdina momentálně prožíval měl v pohledu, v mimice tváře, prostě paráda už nemám nejmenších pochyb, že Matt patří mezi absolutní hereckou špičku současnosti. Samotný příběh člověka takovou krásnou nenásilnou cestičkou manipuluje tu k úsměvu, tu k slzičce a především k velkému fandění hlavním hrdinům, zkátka z toho fimu jde život a emoce a to na mě vždycky platí. Další věc, která se mě líbila, že zvířata tu nebyla degradována na pouhý prostředek k citovýmu vydírání, ale byla prostě regulérní součástí vývoje příběhu. Když už jsem tady chválil Matta bylo by blbý nepochválit i ostatní, protože i oni mají velký podíl na mým zcela nečekaným pětihvězdičkovým zážitku Scarlett počínaje a malou Meggie konče. Ještě bych zmínil Elle Faninnig,protože ten její úsměv jen potvrzuje, že ať už je holka jaká chce, pokud se umí usmát a má takovouhle povahu, má u mně vždycky vyhráno. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně úchvatné. Abych to hned na začátku uvedla na pravou míru, tak bych k žánrům: komedie, drama, rodinný přidala ještě romantický a drama bych téměř vyškrtla. Matt Damon svou roli zvládl přímo skvěle a uchvátil mě, je sice vidět, že už stárne, ale pořád umí. Scarlett Johansson se do své role také výborně vžila a hodně se k ní hodila. Colin Ford byl také nepostradatelný, ale nejvíce úžasná byla Maggie Elizabeth Jones, která je hrozně roztomilá a celou dobu optimistická. Celý příběh je vynikající a vše krásně navazuje. Atmosféra je pohlcující a zanechá v člověku skvělý dojem. Velké plus má u mě také doprovodná hudba, ta to vše ještě více podtrhla a umocnila. Netřeba psát více slov, to musí člověk vidět. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)
  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, v Los Angeles, Thousand Oaks a Pasadeně. (Terva)

Reklama

Reklama