Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hity, provokace, bitky. Přesně proto hokej miluju a přesně proto mi ho chybí hrát. Tohle je lehká a zároveň brutální komedie, podle mě taky nejlepší film o tomhle sportu - jak po americku vyhrocuje, přitom ale zachycuje tu pravou podstatu tvrdý stránky věci. Seann "Stifler" super blbečkem a Liev Schreiber ultimátním veteránem drsňákem. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sportovní film těžící ze záměrně nesportovního chování hráčů zvaných bitkaři, jejichž týmová funce zřejmě skutečně existuje. A já naivka si myslela, že vrcholem amerického sportovního ledovce jsou pologramotní univerzitní hráči baseballu a basketballu! Lední hokej jde však ještě mnohem dál, nejen, že se na nějakou tu ztrátu desítek v IQ testu nehledí, dokonce taková základní dovednost, jako je bruslení, není vůbec nutná! A tak se v zemi neomezených možností stane součástí jednoho z velkých týmů dobrohloupá mlátička (podporovaná svým prachsprostým kámošem, který by se neměl volně pohybovat ani po detenčním ústavu), jejíž sledování nám dá přičichnout k hokejovým šatnám, kde by se dal testosteron krájet, a možná ještě dál... třeba na ledovou plochu, kde zpomalený let sražených krevních klků a jedniček vlevo nahoře doprovází operní árie ... Zvláštní, filmy typu "based on a true story" asi často nebývají prezentovány jako komedie, tady by se ovšem na vážnou notu hrát nedalo, takže za to palec nahoru. Abych se tedy vymáčkla, po prvních dvaceti minutách bych nevěřila, že to řeknu (byla jsem tak otrávená, že jsem se zaobírala myšlenkami typu - přibral Seann hmotu kvůli roli, nebo se tak vyžral sám?... ta tupost v očích je opravdu hraná?), ale faktem je, že příležitostně bych byla ochotná dát si repete, už kvůli krasavci Grondinovi, skvěle uvolněnému Schreiberovi, psí oddanosti ve Scottově pohledu ze střídačky i skutečnosti, že už nikdy se nebudu dívat na hokej, jako dřív. A co si cením nejvíc - Doug je prvním z akčních hrdinů (no je to akční hrdina, ne?) co přiznal, že je blbej :-) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že nemusíte vedieť hrať hokej, aby ste boli hokejovou hviezdou, stačí len trochu krčmového „umenia“, a to sa najmä v Amerike nosí, ja nie som fanúšikom. Ešte, že tam bola zakomponovaná osobná línia, ktorá bola celkom zaujímavá, inak je pointa úplne plochá, a to je poukázanie na to, ako dôležití sú takíto hráči pre tím. Nesúhlasím. Hokej by sa bez nich úplne obišiel. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani dramedie, ani sonda do duše násilnického primitiva. Goon se snaží spojit neslučitelné - sofistikovanou kritiku posedlosti násilím a jednoduchou hollywoodskou komedii apatowovského střihu se sprostým a nekorektním humorem. V obou případech zamrzí, že látka není dovedena do nějakého zdárného konce. Když se navíc objeví zbytečné podzápletky (nudná romance) a nesnesitelné postavy (Jay Baruchel), je jasné, že se Goon stane jen pouhou jednohubkou na nedělní odpoledne, v níž tak akorát oceníte pěkně natočené bitky a přesně hrajícího Scotta. Jsem zvědav, jak se svým hokejovým opusem naloží Kevin Smith... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vedení kanadsko-americké NHL asi moc radosti z tohoto snímku (ve světle skutečnosti, že za posledních pár let se snaží „očistit hru“ a zvýhodnit technické hráče), mít nebude, nicméně řekněme si upřímně, bez bitkařů typu Douga Blatta (resp. S. W. Scotta) by to nešlo. Pěstní (férové) souboje, (čisté) hity,.... to je koření hokeje, které k němu neodmyslitelně patří stejně jako (pivko ke knedlo zelo....) resp. parádičky J. Malkina či S. Crosbyho. Kdo s tímto nesouhlasí, plete si jednoznačně sporty a raději si zajde na „Holiday on Ice“ a „čtverného axela“ J. Pluščenka. Příběh snímku Goon se ohání přívlastkem „Based on a true story“. To prosím berte s (notnou) rezervou. Byť pravda, v nižších soutěžích se to řeže hlava nehlava a krásy to moc nepobralo. Je to tak 75x25 (ve prospěch fikce), nicméně to(a) nejdůležitější (myšlenka) je zachováno(a). Hokej je skutečně tvrdá (týmová) hra, kde jedinec (byť sebelepší) sám nic nedokáže. Správné složení týmu je pořádná alchymie, což snímek (byť poněkud netradičně svérázně :-) i do(u)kazuje. A vzhledem k faktu, že se nebere příliš (resp. téměř vůbec) vážně, tak mě naopak ta totální přepálenost, společně s pár dobře mířenýma hláškama z „testosteronově provoněné“ hokejové šatny a dobře zvoleným castingem (duem S.W.Scott-L. Schreiber) nejednou dokázala vykouzlit potutelný úsměv na tváři a já se přistih, že mám hubu téměř od ucha k uchu. A souhlas, ani ta (ne)tradiční romantická linka to tentokrát nepohřbila. Ono taky, když se vám holka přizná (vyzná z lásky) slovy: „už mě ani nebaví (nenaplňuje) chrápat s jinými chlapy“....to se potom na ni ani nemůžete zlobit :-) Přesto upřímně přiznávám, osobně jsem čekal od Goon ještě přímočařejší tah na branku. Body u mě nicméně M. Dowse sbírá min za skutečnost, že jsem dostal obrovskou chuť nazout (si) brusle, obléknout chrániče, helmu, popadnout hokejku a když už ne přímo shodit rukavice a rozbít někomu (si) držku, tak min rozvěsit někoho po manťáku, popř. hodit někomu „stroma“, jednoznačně ANO. „Hloubku“ u Goon (ikdyž určitá reflexe tu je) opravdu nehledejte, ale jako večerní relax k pivku(m) (naprostý souhlas s uživ. Chosef76) po náročném dni, je naprosto dostačující. P.s. min za závěrečný (zkrvavený) úsměv L. Schreibera si snímek palec nahoru zaslouží. P.p.s zajímalo by mě (a tímto ho zdravím) co (by) na snímek říkal David Kočí?! Objektivně za silné 3*, subjektivně za silné 4* :-) zajímavý komentář (pro mě): uživ. Gilmour93, výstižný komentář: (pro mě) uživ. JFL, ivan¬_drago ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se baví Doug Glatt (Seann William Scott) s rodiči o povolání hokejového bitkaře, ho otec, lékař, upozorní na problémy hokejistů s otřesy mozku. Proti zranění hlavy v současnosti bojují zámořské sportovní ligy v čele s NFL, ale i NHL. Chronická traumatická encefalopatia trápí i vedení nejlepší hokejové ligy na světě, když někteří hráči podali, po vzoru svých fotbalových kolegů, žalobu na ligu. (3T)
  • Sean William Scott kvůli roli Douga Glatta nabral na váze a podstoupil intenzivní lekce bruslení a rvaček na ledu. (ČSFD)
  • V posledním zápase cca v 75 minutě filmu říká Laflamme (Marc-André Grondin) Dougovi (Seann William Scott) na střídačce, že další gól dá pro něj. Naskočí na led a s držením hokejky na levou stranu proklouzne mezi dvěma obránci, když ale dělá backhendový blafák brankáři a těsně mine branku, drží hokejku napravo. Každý, kdo někdy hrál hokej, ví, že tohle není  možné. (will_hunting)

Reklama

Reklama