Reklama

Reklama

Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce. Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat. (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (281)

tron 

všechny recenze uživatele

Trvalo to ledva hodinu a pol a vôbec neviem, o čo tam išlo, čo sa tam dialo. Bola tam mystická spirituálna tabuľka, umožňujúca ľuďom komunikovať s duchmi a skupina tínedžerov si prostredníctvom nej zahrávala s vecami, s ktorými je nerado si zahrávať. Ale to je asi tak všetko, nič viac neviem, viac si nepamätám. Neviditeľní herci (jedinou známou tvárou je z filmu do filmu čoraz nesympatickejšia Lin Shaye), rutinná réžia (režijný debut scenáristu Boogeymana, hm), mdlý produkčný dozor (Michael Bay a Jason Blum) a mega stereotypný scenár s pár sekundami pokusov o vystrašenie diváka (väčšinou na spôsob „baba v hrobovom ticho prehľadáva nočný dom a zrazu zvrieskne hudba a na plece jej odzadu položí frajer a zarehoce sa“). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Absolutně nenápaditá nuda, která oproti jiné konkurenci nemá opravdu vůbec nic, čím by byla zajímavá. Stiles White se o atmosféru sice snaží, ale nedaří se mu to vůbec a neprobleskne tu ani náznakem. O ději nemá smysl hovořit, protože tu prakticky žádný není, nenabídne byť jen minimální překvapení a opírá se o tunu těch nejotřepanějších klišé. Logika tu také nefunguje a momenty, které by měly být děsivé, jsou vesměs nechtěně směšné. I to je vlastně zásadní problém - Ouija se totiž bere strašlivě vážně a nenajdete v ní jediný záměrně vtipný moment a to je určitě špatně, protože podobná látka něco takového potřebuje. Neznámí herci jsou zaměnitelní, protože samozřejmě nemají co hrát a musí jen pronášet nudné a několikrát slyšené repliky, o sympatiích postav se nedá moc mluvit. Ačkoli tvůrci mluví o tom, že jde vlastně o teenagerskou vyvražďovačku, pravda to úplně není, protože vražd je tu moc málo a o nějaké alespoň minimální krvavosti nebo brutalitě se nedá vůbec mluvit. Ouija je zkrátka sterilní, přespříliš korektní a směšný horor, který zanikne v záplavě jiných a v drtivé většině povedenějších žánrovek. 20% ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný, bezpohlavní kousek, který je opět vyroben na zakázku pro kina a pro hororuchtivé teenagery. Nic nového, sterilní výkony, hloupý scénář, nanicovatá pointa, tradiční lekačky a kupa nezodpovězených otázek, na které možná ani nechceme znát odpověď. Stejně tak je mi záhadou, proč nakonec nechci slevit ze tří hvězd, když jsem v podstatě zklamaný. No, hodně tomu přidává to, že jsem filmeček sledoval na noční, sám, potmě, a to mu přece jenom na působivosti přidalo. Takže pokud tomu sakra pomůžete, lehce vystrašení nakonec budete. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na co já všechno jsem ochoten se kvůli té Cookovic holce dívat. Ouija je klasicky hloupý teenagerovsko-duchařský takyhorror, kde hrají hlavní role spiritistická tabulka, chřestění ve tmě a, kromě již zmíněné a roztomilé Olivie Cooke, parta netalentovaných vemen. Tradičně je tu pár momentů, které ukazují, že debutující rejža někde něco odkoukal, ale jinak je to podprůměrná šeď bez atmosféry. A to je zklamání, protože na tohle jsem se docela těšil. 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

V krátkosti: Frustrujúca nuda. Dlhá verzia: "Ouija" je podľa mňa absolútnou ukážkou faktu, že Američania akosi zabúdajú z čoho pramení skutočný horor a naservírovali nám film, ktorého prvá polka je absolútny odpad, ktorý nudí do miery, že si človek bude búchať rukou po hlave a druhá polka sú zase len trápne pokusy o to vyvolať nejaký strach, no atmosféra filmu a debilný scenár tento film len zakopávajú. Kopec vecí tu nedáva zmysel, film vyzerá absolútne nezaujímavo, strašiace momenty buď nudia, alebo človek rozmýšľa, čo malo byť reálne strašidelné. Nemôžem moc viniť hercov za to čo sa tu stalo, pretože nikto nevie vytiahnuť tento scenár z tej kopy hnoja, do ktorej to ponoril pán režisér Stiles White. Záver nedáva absolútne žiadny zmysel... ale úprimne... čo na tomto filme reálne dávalo zmysel? Tento film dokonca urobil Lin Shaye absolútne otravnou. A pritom viem, že táto dáma je skvelá. Jej pôsobenie v sérii Insidious je toho pre mňa dôkazom. Jediné čo mi ostáva dúfať je fakt, že Mike Flanagan tento film v prequeli, ktorý má prísť tento rok vytiahne na inú úroveň a konečne z toho bude niečo viac. Lebo ako som na úvod v krátkosti povedal - Tento film je frustrujúca nuda. Hodnotenie: D ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Slogan filmu: „Říkejte si, že je to jen hra,“ se několik let používal jako reklamní slogan deskové hry „Ouija“. (LUKICKK)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 19. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Doska Ouija nie je ani náhodou niečim starobylým. Skôr naopak, patent na ňu bol vydaný 28.5.1890. (beso74)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama