Reklama

Reklama

Chris Farraday se kdysi pohyboval za hranou zákona, když pašoval zboží ze Střední Ameriky do USA. Patřil mezi špičku a v mafiánech vzbuzoval strach. Dokázal ale včas odejít. Bohužel mladší bratr jeho ženy se rozhodl začít tam, kde Chris přestal. Ze strachu před šťárou nechal pašovanou zásilku utopit v moři a teď po něm jde místní narkomafie. Chris se ocitá před těžkou volbou, buď nechá svého švagra zemřít, nebo se vrátí k tomu, co kdysi uměl nejlépe – k pašování. Aby splatil švagrův dluh, bude muset na nákladní lodi propašovat velmi cenný náklad. Celá akce se ale od samého počátku nevyvíjí dobře... (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (473)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Představte si Dannyho parťáky (plán, humor, vše se daří, dobrá atmosféra) bez humoru, větší drama, větší napětí, od začátku jdete do kšeftu z donucení, protože je váš švagr idiot (a jako diváka vás to strašně sere) a navíc se podělá, co se dá, a říkáte si, že se to nedá stihnout a není to zrovna balzám na dobrou náladu. Prostě film za 3* s jedním výbuchem smíchu. Plus je, že přes laciný a okoukaný začátek to není tak čitelné, má svou originalitu i zvraty. # Jen tak mimochodem byl celkem nezvyk vidět po Underworldu Kate "v civilu". # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 5 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta pohádka je notoricky známá. Nezkušenému kohoutkovi zaskočí dodávka koksu a poblíž stojící švagr slepička musí kvapem sehnat kapku hotovosti. Putujíc od čerta k ďáblu nakonec uspěje, kohoutek radostně vyskočí a zakokrhá: „Kykyryký, Jackson Pollock!“ Islandský gejzír Kormákur vám zprvu pod nohama jen nevzrušeně bublá, od Panamy začne syčet a vřít a nakonec prudkou erupcí vynese vaše tělo k žánrovým výšinám - škoda jen, že pak na nafukovací matraci a s mojitem v ruce dopadnete uprostřed prosluněné kalifornské pláže.. Jinak G.Ribisi pojal roli sjetého gangstera opravdu zodpovědně - osobně si myslím, že na jeho účes padla minimálně třetina řecké roční produkce olivového oleje.. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že Baltasar Kormákur je zlý režisér, ale tento krát ozaj netušil z kade fúka ten správny vietor. V prvom rade preto, že film mal pasáže v ktorých trvalo zbytočné niekoľko sekundové začiernenie obrazu, takže sotva bolo niečo vidieť, celkové prevedenie filmu v akom si zlom osvetlení, kde vládla tma a príliš čiernej farby a nakoniec mi tam chýbalo lepšie prevedenie napínavejších momentov, ktoré mali zohrať kľúčovú podstatu k naplneniu dramatickosti. Akčné scény tiež, neboli spracované do extravagantnej podoby, ešte že mu na spoluprácu prikývli Mark Wahlberg a Kate Beckinsale, ktorý svoje úlohy zvládli. U oboch som už videl, aj lepšie herecké výkony, takže za celkový priemerný thriller, vinným tvorcov 50%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Haters gonna hate, zjevně i když dojde na poctivě odpracovanou žánrovku, na které není vůbec nic k posmívání. Je to vyvážená řemeslná práce se syrovějším severským otiskem, bez vyloženě slabých míst, zato se sympaticky uvěřitelnými hrdiny (ve smyslu že postavy jsou z masa a kostí, nepobíhají mezi pixely, a proto jim divák může i v takhle okoukané story držet palce). 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jedna s tých lepších krimináliek za poslednú dobu. Herecké obsadenie je skvelé, dej dokáže pripútať, napätie tomu nechýba a dusným scénam atmosféra tiež nie. Režisérsky dobre zvládnuté len škoda, že sa s toho nevyťažilo viac. Všetko vo filme funguje fajn, ale všetko sme už v podstate videli. Takže skratka rovnaká šablónka len s iným štýlom a dobrými hercami. Rozhodne film, ktorý ale stojí za pozretie. 70% - 3* ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si spolu zahráli bratři Mark (Chris Farraday) a Robert (John Bryce) Wahlbergovi. (Duoscop)

Související novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (více)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Reklama

Reklama