Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

10/10 aniž bych nějak pochyboval o svém hodnocení. Úderné a hodně emocionální dialogy, precizní chemie mezi veteránem Washingtonem a "zelenáčem" Reynoldsem. Oba mě neustále dělali radost logickou improvizací, pokud dojde na akční scény, je to mix soubojů, honiček a přestřelek. Do toho hraje nadupaná instrumentální hudba, kamera se třese tak akorát, aby mi tep kotoučoval šíleným způsobem a všechno je to ubalené v Rku a akční scény maj realistický podkres. Bitky tvrdé, dynamické a opravdu brutální, Danzel naprostá mašina, využívá svojí vejšku a prostor kolem sebe, je chladnokrevný a dominantní, prostě je znát, že si jeho postava hodně zažila. Reynolds prochází upgradem a dodal své postavě dostatečné emoce, měl by se vykašlat na Deadpoola a raděj mi ukuchtit pokračování tohohle střeliva. Opět napětí stoupá, díky monumentální zvukové stránce, kdy každej výstřel mi hladil uši. Film má i výborné tempo a skvělé car chase scény. Lokace se též střídaj a mě prostě nenapadá nic, co bych musel nutně kritizovat, prostě pořádnej akční film pro chlapy. Neviděl jsem to naposledy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film měl zřejmě budit dojem, že jím světový policajt a žalářník projevil jakousi sebereflexi, ale já jsem se své naivity zbavil už před mnoha lety, takže si dál myslím své. Pokud jde o akční stránku věci, nemám větších připomínek, bylo vidět, že si tvůrci v tomto směru celou záležitost pohlídali, takže akce byla vydařená (škoda, že mi jí kameraman neumožnil vidět víc, sabotér jeden). Horší už to bylo s napětím, které mi tu citelně chybělo vzhledem k tomu, že bylo jasné, kdo projde křížovou palbou až do finále, a taky proto, že bylo krajně předvídatelné, kdo je největší padouch. Ne, to jsem napsal špatně. Věta měla znít: Kdo stojí za problémy hlavního hrdiny. Padouchů tady totiž bylo tolik, že bych si fakt nedovolil odhadnout, který z nich byl nejhorší. Kromě výše zmíněných nedostatků měl scénář sem tam problém s trhlinami v logice a hlavním poselstvím bylo otřepané tvrzení, že jsou tajné služby nutným zlem, ale nic víc jsem si ze snímku neodnesl. / Poučení: Raději neběhej po jihoafrických střechách. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je třeba vzít v potaz, že se tento projekt octl v rukou nepříliš zkušeného režiséra, na jehož práci je vidět jistá snaha a ne jen honba za komerčním úspěchem. Tématicky se možná jedná o tuctové klišé, kterých vznikly tisícovky, na druhou stranu však Safe House oplývá energickou a srozumitelnou akcí, na které je postaveno nepolevující tempo. Zkvalitňujícím prvkem je "překvapivě" přesvědčivé charisma D. Washingtona, kterému jde Reynolds jako zelenáč atraktivně do noty. Je tu bohužel jistá předvídatelnost, která filmu trochu ubírá na kvalitě, ale můj subjektivní první dojem je více, než kladný. 75% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Priemerná, zo začiatku príjemná žánrovka, až po okraj naplnená tradičnými klišé, čo v preklade znamená, že budete predvídať väčšinu obsahu nasledujúcej scény. Filmu to však našťastie na atmosfére neuberá a na pomery žánru poteší úroveň Reynoldsovho rovnako ako Washingtonov jednoznačný odkaz - "Kniha prežitia neznamená, že patrím do starého železa!" Zvyšok však padá na spomínanej predvídateľnosti a fakte, že až na pár dobrých momentov sa stále budete snažiť spomenúť si, kde ste toto už videli, rovnako ako nuda narastajúca priamo úmerne s časom, stráveným pri filme. Vyslovene strata času. 40% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Tony Scott na kapačkách"... Generické thrillerové cvičení, jichž se musí po hollywoodských studiích válet mraky. Všechny se přitom ohání hezkými myšlenkami (špionážní agentury jsou zlo... hm, díky, to jsme nevěděli), aniž by v zásadních bodech fungovala elementární logika, nejelo se permanentně podle žánrových učebnic a na každém rohu nevyčuhovalo kvanta klišé, jejichž výskyt odhadnete s přesností na setinu vteřiny. Jako film mladšího ze Scottů by to možná ještě fungovalo. Díky ospalé rutině Mr. Espinosy (toho chlapa snad taky vygeneroval počítač) upadnete do apatie po půl hodině a proberete se leda u závěrečných titulků, jejichž hip-hop v pozadí má větší "drajv" než jakákoliv akční scéna (nepovedená snaha o Greengrassovské snímání bolí) a font písma šťávu, již mu může smutně spotřební Washington leda závidět. Mrzí mě to hlavně kvůli Reynoldsovi, který by akční pecku potřeboval jako sůl a tady se evidentně snažil jet naplno. Asi jako jediný. 5/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Písnička k traileru je od Jay-Z a Kanye West, jmenuje se No Church In The Wild a je z alba Watch The Throne. (montongery)
  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama