Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Fr 

všechny recenze uživatele

...V ROCE 2011 BYLO 48 HODIN PŘÍSNĚ TAJNÝCH MATERIÁLŮ NAHRÁNO NA WEB ...TENTO FILM BYL VYTVOŘEN Z ONĚCH ZÁZNAMŮ....... /// Musíme si dávat pozor na Rusáky! Fiktivní záběry promíchaný s originály ocení nejen fanclub účastníků přistání na Měsíci. Chlapi si to ,,šukaj“ kolem kráterů a najednou - divný zvuky. A věřte (nebo ne) ...... . Fakt! ,,VÍŠ CO TVRDÍŠ?“ ,,....... .“ (Přesně tak, nebudu tu spoilerovat. To za mě udělaj jiní...) Pohledy ze skafandru, dejchavičnost, černobílost – jako bych tam byl s nima. Není to strašidelný – jen zajímavý. Nečekejte dokument o dobejvání Měsíce. Jen jakejsi odvar něčeho známýho..... (jak jsem řekl, nebudu!) A všechno dohromady to slouží jako nová příležitost zatřást si epilepticky kamerou a dát prostor ultrazvukový zobrazovací technice. Podle produkčních jmen (Bekmambetov, Weinstein) by jste mohli čekat sci-fi hit podzimu. Asi né, ale furt lepší než čumět třeba do černý díry. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem pro jakoukoliv konspiraci a PRAVDA mě nezajímá. 2.) Stojím před rozhodnutím, jestli nechat kamaráda na Měsíci. 3.) Vítám každej výlet na ,,MOON“. 4.) Thx za titule ,,EaSy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Apollo 18 od začiatku naberá na temnej a tajomnej atmosfére čomu dopomáha aj nie často videný štyl found footage, ktorý mne osobne spríjemňoval pozeranie. Ťažko toto nazvať hororom skôr obyčajným sci-fi thrillerom, ktorý drží diváka stále v napätí čo stane. Akurát ma mrzí málo mimozemských a srdcedransajúcich scén, inak nemám čo vytknúť. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad a velmi dobré zpracování - bohužel mezi stylem a tím, co sledujeme, zeje nedostatečná propast pozorovatelského chladu. Daří se tu sice vytvořit jistý dojem realismu, ale už nikoli jakékoli angažovanosti diváka do děje. To však může být úmysl - film se tváří jako důsledný mockumentary, měl však být ještě důslednější a vyvarovat se různých klišé v ději i v obraze. Ještě pár stupňů mrazu a byl to vynikající voyeurský experiment s tak populárním žánrem, v němž by se přihlížející klinicky kochal krutým měsíčním experimentem. Takhle vzniklo něco na pomezí pozorování a snahy o zaangažování, čemu na jedné straně chybí ultimátní autenticita (např. už samotný fakt, že záznam sledujeme, je z hlediska logiky zcela nemožný), na straně druhé zase precizní načasování a gradace, tak podstatné pro žánr. Apollo 18 rezignuje na vlastní bohatý potenciál a loudá se zlatou střední cestou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Opravdu statečně se tvůrci vrhli na dnes již ne tak úplně originální zpracování, totiž nalezené záběry kamer. Přesto se jim podařilo vystavět solidní napětí, naprosto dokonalou a autentickou atmosféru, i když ke konci mi to přišlo, jako by herci zapomněli po měsíci poskakovat a jen tam tak prostě normálně chodí. K samotné zápletce není třeba co dodávat, ta byla pro mne vysloveným zklamáním. Sice jsem se radoval, že nám tvůrci nenabídli nějaká transformerovaná monstra, ale (SPOILER) strašit vystřelujícími kamínky, které se mění v nějaká prapodivná klíšťata šířící něco víc, než je borelióza, se mi prostě moc nezdá. S odřenýma ušima za trojku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

20. júla 1969 sa americký astronaut Neil Armstrong stal behom misie Apollo 11 prvým človekom, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca. Roku 1970 boli misie Apollo 18, 19 a 20 zrušené v dôvodu nedostatku financií. Siedmeho decembra 1972 bola misia Apollo 17 posledným pristatím ľudí na Mesiaci. Tak znie oficiálna správa. Lenže to nie je pravda. V roku 2011 bolo štyridsať osem hodín prísne tajných materiálov zverejnených na webe lunartruth.com. Pochádzajú z misie Apollo 18. Z týchto znepokojujúcich záznamov bol vytvorený tento film. "Apollo 18" je zaujímavý vesmírny found footage horror. *** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)

Reklama

Reklama