Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Terva 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 dokázalo lidstvo svou planetu znečišťovat rychleji, než jí čistit. Posádka na lodi je veselá cháska. DIALOG - Vy si tu děláte palírnu ?. Jak mám Houstonu vysvětlit, že mi dva členové posádky oslepli ? ODPOVĚĎ - Velmi opatrně.......... Povedené trikové záběry z Vesmíru a dramatické přistání na Marsu vyzvedlo snímek do vrchní hladiny povedenosti. CITÁT - Krátký čas na život, ale dlouhý na umírání......... V 55 minutě je sranda scéna - hele podívej s tou malou gravitací mám velkej oblouk, že ? Poprvé chčiju na Marsu......... Trikově povedené, dramaticky skvělé, hudebně pompézní a herecky výborné. Je to prostě dobré sci-fi. CITÁT - Devatenáct zhroucení....... Já ve snímku čekal, že vždy, když někdo vezme do ruky nějaký kámen a otočí ho, bude na druhé straně napsáno MADE IN BŮH. Ve filmu si zahrála Carrie - Anne Moss a to velitelku Bowmanovou, která poznala svého údržbáře a zpočátku mu nevěřila. Ostatní obsazení je následující - GALLAGHER - Val Kilmer, BURCHENAL - Tom Sezimore a PETTENGILL - Simon Baker. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pravda, není to bůhvíco, ale po záplavě kritik jsem čekal větší hrůzu. Scénáristicky to není příliš zvládnuté, režie se Hoffmanovi taky jakoby občas vymkne z rukou, ale aspoň herci docela ujdou a triky jsou velmi slušné. Od Vala Kilmera jsem nečekal ani náznak herectví, takže mě vlastně ani neměl šanci zklamat, čili mě překvapil aspoň náznakem jakéhosi hraní. Hrozný je z herců snad pouze Benjamin Bratt, naštěstí není na plátně až tak často, jako někteří jiní. Dějově je to chvílemi trochu chaotické, ale celkově jde o průměr. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak jasně. V Rudé planetě střídá jeden nesmysl druhý a celý ten film je k smíchu, ale u podobných sci-fi béček jsem schopen na dočasně zapomenout na základní fyzikální poznatky za předpokladu, že je snímek alespoň trochu zábavný. Rudá planeta není. Je to táhlá a ukecaná cesta několika oskafandrovaných lidí po prázdné marsovké krajině, okořeněná prázdnými a stupidními dialogy. Ještě že tam mají toho robotického psa, nedopatřením přepnutého do kung-fu bojového módu :-) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní sci-fi plná žánrových klišé, vědeckých nesmyslů a dějových nelogičností, zkrátka další průměrný hollywoodský velkorozpočtový film - leč o nic průměrnější a klišoidnější než 90% jiných sci-fi filmů jasně určených masovému diváku. Mix akce, mudrování o vědě a o Bohu, emzáckých hmyzáků a nepěkných lidských vlastností - možná právě to je trošku problémem tohoto - a podobných filmů. Až přílišná snaha zavděčit se právě těmto povrchním (po předpokládané vysoké kinonávštěvnosti perspektivně víceméně televizním a video) konzumentům, pro něž však paradoxně film není dostatečně hloupý a akční na to, aby jej dovedli zcela ocenit... S nadhledem dvě a půl hvězdičky za film a půl navíc za vcelku povedené zvláštní efekty a vůbec vizuální stránku filmu je myslím odpovídající hodnocení. Byť ten happyendollywoodský konec i mě docela pil krev... - - - P.S. Jó - a nehledejte furt v těchhle zábavičkách hloubku... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle jsem viděl když mi bylo asi 13 let a tehdy mě to chytlo a nepustilo. Je sice pravda že jsem to viděl jenom jednou ale celej film jsem neuvěřitelně hltal. No a když jsem ti viděl asi o 9 let později tak už to sice nebylo ono ale i tak se podle mě jedná o dobrý sci-fi, které je neuvěřitelně opomíjené. Kilmer mě překvapil, vypadá tu dost dobře Sizemore je frajer každým coulem a fakt válí Baker občas zahláškuje a prostě všichni herci působí dobře. Příběh je celkem obstojný, je sice pravda že "když se posere robot jste v prdeli" není nijak objevný ale působí dobře. Navíc efekty at robota či těch brouků působí dobře a nejsou na obtíž. Mám pár výtek ale nejsou tak hrozné takže 4* já byl spokojen. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa Gallagher (Val Kilmer) vráti na loď, dá Bowmanovej (Carrie-Anne Moss) kameň a ona sa ho spýta, či je to "memento". To je narážka na film Memento (2000), kde herečka hrala v tom istom roku. (Game90)
  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama