Reklama

Reklama

Film je divokou jízdou dvou nevyzpytatelných mladých vražedkyň Violet (Saorise Ronan – Hanna, Pevné pouto, Pokání) a Daisy (Alexis Blendel – Sin City, Gilmorova děvčata). Jejich zabijáckou pohodu jim však naruší jedna neočekávaná zakázka a jeden záhadný muž (James GandolfiniRodina Sopránů). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (92)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Těžko rozebírat tuto zvláštní směsku drsné tarantinovky a růžového holčičího románku, v jednu chvíli krkolomnou, v té další neodolatelnou. Stejně tak hlavní postavy, bezprostřední modrooké vražedkyně, sice občas vykazují příznaky náctiletého "husičkovství", ale vždyť si jenom potřebují vydělat na novou módní kolekci své oblíbené zpěvačky! Vážné podtóny, infantilní i drsný černý humor (sprchování) a půvabné dialogy nakonec ladily s (pravděpodobně úmyslnou) snovou nereálností celého počínání. 3,5* ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi filmy, kde slečna o váze průměrného Somálce kosí stokilový hovádko (zdravím Hit-Girl) a tady obě dvě titulní postavy byly opravdu khůl, protože zrovna dvojka Bledel-Ronan je jak z reklamy na kontaktní čočky (ne vážně, hezčí barvu očí, než maj tyhle dvě, v současném Halyvůdu nenajdete). Jenže... ať se to Geoffrey Fletcherovi líbí anebo nelíbí, Tarantino je prostě pořád jenom jeden. Akce docela koukatelná (hlavně to hopsání po mrtvolách), ale ty dialogy... ty dialogy, no nepronášet je tyhle dvě, kdy je vám tak nějak jedno, co plácají, protože se na ně kouká i tak fajně, tak je vám snad i stydno. O triviální zápletce nemluvě. Ale kašlat na to, tomuhle filmu budu vděčný za zabití... času, takže vlastně spokojenost. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Violet a Daisy sú sympaťáčky. Ale treba si dať na ne pozor! Vzhľad nevinný, povaha zabijácky tvrdá a zocelená. Kecám. Vlastne, ak ste sa ocitli na ich čiernej listine a chcete ešte chvíľu dýchať vzduch, stačí ich ukecať na sušienky (mať mlieko po ruke, tiež nie je zlé) a správať sa nenáležite situácie (že Vás idú odkráglovať) a ukecať ich životným príbehom, respektívne vzbudiť záujem o ich život. Ale, inak je to milé....pardón husté. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Holčičí film o dvojici zakomplexovaných holek, které zabíjejí lidi na zakázku, aby si mohly koupit módní šaty. Holkám chybí náboje a režii ještě tak dva ročníky filmové školy. Rádoby cool pulp fiction movie s "kultovními" žvásty, nudným magickým dějem a modrýma kontaktníma čočkama. Chtěl jsem to ale vidět... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Což o to, zápletka zní docela zajímavě, holky zabijačky jsou zprvu načrtnuty taky slibně a člověk se pomalu těší na prima napínák. Jenže režisér si asi řekl, že by bylo príma zahrát si na dalšího Tarantina a natočil tak zcela nezajímavý film s nefungujícími dialogy, jenž se režisérovi rozpadá před očima jako domeček z karet. Ani ti snaživí herci (Alexis Bledel bude ty teenagerky hrát snad ještě v padesáti) to bohužel nejsou schopni zachránit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Místo Alexis Bledel měla původně roli ztvárnit Carey Mulligan. Nakonec však ustoupila kvůli snímku Drive (2011). (h0n24)
  • Obě hlavní hrdinky mají jména květin - Violet (Alexis Bledel), v překladu "fialka", a Daisy (Saoirse Ronan), v překladu "sedmikráska". Zmínili i jméno bývalé partnerka Rose, tedy "růže". Dcera Michaela "James Gandolfini" měla zase jméno April, tedy "duben", kdy květiny začínají kvést. (Aknah)

Reklama

Reklama