Reklama

Reklama

Ve jménu krále 2

  • Německo Schwerter des Königs - Zwei Welten (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Granger učí bojové umění ve Vancouveru. Jednoho dne se u něj objeví žena, která otevře časoprostorový portál – a Granger se ocitá ve středověku, kde mu všichni blahořečí. Žena, která ho přenesla časem, byla králova kouzelnice Elianna, kterou zabili odpůrci krále, zvaní Temní, hned po překročení časoprostoru. Granger je odveden vojskem, jehož velitelem je nedůvěřivý Allard, ke králi Havranovi. Granger se dozví, že – jak říká proroctví – je vyvolený zničit temné povstalce z hor, kteří poslouchají svatou matku. Granger se má vydat do hor v doprovodu vojska a doktorky… Granger je odveden k věštkyni, která mu řekne, že musí vykonat ještě dvě zkoušky ze tří. První vykonal ve svém původním životě, druhou zkouškou je zabít svatou matku a třetí najít hybatele… Hned ráno odchází Granger s doktorkou a vojskem vedeným Allardem naplnit proroctví. Sotva vstoupí do lesů, začne první souboj s Temnými. Ti Grangera nechtějí zabít, ale s vojáky se bijí na smrt. Granger tuší, že v proroctví je něco, o čem ještě neví. Pokračuje za svatou matkou sám, neboť vojsko bylo pobito a doktorku kvůli zranění nohy ukryl v lese… (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ve jménu krále 2 se s jedničkou nedá absolutně vůbec srovnávat. Co v prvním díle jakžtakž fungovalo, tak tady naprosto selhalo. Takže film hodnotím pouze jako komedii s tím, že jednu hvězdu dávám za Lundgrena a druhou za docela pěkné holky. Jednu věc ale fakt nechápu, jak dokáže Uwe do svých filmů obsadit takové herecké esa (Dolph Lundgren, Jason Statham, Ron Perlman, Claire Forlani, Leelee Sobieski atd.). A za druhé, kde chodí na ty pěkné kočky. :) Alespoň to se mu musí nechat, na tohle má vážně talent. "Jestli máme zítra zemřít, pak nechci zemřít jako nenaplněná." 40% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný historický fantasy film s Dolphom Lundgrenom. Má nezaujímavý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý sa s pomocou čarodejníkov zo stredoveku dostane späť v čase, kde má naplniť proroctvo, pretože je vyvolený, ale časom si uvedomuje, že nie je všetko tak, ako vyzerá a snaží sa urobiť všetko preto, aby zachránil nielen minulosť, ale aj prítomnosť. Spracovanie ma vôbec nezaujalo, ešte spočiatku to vyzerá aspoň trochu priemerne, ale akonáhle sa dostane hlavný hrdina do minulosti, tak tu dejovo vôbec nie je o čo stáť, iba samé reči o proroctve a vyvolenom, za celý čas mi bolo úplne jedno, čo sa práve po príbehovej stránke deje a ako to bude pokračovať, ale zase občas poteší nejaká hláška alebo aspoň trochu lepšia situácia. Akcie tu moc nie je a tá nie je úplne zlá, ale ani ma moc nezaujala. Spočiatku ešte poteší nejaký ten slušný kop alebo úder, či už na tréningu alebo aj počas napadnutia doma, ale potom sa už toho moc neudeje, iba nejaký ten súboj na meče alebo likvidácia nožom, no ani tých zabitých tu moc nie je, alebo aspoň tých, ktorých má na svedomí hlavný hrdina. A v závere sa už objaví aj typicky žánrová situácia s drakom, ktorá je celkom slušne zvládnutá, ale mňa niečo podobné nebaví. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak tu už konečne môžem chváliť, hlavným a zároveň jediným skutočným kladom tohto filmu je Dolph Lundgren v hlavnej úlohe, ktorý ma ani tu nesklamal, síce v akcii ani nemá čo predviesť, ale bavil ma po celý film, či už svojim prístupom, kedy bol celý čas nad vecou bez ohľadu na situáciu alebo aj niektorými slušnými hláškami. A ani Natassia Malthe nie je zlá. Réžia a technická stránka ma moc nezaujali, jediné, čo môžem pochváliť je občas nejaký pekný prírodný záber a niektoré obstojné efekty, napríklad celá scéna s drakom je vizuálne celkom dobre zvládnutá, inak tu nie je o čo stáť. Čo aj k tomuto filmu povedať, určite nie som sklamaný, jediný dôvod, kvôli ktorému som si ho pozrel je Dolph Lundgren v hlavnej úlohe a ten ma nesklamal, takže kvôli nemu pozretie neľutujem, ale inak takéto filmy idú úplne mimo mňa, proroctvá, draky, čarodejnice a podobné. Nech sa radšej Lundgren drží svojho typu filmov, boj proti teroristom, mafiánom a rôznym zabijakom, aj jeho najslabší klasicky ladený akčný film je stále lepší, ako takáto rozprávka. 40% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je prostě král. Servíruje pokračování svého možná nejlepšího filmu a Stathama nahradil Dolph Lundgren a debilní dialogy a scény nahradily ty ještě debilnější. Jednu hvězdičku dávám pouze za to, jak jsou některé pasáže nechtěně zábavné. Když lidé říkají věci, které nedávají smysl nebo vyloženě nezapadávají do kontextu nebo když si Lundgren stěžuje na kvalitu kuřat nebo vody ve středověku. Na začátku mě nejvíce fascinoval kouř od pusy hlavních protagonistů, který v jedné scéně dynamicky mizel a opět se vracel. Prostě Uweho klasika. Mohlo to být jenom průměrné fantasy ze středověku, ale Uwe na režisérské pozici do něj dává další přidanou hodnotu. Jen mě fascinuje, jak mohou někteří lidé stále tyto filmy podporovat a vrážet do nich další peníze. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Boll konečně rezignoval a místo snahy natočit "dobrý" film se jen pokusil o zábavnou fantasy brakovku, která nemá s prvním dílem nic společného. A to je dobře. Lundgren se snaží hláškovat a jeho pobíhání ve fantasy světě s tou jeho cool šálkou na krku je srandovní. Scénář je kupodivu docela dobrý a není to jen sterilní bojovka, střet dvou světů je příjemným oživením. Všechno ostatní je ale příšerné - od hereckých výkonů až po efekty. Např. u čehokoli, co vypustila Natassia Malthe z té její sexy tlamičky, jsem se musel strašně smát. Tak cringeworthy repliky jsem už dlouho neslyšel. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a ted... Kolik lidí to viděly? Z těch 65 bych tipoval tak 20, ostatní viděly nový film Bolla tak hodily odpad. Film mi příjde sice jako obyčejný fantasy kterých je plno ale aspon dosáhne do průměru. Lundgren hraje špatně jako vždy. A Munro jako král totálně ztroskotal, i to pobíhání po lese kde se film odehrává je po chvíli nudné, ale první hodina mě bavila, akce bylo dost kamera konečně stabilní což mě překvapilo. A ted největší plus který je hudba která je fakt povedená a bez chyby. Se hrou to nemá nic společného ale kterej film podle hry ano, že? A efekty draka na konci byly dost dobré. Nemám důvod jít pod 3*. Je to průměrná fantasy kterou si sice už asi nepustím, ale rozhodně jsem se nijak nenudil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Režisérovu nabídku filmové role Grangera Dolph Lundgren přijal až na podruhé. (Conspi)
  • Natáčanie trvalo iba tri týždne. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama