Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (120)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle asi nepotřebuje žádnej extra výmluvnej komentář. podobně jako třeba u Nagana se ani zde nehodnotí až tolik kvalita dokumentu, jako především téma na který je zpracován. Jo tohle byla událost. Nagano už si moc nepamatuji, ale tenhle turnaj mám v živé paměti. Vlastně kdybych to bral filmovou logikou, tak je to dost klišoidní pohádka z nerealistickým happyendem, ale tohle se stalo! Důkaz, že nejlepší příběhy píše život sám. Jo a to, že Džegr nedostal za svůj památnej projev Oscara je vrchol nespravedlnosti! 100% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejrychlejší kolektivní hru a zejména úspěchy českých borců vždycky velmi spolehlivě zahřejí. Divák pak s nadšením a hrdostí sleduje hokejová esa, jak si vodí své soupeře nebo jak nenechají nic projít skrz. Houževnatá generace hokejistů (tady nicméně naganští hrdinové posílali trenérům jen samé omluvenky, tým se tvořil kolem neúnavného Jágra), která se honí za plochým nesmyslem z vulkanizované pryže a která se jen tak opakovat nebude!! ()

Reklama

Harakiri13 

všechny recenze uživatele

MS v Německu 2010 se stalo legendární pro Český tým, který měl už před začátkem rekordní počet omluvenek. V průběhu MS několikrát teklo národnímu týmu do bot. Nakonec i díky skvělým oslabením dokázali nevídané a to zvítězit. V dokumentu můžeme vidět i Karla Rachůnka (autora nezapomenutelného gólu proti Švédsku na 2:2) a Jana Marka (jehož nájezdy nás dostali až do finále), kteří v roce 2011 zemřeli při letecké havárii s týmem Lokomotiv Jaroslavl (kde zemřel například i další český mistr světa z roku 2005 Josef Vašíček nebo Slovenský bronzový medailista Pavol Demitra) a myslím, že i to po letech dává tomuto dokumentu mnohem větší emoční stránku. Nelze jinak než 10/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ono se toho moc pokazit nedá v dokumentu o týmu, který na MS v hokeji v roce 2010 dokázal porazit všechny silné soupeře a zásluhou ne tolik známých, ale o to bojovnějších hokejistů se stal Mistrem světa. Český tým opět ukázal, co je to týmový duch a komentář Miroslava Táborského tomu nemohl ublížit. Rozhovory jsou zajímavé, ale nejlepší jsou stejně hlavně autentické záběry ze zápasů s původními komentáři. Olympiáda v Naganu měla své "takhle střílí guma", toto mistrovství zase svou "kachnu rachnu". ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší dokument o českém hokejovém úspěchu. Oproti ostatním hokejovým dokumentům je skvěle zpracován i po technické stránce a velice dobře propojuje vzpomínky hráčů, hromadu emocí, sestřihy ze zápasů i komentář Miroslava Táborského se zajímavostmi ze zákulisí turnaje. Dodnes je MS v Německu jedním z mála turnajů, u kterého mi stále běhá mráz po zádech. Kdyby si někdo něco takového vymyslel, nikdo by nevěřil tomu, že to je možné. Nezapomenutelný hokejový příběh... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama