Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Briti to robia trochu ináč a hlavne Briti vedia. Paradoxne Sean Bean nie je úplne hlavná postava. Príbeh strieda pomalé tempo so surovou akciou. Rovnako sa strieda špoinážny thriller s životným príbehom. Nečakajte žiadnych super hrdinov. Agenti sú veľmi civilní, zraniteľní, realistickí (aj keď niekedy pôsobia ako kazisveti). Neeson v Taken bol presvedčivejší v akcii ako Bean. Ale tento film nie je o akcií. Aj keď trailer vyzeral svižnejšie. Na 4* to ale aj tak bude. A Silas Carson tu bol ako čerešnička na torte. Kto pozerá britské sitcomy bude ho poznať. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak určitě stojí za to poznamenat, že spíš než thriller je tohle krásný psychologický drama a spíš než krimi je tohle syrovej akční cucák, kterej vycucává z diváka emoce spíš chladným přístupem (ne)hlavní postavy Seana Beana, která by klidně mohla bejt bezejmenná. Na nějaký rozpitvávání minulosti Ewana (SB) tu není moc času ani důrazu a není to špatně, jeho chladný nepřemejšlení, co s teroristama udělám, je o to zajímavější. Syrový je hlavně zabíjení a především mučení a "vyslýchání", v němž si Ewan nezadá s Jackem Bauerem. (Hned první vyslýchací scéna s [...] mi vzala dech. A co teprv ta druhá, kde hlavní roli hraje [...]!) Pravdou ale budiž to, že Sean nehraje zas tak hlavní postavu, páč to nejdůležitější se točí okolo mladýho anglo-arabáše, kterej má určitý pohnutky, nad nimiž začne pomalu přemejšlet. Tempo je solidní, ale nebránil bych se možná o patnáct minut kratší stopáži, protože finále přichází docela dost pozdě a hlavně po něm přichází ještě dalších deset minut epilogu, kterej mi taky vzal dech. A to - bohužel - spíš negativně. V celým tom finále totiž naprosto mizí vyznění předcházejících cca devadesáti minut a film se stočí do podivný politický frašky, v níž sestupuje zpoza opony deus ex machina, aby divákovi vpálil do ksichtu naprosto zbytečně klišoidní rozuzlení, který ale bohužel nefunguje. Co fungovalo, byly předcházející pasáže (i s rozviklanou chronologií) a hlavně psychologický podtexty chování obou hlavních postav. Nakonec snad jen dodám, že Sean Bean je řízek a pokud někoho bude zajímat, jestli i v tomhle filmu umře, můžu mu říct, že nakonec přeci jen [...]. Solidních 75% a je škoda, že česká distribuce znovu zklamala. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Docela se těším na to, až mezi sedmou a osmou hodinou večerní začnou ve zprávách dávat jiné pohádky, než tu o zlých teroristech a hodných tajných službách. Tento snímek si však dovolil píchnout do terorismu ve službách politiky a to je mi velmi sympatické, takže mu prominu to, že profíci se občas otáčejí zády k padouchům a nezdržují se vykrýváním prostorů, či to, že jejich tlumiče samovolně naskakují a prchají z hlavně během akce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Špionážní nadprůměr, který neklade důraz jen konspiraci a akci (té je tu ovšem dost), ale snaží se podat sebevražedné atentátníky jako lidi, kteří mají své soukromé životy, které musí i přes pochybnosti obětovat v zájmu "vyššího dobra". Sean Bean jako nemilosrdný agent nezklamal a nělteré jeho výstupy mohou i šokovat. Stejně tak bylo trefou do černého i obsazení Charlotte Rampling do role Beanovy manipulující nadřízené. další věc, která naší kinodistribuci nezaslouženě minula. 80% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co bych tak zásadního u tohohle filmu vyzdvihl - chvílema jsem měl pocit, že se dívám na romanci z vysoký, chvílema na teroristickou propagandu a chvílema zase na "klasickej" americkej akčňák. Přestože by se mohlo zdát, že snímek může nabídnout širokou paletu možností, pravdou je, že si z toho nepamatuju skoro nic, což je teda rozhodně špatně. Film by měl zaujmout, ale tady jsem měl pocit, že nebylo čím. A S. Bean? Jako by tam ani nebyl.... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama