Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě povedený kousek,který sice není tak akční jak by se z traileru mohlo zdát,ale ve finálním výsledku to vůbec není na škodu.Stejně jako fakt,že Beanův drsoň je lehce upozaděn oproti islamským extremistům.Je hodně vidět,že tenhle kousek nepatří do hollywoodské produkce a britové v poslední době prostě umí...80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Namiesto prvoplánovej "takenovky" komplexný, epický príbeh, v ktorom je paradoxne línia s Arabmi, skáčuca v čase, výrazne zaujímavejšia než Seanovo kopanie do žien a upaľovanie údenáčov. Je tam všetko, od ultrabrutálnej akcie až po nefalšované emócie. Jeden finálny zvrat je predvídateľný, druhý pokračuje v línii úspešného vyhýbanie sa klišé. Chvíľu som uvažoval, či nevpálim plný počet. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený thriller dotýkající se aktuálního problému a s ničím se neberoucí servítky. Sympatické je, že Cleanskin klade vysoký důraz na psychologickou stránku postav, avšak bohužel každá mince má dvě strany a právě tento důraz má negativní vliv na tempo filmu. Výborně herecky zvládnuto - především vypíchnu výkon kvalitativní herecké jistoty Charlotte Rampling ve vedlejší roli. 70%. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Těžce evropský rukopis a britské reálie látce prospívají a posouvají film za rámec klasického špionského akčňáku. Odehrávat se to ale v USA pod taktovkou Douga Limana, nátáhlo by to naopak davy a vydělalo balík. Osobně jsem vděčný za tuhle verzi, připomínající ultrarealistické a nečernobílé Profesionály s pohledem z obou stran, s ženskou verzí Cowleyho, a mladším a méně trendy Bodyem. Doyle jen zestránul, ostříhal se a začal sípat. Nečekejte přímočaré Taken. 9/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Špionážní nadprůměr, který neklade důraz jen konspiraci a akci (té je tu ovšem dost), ale snaží se podat sebevražedné atentátníky jako lidi, kteří mají své soukromé životy, které musí i přes pochybnosti obětovat v zájmu "vyššího dobra". Sean Bean jako nemilosrdný agent nezklamal a nělteré jeho výstupy mohou i šokovat. Stejně tak bylo trefou do černého i obsazení Charlotte Rampling do role Beanovy manipulující nadřízené. další věc, která naší kinodistribuci nezaslouženě minula. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama