Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, co čeká režisér od diváků, když nechá ve filmu v první půlhodině hlavní hrdiny chodit, kecat, kecat, chodit, kecat, prohledávat dům, kecat.... Tak se opravdu nedělá start, který má diváka udržet v zájmu. Myslel jsem, že umřu nudou a už už to chtěl vypnout, když jsem si přečetl popisek filmu a zjistil, že má jít dokonce o utíkání před kanibaly... aha. Ono se pak skutečně začalo něco dít a pak to zase chcíplo na úmorném vyslýchání jakési ženské. Opruz. Strašně mi bylo líto těch herců, jak se snaží a jak si asi myslí (včetně štábu), že to jako bude povedený film a nevědí, že se to ani nedá dokoukat. Kolonka horor je urážkou, stejně tak postapo vycucané z prstu (žádné vysvětlení - "intro", co, proč, jak). ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Atmosféra The Day je dobrá, herci slabší a scénář podprůměrný. A přitom začátek vypadá tak slibně! Ten "náčelník " kmene "špatňáků" ví o taktice zhruba tolik, co jeho vyvedené ratolesti, páč to dobývání "hradu" v ruském stylu "nas mnogo" je prostě otřesné. A zhruba v těch chvílích celý film (do té doby slušně našlápnutý) upadá. 5/10. ()

Reklama

Rebbit 

všechny recenze uživatele

Z první části filmu jsem byl velice nadšený, druhá část mi tento film akorát znechutila. Také jsem čekal, že se dozvím co se vlastně se světem stalo a to jsem se taky nedozvědel. Na tento film jsem se díval spíše kvůli celkem oblíbenému hereckému obsazení. Když to tedy shrnu, nevím jistě, ale myslím že na tento film se už nepodívám... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický snímek. Hned na začátku dojde k první akci, ale divák ještě netuší, jaké nebezpečí lidem hrozí. Poté sledujeme skupinu lidí putujících zničenou krajinou, kteří utíkají před nimi. Až v momentě konfliktu se ukáže, kdo jsou oni, přičemž je těžké říci, kdo je zlý a kdo hodný. Jde totiž o přežití. Více černobílý než barevný film připomene řadu podobných snímků, z nichž se určitě vybaví minimálně Noc oživlých mrtvol. Snímek má napětí (pocit ohrožení je neustálý) a velmi dobrou hudbu (Rock Mafia), co vytváří patřičnou atmosféru. Každou chvíli očekáváte lekačku (zkoumání opuštěného domu), ale ona se nedostavuje... Závěr je obohacen o temné horrorové obrazy (oni přicházejí v mlze a v plášti noci) a výživné gore. Hvězdu přidávám za skvělý rozmáchlý závěr s.... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Maminko, co bude k večeři?". "Nemám tuchy, ale mrkni do sklepa, třeba tam zbyl ještě kousek souseda.". "Jůůů, pan Vodrážka, ten byl dobře živený! Můžu dostat dneska stehno?". "Ani hovno, víš dobře, že stehno je pro tatínka, jednak je hlava rodiny a druhak se docela nadřel, než tu svini zboural!" Další, po tisící omletý, cateringový speciál z doby, kdy chcípající lidstvo vyžralo poslední zásoby Trenčianských párkov s fazuľou a Vepřovek ve šťávě, která byla jakákoliv, jen ne vlastní, a začalo kulinářsky experimentovat. Účelově se tak rozdělilo na hodné vegany, co se snaží udržet poslední zbytky důstojnosti na bobulích a sekerové polívce, a zlé, bezcharakterní kanibaly, co se rozhodli nepohrdat stejkem z bližního svého. No, a hádejte co? Kanibalové se přece nebudou vzájemně požírat, to by bylo neetické, a navíc se u nedalekého statku pase roztomilé stádo veganů. Tak hurá na hon! Vegani jsou však vzpurní a rezistentní a všemožně se snaží udržet své stehenní řízky tam, kde vyrostly, a tak je z toho devadesát nízkorozpočtových a docela nudných minut lidožravé leče, aby večer v leču byla i nějaká ta klobása z nesympatických angličanů a dalo se to vůbec žrát. Pozorný čtenář zajisté postřehl mé rozčarování, a pro ty nepozorné vytáhnu opět něco z mé nevyčerpatelné studnice odborné filmové terminologie, když erudovaně zkonstatuji, že spektákl to byl pěkně na piču a víc dvouhvězdové pohrdání si v žádném případě nezaslouží! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom meste Ottawa. (Sufferer)
  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)

Reklama

Reklama