Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný krimi thriller z francúzskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o nenásilnom väzňovi, ktorý si len chce v pokoji odsedieť svoj trest a vrátiť sa k rodine, ale keď zistí, že jeho práve prepustený spoluväzeň je mimoriadne nebezpečný vrah a navyše vie dosť o jeho rodine, musí uniknúť z väzenia, aby ich zachránil, no stane sa najhľadanejším mužom a okrem iných ide po ňom aj špeciálna policajná jednotka. Spracovanie je na tom dobre, prvá surovo pôsobiaca polhodina vo väzení dobre zoznámi so všetkými dôležitými postavami a po úteku sa už len neustále striedajú úteky pred políciou s hľadaním skutočného vraha, takže sa je celý čas rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Časť vo väzení obsahuje dve uveriteľné drsné bitky s presilou, kde obzvlášť tá druhá je dosť vydarená, poteší aj trochu strieľania, no akcia sa tu hlavne zameriava na naháňačky, väčšinou po vlastných, ktoré sú síce úplne nerealistické, hlavný hrdina bez problémov vydrží takmer všetko, ale pozerá sa na to veľmi dobre, minimálne taký skok s policajtom z okna je výborný. Herecké obsadenie je bez problémov, síce sú pre mňa všetci neznámi, ale hlavnému hrdinovi sa fandiť dá, policajti nesklamú a aj vrah je celkom zaujímavý. Réžia a technická stránka sú výborné, sú presne v štýle realistických akčných filmov, medzi ktoré tento film kvôli nereálnej akcii nepatrí, ale to na nich nič nemení. Nebezpečná korisť je po nedávnom Point Blank ďalší vydarený francúzsky akčný film. Ale asi skôr len na jedno pozretie. 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další z předlouhé linie francouzských akčních thrillerů, kde hlavní hrdina (vypadá to, že je obdařen superschopnostmi, neb je nesmrtelný) je zase postavou veskrze zápornou, které ale v jejím boji proti všem (a zvláště proti ještě zápornější postavě, než je ona sama) musíte nutně s ubíhajícím dějem začít fandit. A policie se kolem toho všeho, jako obvykle, zase jen tak poflakuje... ()

Reklama

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak můžou Frantíci točit akční filmy, kde každý auto nevybouchne ještě před nárazem do svodidel? Jak je možný, že v těchto snímcích necáká krev a netečou střeva obětí až do pátý řady? Jak je možný, že se na takovýhle snímky dá koukat a diváka to ještě k tomu baví? Asi proto, že jsou to Francouzi.. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy mají svůj styl! A ten je jedinečný. A tento film to jen dokazuje. Příběh je zajímavý jak už to u těch francouzských filmů bývá. Herci neokoukaní, zajímavý no prostě francouzští herci. A hudba? V napínavých chvílích vám do toho hraje hudba jako z akční komedie. Prostě francouzský film. /78% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dynamická variace na Uprchlíka, ve které štvaný hrdina není tak úplně bez viny, po stopě mu jde sympatická policajtka a oběma jim motá hlavu mazaný sériový vrah. První půlhodina je navíc dost drsným vězeňským dramatem. Nejvyšší známku (jako například u Nevinné) nasadit nemůžu, protože je to chvílemi poněkud přitažené za vlasy (postava S.Lopeze se v jednom okamžiku zjeví jako deus ex machina), ale to divoké prase na hřbitově mě dostalo. Že by ozvuk kojota v Mannově Collateralu? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)
  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)

Reklama

Reklama