Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé bystré oko nadšeně zaznamenalo solidní šanci na výborný thriller a vzápětí zesmutnělo z promarněné šance. Vše je totiž od začátku příliš snadno čitelné a těch několik málo pokusů o překvapení je natolik pitomých, že pouze ruší stylovou neoriginalitu snímku. Samozřejmě mě bavil týpek, který hrdě odkráčel z basy hlavním vchodem, pár poučení pro pobyt ve věznici by se také dalo najít, ale detektivní činnost strážců zákona ve mně vyvolávala často jen shovívavý úsměv. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktorí by radi pravidelne behávali, ale už sa im nejako nechce a radšej zalezú pod teplú deku a pozrú si dáky napínavý film. Poučenia z tohto konkrétneho plynú dve. Prvé: "Nehas čo Ťa nepáli, najmä ak ide o pomoc odsúdenému úchylákovi.". Druhé: "Rodina je mocné zaklínadlo. Keď chce spraví zo smrteľného človeka Supermana.": No dobre, bola to viac menej dobrodružná rozprávka, ale svižná a napínavá. Tým pádom aj zábavná. A dobrý film vlastne nepotrebuje viac. Len zaujať dobre spracovaným, hoci aj veľmi jednoduchým, príbehom. A v tomto kontexte je úplne fuk, či koniec má alebo nemá rozprávkovo nereálny kontext. Pretože ako som písal o inom filme s nudným priebehom a famóznym koncom: záverečných pár minút nijako nikdy nedokáže prekryť ničotne spracovaný a nezaujímavý dej predchádzajúcej hodiny a trištvrte predtým. Podobne - len opačne je to i tu - odfláknutý rozprávkový záver nič nemení na tom, že zvyšok Nebezpečnej koristi je jednoducho skvelá úteková krimi-dráma. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý, takmer non-stop akčný thriller mi svojím tempom pripomenul tiež francúzky thriller Limit. Časť filmu sa odohráva i vo väzení, čo atraktívnosť filmu ešte zvyšuje. Časté zvraty a neustále číhajúci policajti, ktorí sú utečencovi neustále za chrbtom robia z filmu doslova adrenalínovú jazdu. Občas ju zatemní vydarená dejová linka s masovým vrahom a jeho nevinne vyzerajúcou priateľkou, po ktorých pátra zase hlavný hrdina. Remeselne veľmi zručne urobené súboje a akčné scény ponúkajú v spojení s dobrým príbehom akčný výplach, aký hollywood už ponúkne málokedy. Francúzi filmovú fabriku na sny zastupujú skvele. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dravé, akčné, napínavé. K tomu pridajte francúzsku réžiu v znamení najlepších belmondoviek, vymažte z pamäte spojenie francúzska akcia-Besson a neváhajte si pozrieť jeden z TOP tohtoročných thrillerov. Nielenže si doprajete originálnu adrenalínovú jazdu, ani scenár neostáva pozadu, a kamera a strih dostávajú dva palce hore. 85%. ()

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Velmi mě v téhle docela nadupané akční běhavce překvapil Albert Dupontel. Netušil jsem že má za sebou stejný výcvik u Treadstone jako Jason Bourne... Narozdíl od něj však Alby ví proč a kam jde. Škoda toho amerického konce, ale jinak dávám (pouze kvůli sympatické policistce Claire Linné ) horší 4 *. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)
  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)

Reklama

Reklama