Reklama

Reklama

Godzilla

  • USA Godzilla (více)
Trailer 1
USA / Japonsko, 2014, 123 min

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. (Warner Bros. CZ)

Diskuze

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

GigaPudding

:D "světová kinematografie je jedna, protože existuje jeden lidmi obydlený svět o kterém víme, takže sú to jedna nerozdielná kinematografie, ktorá natočila tú istú látku, ale načo více než desetinásobný remake?"

to je krásne a idealistické videnie sveta, gratulujem, dám ti teraz takú nepeknú otázku ktorou ti tú víziu tak trochu zničím ale nehnevaj sa na mňa za to dobre.? tu je moja otázka...A kto tie peniaze na vznik Godzilly v roku 98 platil ak je len jedna kinematografia? Japonci? Česi? Slováci? :D Tieto krajiny financovali jej vznik? Alebo to boli Hollywoodske štúdia a daný producenti a ich súkromné peniaze? :D a je po svetovej kinematografií..Godzilla v 54 bola financovaná japoncami...v 98 USA a v 2014 znovu USA...načo? :D ty svetová kinematografia...

na příspěvěk reagoval GigaPudding

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Žralok

:D no pobavil si ma...všetky tie scény ktoré som vypísal sú buď totožné..zabudol si na chvost v diere z mrakodrapu keď Godzilla uniká, atď...všetky tie scény v traileri sú variácie na scény z Godzilly z 98..takže si len zakrývaš oči pred tým čo nechceš vidieť :) to že má tá scéna iný vizuál,inú typy budov, nemení nič na obsahu scén ktoré sú v traileri :) proste je to tak ako som vypísal v tých scénach tu darkknightovi ten s tým mojim výpisom súhlasí, to že tebe iba vynorenie Godzilly evokovalo Godzillu v 98 je už tvôj osobný problém s pamäťov, odporúčam Ginko. :)

na příspěvěk reagoval Žralok

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

E=mc2

tak to ber jako Godzillu 2, jak si myslíš, že by vypadala taková Godzilla, kdyby ji natočil jako pokračování Emmerich.. Nějak jinak? Já říkám, že by vypadala mnohem víc stejně než vypadá tohle. Nechápu to

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

E=mc2

světová kinematografie je jedna, protože existuje jeden lidmi obydlený svět o kterém víme, takže sú to jedna nerozdielná kinematografie, ktorá natočila tú istú látku, ale načo více než desetinásobný remake? A to ještě když budem počítat jen filmy s godzillou a ne třeba Jurský park protože měl scénu s ocasem a vrtulníkem, nebo Aliens protože měl scénu s vajíčky nebo třeba Temný rytíř protože měl spadený vrtulník nebo třeba Sharktopus, protože vylezl z vody, nebo jakýkoli film, kde byl záběr na kostru, třeba Dobyvatelé ztracené archy nebo třeba Únos vlaku 123 protože evokácia podzemia metra a isto plno ďalších scén bude totožných alebo podobných pretože sa budú riadiť podľa podobnej schémy ako Libovolný film o obřím zvířátku v libovolném roce..utok na mesto, armáda útek a záchrana ľudí, snaha to zastaviť zabiť... :)

na příspěvěk reagoval E=mc2, E=mc2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

GigaPudding

a dokonce stejné značky :-O :)

98 nebylo remake ani náhodou, jenom podělaný pokus o adaptaci, který sice +- u některých lidí fungoval ve své podstatě, ale Japonci i všichni ostatní fandové zaplakali. Neříkám, že neexistuje šance, že zapláčou i u tohohle, ale jestli něco má být správné uchopení a představení Godzilly ostatnímu světu, mohlo by to být tohle

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

po finančnej stránke to zbytočné nebolo, príbeh bol za každým iný i keď mal podobné prvky..čo sa nedá porovnávať s Godzillov...jednak preto že to sú samostatné filmy..jedine ak by boli ako Godzilla 1, Godzilla 2 vtedy je tvoje porovnávanie na mieste, teraz nie je..

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

E=mc2

série jo. Jenže řeč byla o pokračování. Každej díl série je ve svej podstatě o tom samym. Ale to je v pohodě. Naopak dvě na první pohled rozdílný filmy. Který spojuje jenom to že je tam Godzilla je špatně. Protože točí film o tom samym. Furt se tu oháníš tim že je blbost sem tahat původní originální Godzillu. Proč ? V čem je podle tebe jiná než ta z ´98 a nová z 2014 ? A podle čeho víš tak přesně že obě americký Godzilly budou o tom samym ? Podle několika málo scén z traileru ? Tak to seš skoro věštec. Koukal jsem na tvůj výpis scén. Souhlasim jenom s tim vynořenim z vody. Tam jsem si okamžitě vzpoměl na starší Emmerichovo film. Co se týče toho zbytku. Vidíš něco co tam chceš vidět ale co tam není.

na příspěvěk reagoval E=mc2

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

v rámci jeho postoje stačilo natočit jeden jediný film na světě, protože zbytek by měl totožné scény například kdyby se v tom původním objevilo auto a v tom dalším zase nějaké auto :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig , GigaPudding

hold treba ísť viac do hĺbky a nezostávať iba na povrchu hoši :)

Puding želé..načo prekrúcaš moje slová? napísal som 16 nie 44  film z 54 je japonská kinematografia nie USA takže sú to dve rozdielne kinematografie ktoré natočili tú istú látku resp. USA remake..ale načo dvojnásobný remake v rámci jednej kinematografie?

na příspěvěk reagoval GigaPudding

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

E=mc2

špatně jsi pochopil, myslel jsem to tak, že zda se ti nezdá v rámci tvého postoje zbytečné pokračování v každé z těch sérií. Stačilo natočit jeden díl Pasti a jeden díl Zbraně, pak se to už jen opakovalo dokola, teď jsi to i sám napsal, že série byla o ztroskotaném policistovi a to druhé zase celé jenom o tom. 

na příspěvěk reagoval GigaPudding, E=mc2

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

hlavne si myslím že Smrtonostná zbraň bola o vzťahu práca vs rodina to v prvom rade, potom o vzťahu Gibsona a Glovera..a až potom o boji zo zločinom...Smrtonostná pasca bola skôr o stroskotanom policajtovi s rozjebanou rodinou ktorý má život na sračky a vždy mu nejaká skupina teroristov poserie vianoce...takže tématicky sú tieto dve kultové akčné série úplne o niečom inom!

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Žralok

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

E=mc2

protože je to godzilla, má takú istú schému a "totožné" scény :) 

dva totožné filmy ktoré vytvorila jedna kinematografia v rozpätí 44 rokov, načo? :)

na příspěvěk reagoval E=mc2

Robiiik

Robiiik (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tak nechtěl jsem se rozepisovat, jinak by se na Marvel jistě dostalo, na toho jsem už dlouho alergický :D ...hele, svůj názor jsem řekl, nechte mě být! :D

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

GigaPudding

ach..a o čo ti ide? samozrejme že keď to vytrhneš z kontextu nedáva to žiaden význam, pekne to v tom kontexte nechaj ale ty nie ideš si svoje :) bavíme sa o godzille z 98 a z roku 2014...prečo ťahať film z 54? bavíme sa o tom že godzilla z roku 2014 má takú istú schému ako godzilla v 98 a totožné scény..ty si vypichneš scénu z horiacim vrtulníkom zámerne lebo na ostatné uvedené totožné scény nemáš ako argumentovať padajúci vrtulník v godzille v 98 a padajúci vrtulník v godzille v 2014 je niečo iné ako padajúci vrtulník v blak hawk down už len preto že tam nebola posraná godzilla, chápeš?..dva totožné filmy ktoré vytvorila jedna kinematografia v rozpätí 16 rokov, načo?

na příspěvěk reagoval GigaPudding

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Robiiik

tolik zprofanované, no jo, Godzilla je jasně známá věc, ale že by tady na západě o ní všichni nějak kvůli jednomu guilty pleasure filmu od Rolanda všichni mluvili celé desetiletí a začali se zajímat o původ, sbírali figurky atd.. Ani ne. Přijde ti, že jeden film kaiju žánru za v průměru 5 let je nějak hrozně otravné? Co pak např. Marvel a jeho chrlení komiksovek? Nebo každoroční oscarové dramata, +- stále o tom stejném? :)

na příspěvěk reagoval Robiiik

Robiiik

Robiiik (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

jo, omlouvám se, musím dávat víc pozor. Zbytečné, hm - to je otázka. Kdyby bylo na mě, tomu projektu bych zelenou nedal a řekl jim, ať svojí energii soustředí na něco nového nebo alespoň ne tolik zprofanovaného, takže bych svým způsobem dal Einsteinovi za pravdu, ale jsem jen malá rybka.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

misterz

mrzíma že si ešte mentálne nedorástol ale stále si ako taký chujko ideš svoje dokola..ja na tom nemienim nijak participovať. nikto ti to čo si myslíš alebo nemyslíš neberie, kludne si na to choď mne je to jedno, pre mňa je to strata času :) a určite to povie aj plno ľudí po mne. ja svoje postoj voči tomuto filmu nebalím do nejakej objektívnej pravdy ty jeblington..načo sa mám baviť z teľaťom ktorý nevie ani čítať to čo druhý napíše. ja tvoj bezduchý názor rešpektujem kludne ho maj, prosím. nie že ho nebudeš mať!  ešte nedorástol do poznania že dobrý film môže byť aj ten čo sa ti nepáči a dokážeš to priznať, alebo naopak môže sa ti páčiť film ktorý je po nejakej stránke nedobrý :) budem ti držať palce aby si jedného dňa dokázal uznať kvalitu filmu ktorý ťa neoslovil! :)

na příspěvěk reagoval misterz

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

E=mc2

takže emmerichův film byla totožná kopie godzilly z roku 1954? :)

byla tam totiž godzila, vylezla z vody, šla do města, bořila a oni se ji snažili zničit => totožné scény, ne? :)

 

navíc neměla CGI, takže musela být mnohem lepší než ta emmerichova :)

a mimochodem není to navíc totožné třeba s Blackhawk down? Je tam hořící padající vrtulník! :o

na příspěvěk reagoval E=mc2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Robiiik

boží, ale trošku.. co já vím zasahující jenom povrch, plus to, že tam byl prakticky jenom New York, taky nebylo nejlepší. Ale na druhou stranu, takové už ty blockbustery devadesátek byly a osobně proti ní taky moc nemám. Jenom říkat kvůli ní, že je tohle zbytečné, je opravdu hloupé :) 

Tys napsal "Filozofovat u monstra je směšné", ne funny :) A Mafiány jsem neviděl, ale viděl jsem Reservoir Dogs a to byla pecka i na tak malé ploše :)

na příspěvěk reagoval Robiiik, E=mc2

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

E=mc2

No vidis, opat sme pri tom, 100 ludi 100 chudi. Tebe sa trajler nepaci a usudil si z neho, ze ist do kina je strata casu a ja si myslim pravy opak a je jedno ake mam na to dovody. Presadzovat si len tie svoje a obalovat ich do nejakej "objektivnej pravdy" nie je na mieste, je to drze. Mal by si sa naucit respektovat aj nazor inych a nie sa z druhych vysmievat len preto, ze ten tvoj nezdielaju. A opat sme pri tej individualite. Mne je jedno, ci sa to podoba na Emmericha alebo nie. Je mi jedno, ci tam su CGI alebo miniatury vo vzduchu. Ide o feeling... a ten je pre mna dobry a do kina ak to casovo vyjde pojdem. Som preto menejcenny? :D

na příspěvěk reagoval E=mc2

Robiiik

Robiiik (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

neviděl si Mafiány? "Funny" může znamenat i zábavná, ne směšná :)) Ale jako souhlasím, oni se to asi tentokrát budou snažit držet v trochu vážnější úrovni. Nicméně, mě se líbil i ten Emmerichův přístup, scénář banální, ale vizuálně boží.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Robiiik

směšné to není, jenom neprozkoumané v západní tvorbě. A jelikož je Godzilla původem z Japonska, opravdu bych v tom problém neviděl a doufám, že i pro tupé Amíky se tam pokusí o něco takového :)

A parťák, no vidíš, v téhle Godzille bude úplně jiné obsazení a navíc Bryan Cranston, bůh televizní tvorby (Kev ;)

na příspěvěk reagoval Robiiik

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

no neodpověděl jsi mi. Smrtonosnou past 3 jsi ohodnotil 5 hvězdami a Zbraň třeba 4, proč ne  oba odpadem? Vždyť to bylo potřetí prakticky to stejné, v trochu jiném americkém městě, s trochu jinou zápletkou, stále ale klasický hero vs villain

Robiiik

Robiiik (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Na to je Godzilla moc funny, rozbíjí mrakodrapy, a to mě vzrušuje!! Filozofovat u takového mostra je trochu směšné.

jo, tak bude to jiné, ale nečekám nic extra. Ovšem obsazení je hodně zajímavé.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

počuj trtko už ma unavuješ, chcel si aby som ti ukázal podobnosti, ukázal som ti ich, tak to uznaj alebo zavri už fekál ok? :) neviem akú dlhú máš miechu a ani ma to nezaujíma, ale keď ti raz napíšem že táto godzilla má takú istú schému ako mala godzilla v 98 plus ti ukážem totožné scény ktoré zámerne používa trailer na prilákanie divákov tak už neviem čo ti mám viac dať :) táto Godzilla sa mohla kľudne odohrávať na územi Japonska, prečo znovu v USA? mohla mať inú schému inak postavená a vymyslené scény, evidentne nemá. návšteva kina kvôli tomuto filmu je pre mňa stratou času vďaka za trailer ktorý ma v tom utvrdil. na základe toho traileru to nemám záujem vidieť. jedine ak by to bolo filozofické komorné drama o strastech zmutované nesvúry ako napisal Robiiik taký Sloní muž teda Godzillý muž to by som si pozrel :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

jenže to obsahově, ať už po stránce charakterů, tónu, atmosféry nebo děje stejné nebude.. Ach, bohové

na příspěvěk reagoval Robiiik

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Robiiik

tak to som rád že ma chápeš, tuna pánom to nedochádza :) preto ta otázka, načo chodiť na obsahovo taký istý film dva krát? 

Související novinky

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

26.05.2020

Nadcházející snímek Godzilla vs. Kong režiséra Adama Wingarda, jenž má zakončit čtyřdílnou filmovou sérii odstartovanou filmem Godzilla z roku 2014, měl původně dorazit už tento měsíc. Později byl… (více)

Reklama

Reklama