Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Mě prostě komedie Belmonda nesedí. Film Profesionál patří k mým nejoblíbenějším vůbec, ale žádnou ze svých komedii, se tomuto veledílu už nikdy nepřiblížil. Samozřejmě dám ještě šanci dalším jeho vážným rolím, ale s těma taškařicema jsem nejspíš skončil. Co se týká Zvířete. Buď jsem viděl nějakou o vtipy očesanou verzi nebo jsem vadnej. Přiznávám, že to není až tak špatný film, jen má tu smůlu, že mě ani chviličku ani trochu nebavil. Teda vlastně až na blbnutí s tygrem to byl takovy vrchol tohoto snímku. 30% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo se sice prosadil jako jedna z hlavních tváří francouzské nové vlny, ale mezinárodně proslul coby představitel hrdinných sympaťáků, kteří současně utužovali ideály neohrožených dobrodruhů a současně je často také parodovali. K Belmondově hvězdné image nemalou mírou přispělo, že po vzoru legend rané kinematografie sám účinkoval ve všech krkolomných scénách a nepoužíval kaskadéry. Hyperaktivní romantická akční komedie "Zvíře" představuje ohromně zábavnou poctu kaskadérské profesi a současně dává prostor pro Belmonda ve všech jeho hereckých polohách, díky ikonické dvojroli šarmantně nabubřelého kaskadéra Michela Gauchera a primadonské hvězdy Bruna Ferrariho. Belmondo během natáčení konkrétních kousků utrpěl několik zranění, včetně pokousaného ucha od tygra, ale současně si splnil dlouholetý sen a stanul na křídle letícího letadla. Jeho vdavekchtivou kaskadérskou partnerku ztvárnila americká hvězda Raquel Welch a ve scénách ze zákulisí se v čestných rolích objevilo několik dalších dobových filmových osobností včetně režiséra Clauda Chabrola. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když ve Francii vládl komediální žánr, Belmondo byl bezpochyby u toho. Jeho lidově nejoblíbenějším kouskem bylo právě Zvíře, kde exceluje v dvojroli kaskadéra a homosexuální filmové hvězdy. Stačí přičíst neodolatelné vnady Raquel Welch a desítky povedených gagů navrch a na půldruhou hodinku tu máme navýsost povedenou záležitost, ve které si oba zúčastnění náramně notují. Francouzská legenda žánru Claude Zidi ve vrcholné formě!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

- : Tů tu tu tu tu tu tů, tu tu tů, tu tu tů : - Nebo jak to bylo... Jakkoli francouzské bláznivé komedie dvakrát moc nemusím (respektive vůbec, mám holt raději jejich decentnější humor a vážnou tvorbu), tak Zvíře je pověstná výjimka potvrzující pravidlo. Snímek, který můžu vidět zas a znovu. Čistá esence nenáročné, ovšem nikoli tupé, zábavy. Nekonečný příval gagů, hlášek a fenomenálních kreací Belmonda, který si umí střílet ze sebe samo jako nikdo druhý. Je tu prostě vše. Akce, hlášky, zrady, zvraty, honičky, humor, nadsázka, láska, Raquel Welch. A navíc jako třešnička na dortu i delikatesní hudba Vladimira Cosmy. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kaskadér Mike Gaucher by se rád oženil se svou kolegyní Jane Gardnerovou, ale kvůli jedné drobné neplánované fušce ve svatební den a hromadám sádry na obou tělech, to nebude tak jednoduché. Mike se pro obnovení vztahu bude muset prohánět v gorilím kostýmu, v masce idiota připravovat stát o sociální dávky, mnohokrát si vykouřit svoji poslední cigaretku a hlavně odolat nejmužnějšímu z nejtvrdších (alespoň v pánské společnosti) nadsamců Bruno Ferrarimu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Když italský režisér naposledy posílá Mikea Gauchera (Jean Paul Belmondo) spadnout ze schodů, unavený Mike při chůzi spadne a roztrhne si pravou nohavici u kolene. V dalším záběru má už ale kalhoty bez díry. (MatyasF)
  • Jane Gardner (Raquel Welch) v závěrečné scéně pilotuje letoun Fieseler Fi 156 Storch, který sloužil ve 2. světové válce na německé straně jako průzkumné letadlo. (Lucas87)
  • Bistro, kam chodil Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari), se nachází v Paříži v ulici Rue Championnet. (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama