Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (940)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prcháme před mrtvými na lodi z láhve. Dá se tohle vědecky vysvětli?" Já se přiznám k tomu, že věčně opilý kapitán Jack Sparrow mě baví, i když nemá loď, posádku ani kalhoty. Baví mě však spíše jako postava než ta jeho dobrodružství, která mi připadají pořád tak nějak stejná. Z tohoto dílu mi patrně v paměti zůstane jen brilantní hádka na popravišti mezi pirátem a čarodějkou a následné kapitánovo vyhýbání se rotující gilotině. Jinak stojí za zmínku jen pár hlášek, což není žádný zázrak, ale vzhledem k tržbám se obávám, že jsem se vstříc utonutí nevydával naposledy. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Letní blockbusterová sezóna se vlastně teprve rozjíždí a hned je tady druhé překvapení. Pirátům už jsem vůbec nevěřila. Postavu Jacka Sparrowa považuji už dlouho za zcela vyčerpanou, proto jsem byla nesmírně ráda a mile překvapena, že v tomto díle nestál úplně v popředí. Popcornová zábava jak má být, je to obrovské a zábavné. Není to film, který si budu doma pouštět často a ani nemůžu říct, že bych se bůhvíjak nemohla dočkat dalšího dílu, ale zkrátka jsou noví piráti hodně fajn. 7/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U sta chcíplejch žraloků a prohnilejch ráhen. Ať se do hlubiny propadnu, pokud tihle piráti nebyli nejslabší z celé už notně nastavované omáčky. Scénář jako by psal někdo, kdo dostal zadání něco napsat, ale už něvěděl o čem psát. Podobně jako si já večer vymýšlím občas usínajícímu potomstvu pohádky a sem tam musím uznat, že prostě některé vymyšlené příběhy nestály za moc oproti jiným povedenějším. Posluchači to také umí pěkně okomentovat... Vizuálně jsou piráti zase o level dál. Španělský křižník s posádkou mrtvol v čele s charismatickým Bardenem - pardon El Matadorem byl sice super a Barden byl zase skvělý i jako kapitánská zombie, tím to ale končí. Když vizuál převládá nad příběhem je něco špatně. Během filmu jsem si říkal co by asi filmaři dělali bez těch nadupaných pécéček a vyrendrované půlce filmu... Zkrátka tohle nebylo nic moc a moc bych se divil kdyby obchody vrhly na své pulty hrnečky, přívesky, trička a všechny ty další serepetičky k Salazarově pomstě... Tři vilejše. Víc nedám! * * * ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí upravuji hodnocení, to však nic nemění na tom, že jsou to ti nejhorší piráti. Má to sice i své světlé a humorné chvilky, ale nepřátelé Jacka jsou prostě příliš silní a prakticky se s nimi nedá vůbec bojovat a to neuvěřitelně kazí celkoví dojem. Neříkám, že nepřátelé v předchozích dílech nebyli silní, ale ti byli pouze nesmrtelní, ale tohle už je moc. 60% za ty efekty a tu komedii. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pirátům se opravdu povedlo vrátit se ke kořenům, vizuálně je cítit, že časy ošklivě ateliérové čtyřky jsou ta tam a noví progresivní skandinávští režiséři, jejichž jména si snad nikdy nezapamatuju, mají řemeslo v malíku a opět se na to hezky kouká. V akčních sekvencích znovu zní ten starý Bedeltovský-Zimmerovský motiv (nový skladatel absolutně zaměnitelný a nic nového extra nepřinesl) a provází, hlavně za začátku, hutné akční šermovačky přesně tak, jak to od Disneyho známe. Nikdy se to však nepřeklene v euforii a pocit, že vlastně koukáme na něco nového a vyloženě strhujícího. Jack je opět věčně opilý nemehlo, kterého milují mraky puberťáků, což vyvažuje správně děsivý a nechutný Javier Bardem, ovšem ani po něm, jakmile se slehne voda, se mi v dalších dílech stejskat nebude. Hodně jsem doufal, že to dopadne alespoň takhle a pátí piráti nebudou úplně sestřelený publikem, ale po úvodním hypu jsem přecijen čekal malinko víc než jen bezchybně poctivé blockbusterovské řemeslo. PS : Paul McCartney byl tak akorát k smíchu. .. 7/10 ()

Galerie (198)

Zajímavosti (51)

  • Stejně jako v roce 2011, tak i tentokrát, uvedla společnost The Lego Group na trh výrobek spojený s tímto filmem. Konkrétně jde o loď kapitána Salazara (Javier Bardem) Silent Mary. (mrborn2lose)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama