Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (723)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Už je to asi jasné - Russovci potrebujú väčší štúdiový dozor, aby dokázali vytvoriť niečo skutočne zaujímavé. The Gray Man je dokonalým stelesnením bezmyšlienkovitého akčného výplachu bez výraznejších ambícií, to však asi nie je niečo, čím by sa mal najdrahší film Netflixu verejne chváliť. Slabší scenár síce vyvažuje obstojné tempo a v rámci možností i akcia, ani tá však vyložene nestrhne a občas dokáže aj nepríjemne prekvapiť (nezvládnutý záver sekvencie v lietadle). A čo sa týka toľko omieľaného rozpočtu... v zásade ho vidieť je, no čo z toho, že jedna atraktívna lokalita strieda druhú, je to v rámci možností výpravné a nešetrilo sa ani na komparze, keď to film nikdy nedokáže naplno predať. Ťažko povedať, či je to slabšou kamerou, alebo rutinne pôsobiacou réžiou, no predošlý film tejto režisérskej dvojice disponoval zaujímavejšou formou. Potenciál bol skrátka väčší a hoci to má ďaleko od tragédie, toľko kvalitných hercov pokope by si predsa len zaslúžilo kvalitnejší blockbuster. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $454,023▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Jejda Russovci padajú dole ako kameň. Strašne výplachové béčko, to je fakt ako gól v takýchto bezduchých prkotiniach utápať také peniaze.  Akčný filmy, ktorý je novou obdobou Komanda z množstvom dobrých hercov ale tu nemajú skoro čo hrať a chýba tomu lepšia iskra a aj odľahčenosť. /40%/ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Překrásná akce v čele s chuděrou tramvají, civilní Gosling i maniakální Evans ve zdánlivě starosvětské špionážní jízdě - která ale selhává ve scénáři tak moc, že jsem nechtěl věřit jménům autorů. Tohle že je od těch samých psavců, kteří dokázali v Avengers chytře, zábavně i dojemně poskládat řadu setkání charakterů z různých konců vesmíru? Není možná. Na druhou stranu by to vysvětlovalo, proč se řadoví agenti (toho času navíc pod dohledem) během pár minut přesouvají z jednoho konce světa na druhý. Škoda, zábava je to příjemně bezuzdná a ryze popcornová, ale nepříjemně často stejnou měrou hloupá. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že je The Gray Man zoufale neoriginální a scénář je přehlídkou klišé a logických lapsů. Stejně tak mě nijak nepohoršuje, že Netflix vyhodil za víkendovou výplň na streamu 200 mega. Je mi však trochu smutno z toho, že si všichni zúčastnění prostě přišli pro velikánskou výplatní pásku a akčňák natočili bez jakékoliv vášně a srdíčka. Jasně, Praha je výborná a akční sekvence z hlavního města vás pobaví. Ani během ní sem však neměl pocit, že by Russoovi nějak riskovali a chtěli být alespoň u Vltavy výjimeční. Co postavy? Předobrazy jako Wick, Hunt, Bourne nebo dokonce Bond měli a mají svůj ksicht, ale Šestka v podání Goslinga je podivná kombinace všech zmíněných, okořeněná špetkou humoru à la klidnější Ryan Reynolds. Zbytek, v čele s neomaleným Evansem a znovu sympatickou Anou de Armas, neurazí, ale ani nenadchne. Což vlastně platí o celém filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zvládne někdo sejmout chlapa připoutanýho k lavičce?" Kdyby to nebyla Šestka, tak by to snad šlo. Jenže tohle je Šestka, která zabila Čtyřku a ve čtvrtek hodlá sejmout i armádu sadistickýho knírače. Že to nedává smysl? Tak to teda nedává. Že jsem ani na chvilku necítil potřebu se o hrdinu bát? Necítil a to je trošku problém. Alespoň se přitom sympaticky demoluje Praha, na což mohou být ty zmiňovaný tři miliony Pražáků hrdí. Praha i se svým Dopravním podnikem zkrátka pronikla na Netflix a na to se nezapomíná. Na Gray Mana se oproti tomu dá zapomenout poměrně snadno. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (27)

  • Zámek, který je podle filmu v Chorvatsku, je ve skutečnosti zámek Chantilly ve Francii. (mnx)
  • Ve filmu můžeme vidět scénu, kdy Šestka (Ryan Gosling) vezme z opasku policisty granát. Běžný český policista takové vybavení opravdu nenosí. (UncleMorty)
  • V čase 1:16:01 si můžeme všimnout, že na tramvaji chybí horní pochozí plocha. (DJMaroko)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

03.09.2022

Bratři Russoové jsou na gigantické rozpočty už celkem zvyklí. Dvojitá porce Avengers filmů na závěr třetí fáze MCU je ale možná přece jen trochu rozmazlila. Následně totiž pro Netflix natočili… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno