Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (123)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Druhý netradiční povídkový film o sexu, který jsem v poslední době viděl, přičemž každý reprezentuje jiný stupeň scénaristické odvahy. Zatímco Australani se s tím v The Little Death nepárali, Dánové se s tím neserou. Storky jsou podané hezky natvrdo, jako by vás někdo přetáhl robertkem přes hubu. "Milí lidé" končí - v trierovském stylu - jako bizarní, hořká komedie, což je skvělá katarze po ultimátní, skandinávské depce, která na diváka padne na začátku filmu. Taneček kolem stromečku 10/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZDÁ SE, ŽE DNES JE VÁŠ ŠŤASTNÝ VEČER“..... /// Nemožné? Skutečné! Jednoduchá, na zbytečnosti skoupá filmařina, ve který se následovníci Larse von Triera, - co maj naštudovanýho Alejandra Gonzáleze Iñárritu, zamejšlej nad osamělostí a láskou a předváděj (místy) mrazivou, hnusnou, úchylnou, ale hlavně černoftipnou přehlídku několika Milých lidí. MYSLÍTE SI, ŽE SE LIDÉ MŮŽOU ZMĚNIT? (Hmm, já jsem si to myslel...tak na postel a na čtyři!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám s doktorem dohodu, že se budu vyhejbat parkům (s veterinářem? Uchyláku!). 2.) Zjistím, jestli je ,,pták v zadku“ lékem na osamělost. 3.) Thx za titule ,,larela“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Každý po něčem touží, každý to dává jinak najevo. A dánští tvůrci mají potřebu o tom po svém vyprávět. A dělají to znovu velmi zajímavě. Depresivně, bizarně, překvapivě. Ironická rána mezi oči. Scénář je nakonec až moc překombinovaný a tlačící na náhodu, herci jsou moc fajn, vtipných scén se také dočkáme. Hitparáda perverzí v dánském snesitelném balení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu až do úplného záveru, na vlne neskutočného sarkazmu “nesúci” sa snímok, ktorý ma spočiatku tematicky príliš nenadchol. A zrejme práve preto, som pochopenie vo svojom vnútri, hľadal akosi ťažšie ako inokedy. Vysoké hodnotenie ale chápem (!), lebo s niečim obdobným, originálnym, sa divák tak často veru nestretne. Kým si to iní “užili”, moja osobnosť z počiatku pomerne solídne trpela. Odstupom času som si napodiv akosi “zvykol”, pričom záverečné rozuzlenie rapídne zlepšilo moje dojmy. Dáni sú svojou tvorbou skrátka “iní”, a i keď pre tento krát minuli moje zmysly, ich tvorba si rešpekt plne zaslúži. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a zvláštní snímek. Ztvárnění je skvělé a rozdělení na kapitoly se jen tak nevidí. Každá kapitola mi něčím vyrazila dech a buď mě znechutila, pobavila nebo hodně zaujala. Dáni musí mít hodně specifický přístup k sexu, jelikož už jenom v tomto filmu, je to opravdu perla za perlou, že jsem se ani nestíhala divit, co přišlo na řadu za další zvláštnost. Celé vztahové propojení osob je výborně vymyšlené a konec nemá chybu. I když je zde taková tichá, dalo by se říci ponurá atmosféra, tak se Mikkelovi Munch-Falsovi podařilo vykouzlit i hodně vtipných scén, které mě dostali. Chybělo mi trochu více akce, a toho klasického napětí a odsýpání, ale i tak kvalitní počin. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama