Reklama

Reklama

Ďábelské líbánky

  • angličtina Devilish Honeymoon
TV spot

Obsahy(1)

Hvězdou výzkumného ústavu chemických závodů je docent Kostohryz (V. Brodský), kterého obdivují jak mužští kolegové, tak především kolegyně. Asistentky Dagmar (J. Brejchová) a Ester (I. Janžurová) jsou do něj dokonce zamilované, a to tak, že navzájem jedna druhou nesnášejí. Rafinovaná Dagmar jednoho dne sprovodí Ester ze světa a přinutí Kostohryze, aby se s ní oženil. Líbánky v hájovně se však zvrtnou v sérii smrtících událostí: Dagmar chystá na manžela nebezpečné léčky, neboť se dovtípí, že Kostohryz spolupracuje s policií na jejím usvědčení. Muži nezbude, než se bránit stejným způsobem. Všemu přihlíží popletený policejní kapitán Libíček (J. Libíček) se svou rázovitou řidičkou Alžbětou (J. Jirásková)… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Koncem šedesátých let se dařilo filmovým parodiím, z nichž nejznámější je asi 'Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky' (1967). Nakonec, Václav Vorlíček uměl komedie hodně dobře. Zdeněk Podskalský však měl s humorem také co do činění a šlapal Vorlíčkovi na paty. Mimo jiné i touto svou vražednickou komedií parodující přízeň dvou žen k vynálezci a vražednické choutky jedné z nich, kterou se samozřejmě snaží chytit při činu policejní vyšetřovatel. Mimochodem, došlo i na hříšné lidí města pražského, ze kterých si své role v jedné malé scéně zopakovali Josef Vinklář coby inspektor Josef Bouše a František Filipovský coby detektiv Mrázek. Kvalitou výše zmíněné parodie sice snímek nedosahuje, ale má k němu hodně blízko. Spousta známých scén, pojatých humorem sobě vlastním, je zárukou dobré zábavy i po tolika letech od svého vzniku. Nakonec, herci měli údajně při hraní volný prostor pro svou seberealizaci dobrých nápadů, a je na nich vidět, že si to dobře užívali. Je to film, ke kterému se alespoň český divák rád vrací. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebýt zdržujících Neckářových písniček, byla by tato úžasně černá komedie za plné hodnocení. Vedle poněkud parodických rolí Vinkláře a Filipovského jako inspektorů Boušeho a Mrázka (Hříšní lidé města pražského), či filmové jméno kapitána Libíčka herce Libíčka, je děj sled pestrých snah jak někoho zabít, aniž by to kdykoli vyšlo. A Libíčkovy metody jak odhalit pachatele jsou vskutku neotřelé. Báječných 80 minut s českou komedií a báječnými herci. ()

Reklama

raroh 

všechny recenze uživatele

Povrchní mišmaš (postmoderna by bylo silné slovo), kterému ovšem chybí kouzlo třeba takového Felliniho (odkazy na Sladký život tu jsou dost zřetelné). Silně odkazový film (Hříšni lidé města pražského, Lipského a Vorlíčkovy komedie, Zločin v šantánu), z nějž mě nejvíce bavily Neckářovy písně, rockový šanson tohoto druhu vůbec nevyčpěl. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatný, ale jako celek mi to přišlo dost nevyvážené. Nebyla nouze o vtipné scénky a dialogy, ale ani o nudnější a slabší pasáže. Film chtěl mít zkrátka v sobě od všeho trochu, nicméně to bylo spíš ke škodě než k užitku. Pobavila mě přítomnost pánů ze "4" v podání Josefa Vinkláře a Františka Filipovského. A Jana Brejchová byla okouzlující! ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Stylová fantasmagorie, která se vyžívá ve skvělých vražedných kombinacích a hrách lásky šálivých. Brodského a Brejchovou hravě přehrává vynikající kriminalistická dvojice v podání Jana Libíčka a Jiřiny Jiráskové, přestože ani obsazení epizodních rolí není vůbec na škodu. A kromě toho, Podskalský si nebral servíky a bez rozpaků si dokázal vystřelit ze slavných Hříšňáků, když do jedné z úvodních scén loupnul inspektory Boušeho a Mrázka. Uznávám, že dokonalé to není, ale originální bezesporu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je zmínka, že hájovna se nachází v okresu Vimperk. V době natáčení filmu v roce 1970 však okres Vimperk neexistoval. Od roku 1960 je většina bývalého okresu Vimperk součástí okresu Prachatice. (adamc)

Reklama

Reklama