Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 604)

Hild 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že tento film nikdy v životě neuvidím, ale ke zhlédnutí mě přesvědčilo vysoké hodnocení mých oblíbených uživatelů. Ale nic pro mě, tento typ humoru jde úplně mimo mě, vůbec mi to nesedlo. Začalo to dobře, dokonce jsem si říkala, že to snad bude první snesitelný film Cohena, v první půlce jsem se párkrát i zasmála, jenže tu druhou polovinu, už jsem se silně trápila, celé to spadlo k tomu lacinému a nevkusnému humoru. Jako satira film fungovat jistě může, ale upřímně, mně se ve filmu ani nic hledat nechtělo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Diktatura je o tolik lepší než demokracie. 1 % lidí vlastní 98 % majetku. Můžete svejm kamarádům snižovat daně. Můžete jít do války pod smyšlenou záminkou..." Dvě třetiny humoru takřka geniálního a třetina humoru takřka (místy doslova) genitálního. Dojem zůstává něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale když jsem se před volební místností rozhodoval, přijel obrněný transportér a zatlačil mě do té druhé fronty. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

choze 

všechny recenze uživatele

I přes vlažné trajlery jsem Cohenovi věřil, že opět potvrdí svůj status nejlepšího komika naší doby, jehož každá komedie je po právu událostí. A taky že jo. Polovinu filmu jsem proslzel smíchy a při vzpomínce na některé scénky (první onanie, zavedení diktatury v alternativním obchůdku, dialog na mostě a samozřejmě proslov o demokracii a diktatuře) a hlášky ("MÁM RÁD VZDĚLANÉ ŽENY. JSOU JAKO OPIČKY NA BRUSLÍCH - JIM TO NIC NEDÁ, ALE NÁS POBAVÍ.") si spolehlivě pobrečím ještě teď. Hustě nasázené, dokonale vybroušené nekorektní fóry nešetří nikoho a nic (ani Tommy Lee Jonese a Harvey Keitela) a kolikrát člověk trne, jak daleko je to za čárou, ale naštěstí je to pořád vtipné. Velký respekt před Edvardem Nortonem za jeho závěrečné cameo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sascha má výhodu, že na podobný styl humoru v Americe nikdo nemá koule, takže je prakticky bezkonkureční, navíc jeho filmy jsou natolik odlišně, že je jasný že vzniká jakejsi filmovej Sascha styl, který je přímo ideální pro zkultnění a tudíž výborný hodnocení stádem. Za mně musím říctm, že víc humoru v sobě měl Edward Norton a místníma panicema hojně urážená "ta blbá a vypatlaná děvka" Megan Fox u mně Megan opět stoupla v ceně a dost seru na to, že to není žádná druhá Meryl Streep. Ano jistě Sacha uráží každýho bez ohledu což je i dobře, jenže ja zá tím cítím prvoplánovanost jak svini a to není ta nejpříjemnější vůně pro můj rypáček. Jistě, pár frků mě tam sundalo, ale že by to byl gejzír humoru no to se tedy říct rozhodně nedá. Na hraně mezi dvojitou a trojitou várkou hvězdiček. O tom jak má vypadat nevykalkulovaná politická nekorektnost by moh Bouřlivák dávat Saschovi dlouhé školení. Jenže Torrente hold za sebou nemá geniální hollywoodský marketing. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Jedna z videoher, kterou Aladeen (Sacha Baron Cohen) hraje, je i simulace tzv. Mnichovského masakru, tedy události, při níž 5. září 1972 palestinská skupina Černé září unesla a následně zavraždila 11 izraelských sportovců v průběhu XVII. letních Olympijských her v Mnichově. (ČSFD)
  • V krátkém střihu při první onanii Aladeena (Sacha Baron Cohen) je smečující basketbalista. Je to Blake Griffin, hráč NBA z týmu Los Angeles Clippers, který vyhrál cenu pro nejlepšího nováčka v NBA v sezóně 2011, a k tomu první místo v soutěži NBA Slam Dunk Champion, ve které hráčí předvádějí právě své nejlepší smeče. (Num3roO)

Reklama

Reklama