Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 603)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Borata, Bruna a Aliho sice ne, ale myslím, že Diktátor, je jeden z nejlepších filmů s Cohenem, který kdy vyšel na světlo světa. Hláškami nabitá Aladin je prostě skvělý a jeho restaurace popravených ještě lepší. Většina hlášek z filmu se nejspíš skvěle ujme. Aladin sice neubránil Wadiy demokracii, ale za to má skvělý tank na přemlouvání lidí u voleb. Po Expendables 2 tak tento rok přichází zase něco povedeného a vtipného úplně bez zábran. Aladinovi v podání Sachy Barona Cohena dávám pět hvězd, protože ten tank u mého počítače je vážně strašně moc přesvědčivý. A nakonec začátek, jak skvělé slovní spojení! To na památku zemřelého Kim Čong Ila vážně, ale vážně zabily. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sascha má výhodu, že na podobný styl humoru v Americe nikdo nemá koule, takže je prakticky bezkonkureční, navíc jeho filmy jsou natolik odlišně, že je jasný že vzniká jakejsi filmovej Sascha styl, který je přímo ideální pro zkultnění a tudíž výborný hodnocení stádem. Za mně musím říctm, že víc humoru v sobě měl Edward Norton a místníma panicema hojně urážená "ta blbá a vypatlaná děvka" Megan Fox u mně Megan opět stoupla v ceně a dost seru na to, že to není žádná druhá Meryl Streep. Ano jistě Sacha uráží každýho bez ohledu což je i dobře, jenže ja zá tím cítím prvoplánovanost jak svini a to není ta nejpříjemnější vůně pro můj rypáček. Jistě, pár frků mě tam sundalo, ale že by to byl gejzír humoru no to se tedy říct rozhodně nedá. Na hraně mezi dvojitou a trojitou várkou hvězdiček. O tom jak má vypadat nevykalkulovaná politická nekorektnost by moh Bouřlivák dávat Saschovi dlouhé školení. Jenže Torrente hold za sebou nemá geniální hollywoodský marketing. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Sacha Baron Cohen úspěch Borata jen tak nenapodobí. S Brünem se mu to nepodařilo a tentokrát se vzdal dokumentární formy, zkusil opravdový film s opravdovým dějem... A ačkoliv to dopadlo lépe, často je to i takové rozporuplné. Spousta situací k popukání, ale také hodně zbytečných (a opakovaných) vtipů v uvozovkách, plus dost ledabyle odbytý závěr, který se podle mě jen naoko tváří, že si z podobných klišé střílí. Tři a půl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre väčšinu dnešných divákov je nový Cohenov film a jeho Diktátor len ďalšou šialenou postavičkou, ktorá stavia na absurdnom humore, nemiestnych vtipoch a dehonestujúcich poznámkach napádajúcich ľudské rasy, náboženstvo, politiku atď. Len pre malú skupinu je tu možnosť uvedomenia si spojitosti a prvotného nápadu, ktorý vyšiel z pera Charlieho Caplina a jeho filmu z roku 1940. Je samozrejme scestné tieto dva filmy porovnávať, nedajbohu hovoriť o nejakom remaku. Niektoré súvislosti sú ale jasné a ja dávam komplimenty faktom, že aj napriek priepastnému časovému rozdielu medzi filmami a ich ideologickým zámerom sa podarilo týmu okolo šialeného Angličana opäť stvoriť niečo podobné. Amerikou sa totiž opäť prehnalo tornádo humoru, niektoré pointy vtipov a hlášok hraničia s drzosťou, Sacha sa neserie s ľudskou dôstojnosťou, ale pokiaľ máte v sebe dostatok tolerancie a viete sa odosobniť, tak pre Vás bude film nechutne dobrou komédiou. 85%. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Skoro je chyba, že je tam těm vtipů až moc (a jak je u Cohena zvykem velmi rozdílného druhu a úrovně), takže se člověk zasměje asi jen každému třetímu. Další věc je, že Cohen šije do všech natolik "vyváženě" (ano, je to paradoxní), že trochu zanikne hlavní satirizovaný cíl - což IMHO je nekonzistentní vztah USA k různým diktaturám. Od Cohena jsou navíc všechny vtipy sice nekorektní, ale v podstatě bezpečné - vzdělaný bohatý Žid s hordou právníků za zadkem si dělá legraci ze všech, aniž by mu cokoli hrozilo a aniž by se pro cokoli musel angažovat. V tom se velmi liší od Chaplina, který za války natočil Diktátora a po válce se stal nežádoucí osobou. Ale jinak - jeden z vrcholných komediálních kousků posledních let. Proslov o tom, jak se liší demokracie od diktatury, je geniální. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Sacha Baron Cohen navštívil předávání Oscarů v roce 2012 v převlečení za diktátora Aladeena z filmu. Pozdvižení způsobil zejména ve chvíli, kdy vysypal "popel severokorejského diktátora Kim Čong-Ila" na moderátora Ryana Seacresta. (Larry12)
  • Během oscarového večera 2012 dělala Cohenovi (Aladeen) v kostýmu diktátora společnost sexy armáda modelek převlečených za vojákyně, mezi kterými byla i Slovenka Soňa Skoncová. (Sufferer)
  • Aladeenovu (Sacha Baron Cohen) osobní strážkyni Etru hraje Busty Heart, která se proslavila v roce 2008 v soutěži Amerika má talent (od r. 2006), v níž svými mohutnými prsy rozbíjela plechovky s pivem. (awful)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno