Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 7

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 7

Recenze (993)

kingik 

všechny recenze uživatele

Milla Jovovich je stále spasitelkou pro pozvolna vymírající lidstvo. Krom toho, má se zombíky a se všelijakou zmutovanou havětí nevyřízené účty. Je třeba znovu se nasoukat do přiléhavého latexového oblečku, chopit se zbraně, naladit fyzickou formu a jít do boje. V akčním spektáklu plném zpomalených efektních záběrů se tohle všechno zúročí. Pátý díl jde v podstatě ve stopách čtyřky a komu se líbil předchozí díl, bude pravděpodobně spokojený i tentokrát, a navíc ho pětka svojí akčností překonává. Klady: zběsile nasazené akční tempo od samého počátku, pořádný akční výmaz, návrat většiny postav známých z předešlých dílů, Milla Jovovich a Siena Guillory v přiléhavých oblečcích, efektní zpomalovačky, pořádná efektní akční porce, digitální triková smršt, přijatelná stopáž, ruští zombies na motorkách, pátý díl svojí zběsilostí asi nejvíc připomíná počítačovou hru ze všech pokračování, film rychle uteče. Zápory: v přemíře akce zanikají veškeré dialogy, všechny ženy mají větší fyzický fond než muži, nečekaně nízký výskyt zombies. Mé hodnocení: 100% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to hodne dávno, čo som bol vášnivým hráčom a celé hodiny presedel pri konzole Sony Play Station. Jednou z mojich najobľúbenejších hier bol Resident Evil. Dnes sa už ku počítačovým hrám takmer vôbec nedostanem, ale Resident Evil mám stále rád. Je to vďaka tomu, že vznikla skvelá filmová séria motivovaná touto hrou. Je to zmes divokej akcie a zombie horroru. Streľba, výbuchy, krv, T-virus, nadnárodná korporácia Umbella, dokonalé filmové triky, výborný soundtrack a stále krásna Milla Jovovichová. Presne viem, čo mám od tohoto filmu čakať, preto ma potešil i piaty diel s podtitulom "Odveta". Už sa neviem dočkať ďalšieho pokračovania. **** ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul W. S. Anderson | Hudba: tomandandy | Produkcia: Paul W. S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody, Samuel Hadida, Robert Kulzer | Distribúcia: Screen Gems | Štúdio: Constantin Film, Davis Films, Impact Pictures | Rozpočet: 90 miliónov $ | Tržby: - $ || Hľadám slova... :D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná Akční Popcornová Zábava!! Výrazné zlepšení oproti Afterlife.. Žádná Digitalizace, ale Super Provedení Akčních Scén bez Střihu! Závěrečný Souboj Žen byl Skvělý ! Už dlouho jsem neslyšel takové křupání Kostí ! Štve mě jen jedna věc, že RE trochu Odbočil od tématu .. Už to není typický Zombie Horor, ale vydalo se to spíše tou Akční Cestou do které zapojili Zombie tím způsobem, že jim dali Moc řídit auta a střílet se zbraní...Nicméně u mně Fájn a záměrně dávám vyšší Hodnocení, jelikož mi to příjde strašně Podhodnocený ! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, co asi tak divák očekává od série Resident Evil? A přesně to dostane. Akci plnou zombie (stejně asi nikdy nepoberu, jak může nemrtvý běhat rychleji než živý,...dobře, jde o jiný virus, ale stejně je to divné), běhání, střílení, výbuchů a sem tam šplíchanců krve. Na Millu se pořád pěkně dívá, hudba se dobře poslouchá a triky, na rozdíl od běžné béčkové produkce, jsou na slušné úrovni (ano, některé mizerné, ale jiné výborné, což se vyrovnává). Milovníci PC her budou zřejmě nadšeni více, já, jako milovník comicsů (co jsou plné násilí a mutantů), bych přidal více gore a hlavně fantazie (inspirace Věcí by nebyla na škodu). Celkovou spokojenost kazí jen souboje žen, co se mlátí jako chlapi...mně to přišlo velmi komické. 3,5* ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 42,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 240,2 mil. (NIRO)
  • Během natáčení v Torontu došlo k nehodě. Tísňová linka přijala informaci, že se ve městě zřítila pojízdná plošina a zraněno je mnoho lidí. Po příjezdu na místo nalezli bezmála dvě desítky zakrvácených a příšerně zohavených lidí. "Když dovnitř vešel první zdravotník, vykřikl jen 'Můj bože'," svěřil se serveru BBC David Ralph z torontské záchranky. Následky ovšem nakonec nebyly tak vážné, jak se na první pohled zdálo. Zranění dvanácti herců byla lehčí, než to díky zdařilé práci maskérů zprvu vypadalo. Došlo na tržné rány, podlitiny a odřeniny. Nejtěžším zraněním byla zlomenina nohy. (hippyman)
  • Natáčanie začalo 10. októbra a skončilo 23. decembra 2011 (trvalo 55 dní). (Greenpeacak)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama