Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

sud 

všechny recenze uživatele

Nenápadně působící a neprávem přehlížený snímek. Už jen zasněžená atmosféra dělá hodně, příběh není úplně z řady těch tuctových a těch pár akčních scén má grády. Herecké obsazení rovněž nezklame - charismatičtějších (a dlužno říct neprvoplánových) záporáků než je Addison Erica Bany poslední dobou v žánrových vodách moc nepobíhá. Olivia Wilde není jen krásná, ale ani v tomto patriarchálním prostředí se vedle všech těch chlapáků neztratí, potěšil i dosud pro mě neznámý Charlie Hunnam. Škoda kapku nevyužitých příležitostí pro Krise Kristoffersona či Treata Williamse a nedotažených a pouze lehce načrtnutých vedlejších postav. Jinak by se tenhle ledově promrzlý stylový thriller mohl zařadit po bok Coenovic Farga. 85%. ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Addison je jediná záporná postava a přestože je očividně šílený, vraždící maniak, je ze zástupu dalších postav pořád zdaleka nejnormálnější. Přece nebudu fandit policistům, kteří schválně zahazují vysílačky, shazují se ze skútrů jenom aby ten první dostihl vraha a šerif nadává jediné přeživší, přestože se jen ona chovala jak opravdová policie. Milá rodinka se mi taky nezamlouvala, protože mi přijde trochu divné, že ve chvíli kdy na ně míří brokovnice, raději řeší své pocity a trable. Charlie Hunnam je takový drsňák, že má dlaň na dvě půlky od řezné rány, ale stejně převrhává stoly a rve se jak Rambo. Sestra Liza je ovšem přehnaně inteligentní, takže se během dvou dnů zamiluje a hned ví, že se chce změnit, tak žádá šíleného bráchu, aby ji nechal žít normální život. To by byla rozhodně obdivuhodná a chytrá myšlenka, až na ten malý háček, že měla na krku vraždu, loupeže, je na útěku s ukradenými penězi a bůhvíco ještě, ale jinak sympatický pokus. No a to že nakonec znova zabije ji pomůže leda tak k normálnímu životu ve vězení, holt scénář vážně mistrovské dílo. Pozitivum: Eric Bana, negativum: Snad každá další postava je nereálně jednající idiot. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hmmmmm... ne, bohužel, obsazení, zápletka i prostředí navnadilo velmi, ale nakonec z toho vylezl takovej mišmaš, film, co řekne všechno a nic zároveň, zaměnitelný s jakoukoliv epizodou jakékoliv Kriminálky, co jich je v tuzemských televizích dvě... no prostě spousta jich je :-) Hodně neproměněná šance na to, aby z toho mohlo být zajímavé rodinné drama s napínavou thrillerovou zápletkou. Naštve to o to víc, že tu jsou hned dva herečtí frajeři- Hunnam a Bana, ale ani oni, byť se snaží házet sebedrsnější držky, tenhle film z průměru nevytáhnou. Ale když už nic jiného, dokáže to, stejně jako mnohem lepší Fargo, dostat do člověka pořádnou zimu, brrr... shit :-) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film se mi zase zdá docela dost naivní vzhledem k tématům, o kterých se rozhodl po jednávat. (Ponejvíce scéna s trenérem hned na začátku, ale ta jakoby nezasvěcená neobratnost je roztroušená po celém filmu, ale co já vím, jak to mezi sexistickými šerify a uprchlými zločinci chodí. Jako kdyby režisér spolu s herci nebyl schopen odhadnout správnou intenzitu emocí, jakou si jednotlivé scény vyžadují.) Na druhou stranu ale zjišťuji, že i naivní filmy se mi v poslední době hodně trefují do nálady, pokud je v nich dost sněhu, lesa, indiánských náčelníků a flitrových minišatů. Flitrové minišaty nejsou podmínka, ale Olivia Wilde v nich je vážně k sežrání. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Výborný zimný snežný thriller presne podľa môjho gusta. Príbeh je fajn a potešilo ma aj tých pár podporných mini zápletiek. Kvalitné je aj obsadenie, nečakal som až toľko známych tvárí. Dobré súrodenecké duo presvedčivo chladnokrvný Eric Bana a krásna Olivia Wilde. Výborné rodičovské duo Kris Kristofferson a Sissy Spacek. Najmenej výrazný mi prišiel Charlie Hunnam. Odporúčam. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama