Reklama

Reklama

Bývalému univerzitnímu zápasníkovi Scottu Vossovi (Kevin James) je 42 let a bez většího zaujetí učí biologii na upadající střední škole. Když kvůli rozpočtovým škrtům hrozí, že budou zrušeny některé ze školních programů a učitel hudby (Henry Winkler) bude propuštěn, Scott se rozhodne, že jako zápasník bojových umění vydělá škole nějaké peníze navíc. Každý si myslí, že se Scott zbláznil – především školní zdravotní sestra Bella (Salma Hayek) – ale Scott dokáže něco, co nikdo nečekal. Inspiruje své studenty a stane se senzací, která celou školu spojí dohromady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (258)

freddy 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Od filmu jsem nic nečekal, dlouho jsem se mu dokonce vyhýbal, protože nemám rád nic, co evokuje box, wrestling a jiné bojové sporty. Nakonec, když nebylo v sobotu odpoledne co dělat, jsem tomu dal šanci a co jsem viděl, to mě potěšilo, pobavilo i zaujalo. Hlavní hrdina, který z počátku vypadá jako sobec, kterému nezáleží na nikom a ničem jiném než na sobě, a který se zdá být nezodpovědný a apatický vejen vůči své práci učitele, ale i vůči svým studentům, tak přesně tenhle člověk v sobě najde sílu, aby pomohl svému učitelskému kolegovi, kterému chtějí zrušit hudební kroužek. Aby zachránil výuku hudby a pomohl kolegovi, začne zápasit. A dějí se věci! Kevin James v hlavní roli exceluje, ale celý film je úžasně příjemný a v mnohém inspirativní. Já jako divák jsem si užil napětí, smích i emoce, a na konci filmu jsem byl solidně naměkko. Jsem rád, když mě film dokáže překvapit a dokáže mi, že jsem se v něm mýlil, a to se zde přesně stalo. I proto, ale i kvůli skvělému filmovému i emociálnímu zážitku, uděluji filmu čtyři hvězdy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To si takhle koupíte u McDonalda gigantické menu s Velkým Mackem, během minuty jej do sebe nahážete, přesunete se o fastfood vedle, kde stejně rychle sežerete kyblík Classic plukovníka Sanderse, ve Starbucks vyexujete dvě obří, karamelová cappuccina a turné ukončíte opět u Meka dokonale vychlazeným Milkshakem. To, co vás pak postihne, se jmenuje Pravá, americká sračka! Budete se cítit trapně, do smíchu vám ani trochu nebude, a tak jen otráveně spláchnete a možná, že v duchu kapku politujete toho chudáka, co každou hodinu vytírá u Donalda hajzly. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ten Kevin James se do té role toho řízka vysloveně hodil. K tomu snad první film, kde on byl v hlavní roli a neměl jsem s ním vůbec žádný problém. Je vidět, že i on sám naprosto bez problémů zvládne táhnout celý film. A v tomhle ohledu příjemnou komedii s některými spešl rolemi, které musí ocenit každý fanoušek MMA. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film funguje podle již tolikrát osvědčené šablony. Je velmi předvídatelný a samozřejmě tu není nouze od nejrůznější klišé. To mi vůbec nebránilo vtom film dokoukat do konce a bavit se při něm. Ani na chvilku mě nenapadlo, že bych mohla zalitovat času, který jsem věnovala tomuto filmu. Kevin James je navíc sympaťák a ta jeho motorka taky nebyla marná. Pěkně mu sedla. Na Salmu Hayek se taky dobře koukalo. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Typická americká komedie s primitivním dějem a příjemnými herci. Jestli to mělo být něco jako warrior, tak se to moc nepovedlo a s warriorem to má hodně málo společného. Vlastně jenom to UFC (MMA) a dejme tomu poslední zápas ale to jen v některých částech. Ale od této komedie jsem čekal pouze příjemnou zábavu na úterní večer a to jsem i dostal. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně u Erika (Gary Valentine) doma se jeho syn zeptá, zda-li se může dívat na pořad o automobilových honičkách. Když Erik poté program přepne, v televizi se mihne část automobilové honičky z filmu Mizerové II (2003). (Guilemot)
  • Kevin James se začal fyzicky připravovat na svou roli již 14 měsíců před zahájením natáčení. Během přípravy pak zhubl okolo 35 kg. (ČSFD)
  • Sebastiaan "Bas" Rutten, představitel Nika, byl skutečným zápasníkem MMA. Absolvoval celkem 22 zápasů, ve kterých zůstal neporažen s bilancí 21 výher a 1 remíza. Mimo jiné je známý i z instruktážních videí sebeobrany. (Ptaky)

Reklama

Reklama