Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

kareen 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem se rozhodovala mezi čtyřkou a pětkou a nakonec se mé hodnocení vyhouplo směrem nahoru, protože ať už to bylo jakkoliv divné a morbidní, já se zkrátka výborně bavila. Tenhle propletenec navzájem se letmo střetávajících příběhových linií, notně ulítlých postav, násilí, pořádné dávky bizarnosti a výborných, černým humorem prošpikovaných dialogů (mým favoritem je rozhovor dvou feťáků nad tématem rasismu) je prostě natolik originální, že s přehledem nakopává zadky všem letošním komediím, co jsem zatím viděla, i když to asi není podívaná pro každého. A jen tak na okraj, zdá se mi to, nebo si Elijah Wood nějak moc libuje v rolích úchylnejch psychopatů? ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Snad s výjimkou přelomového Trainspottingu mě nikdy moc nebaví projekty, ve kterých se věnuje příliš mnoho prostoru smažkám a jejich bludným postřehům. Moje bloky a předsudky mi tady nabourala hlavně Walkerova konverzace v autě. Dialog ohledně zmatku kolem židů a účasti těch dvou zoufalců v árijské konfederaci mě upřímně rozesmál. Zastříhala jsem ušima, že by snad ještě mohla padnout i nějaká další hláška a dala jsem jim šanci. A nelitovala jsem. V kategorii hlášek se na ně dotahuje ještě Vincent v zastavárně a jeho negativní přístup k černochům v pornu, kde trefně přirovnává negří genitál k vlhkým hovnům (omlouvám se, ale to řekl Onorfio, já s ním jen souhlasím!). Když člověk několikrát prudce vyprskne smíchy, nemusí už zbytek až tak úplně zasíťovat, no rozhodně tady ten bešamel mezi hláškami nebyla nuda. Všichni si to ohromně užívali. Matt Dillon ve svém příběhu jede na maximum a Brendan Fraser coby kočovný Elvis je bravurně kýčovitý. Sice mi pak dva dny v palici dokola jela Amazing Grace, ale stálo to za to! ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

To byla zas jednou nárazovka. A fakt, že vcelku povedená. Možná bych přidal víc humoru nebo to celé minimálně udržel na úrovni povídky se zlodějíčkovskými feťáky a šel bych na plný počet. S takovou je to lehce nadprůměrná sbírka povídek, které kraluje Vincent D'Onofrio, jeho zastavárna a povídka o třech feťácích. Upřímně mě pobavil Paul Walker ve své roli. To sem se dusil celou dobu, co byl spolu s ostatními na scéně a snažili se vyhandlovat trochu toho fetu. Elijah Wood mě svou rolí nijak nepřekvapil Už sem si u něho nějak zvykl, že po Frodovi se objevuje v rolích nějakých úchylů nebo vrahů. Thomas Jane svou roličkou pobavil a Brendan Fraser mě svým Elvisem přiváděl k šílenství. Každopádně se tomu ten nápad a propojenost jednotlivých příběhů upřít nedá. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Odcházím! A víš proč? Protože mám pičku!" Ani se mi nechce věřit, že tohle točili Amíci, páč černý humor, co z toho stříká, bych si tipnul na Anglány (a v jistých chvílích na Australany). Půlka filmu je na tripu, pak přijde romance, do toho vstoupí Ďábel, smrt, armáda nahých ženských ,,zombie" a celé to vrcholí slaďákem od Elvise s neplánovaným ohňostrojem v pozadí. Normální postavy aby člověk pohledal. A výslech Froda je doprovázen slušivým gore. Poprvé jsem vyprsknul, když zhulenci začali válcovat psí hřbitov, to se prostě nedalo. ,,Schwarzenegger je z Australie!" ,,Ne, je z Austrie." ,,To je skoro to samý." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejistí rasisté se zornicemi o velikosti čtvrťáku, Ash propadlý bránou času na rudokrký venkov (nebo to snad nebyl B.Campbell?), Frodův neposedný pytlík, Marlboro Man Thomas Jane, špatný imitátor Elvise s převislým pupíkem a Zákon a nepořádek v jednom zaplivaném jižanském frcu. Kramer zapletl několik šílených postav do třech příběhů a vše postavil na polici v Maynardově zastavárně, hned mezi motorovou pilu a samurajský meč. A teď ruku na srdce, aniž by vám na zátylek funěl Zed s rozepnutým poklopcem - vzpomene si někdo za rok, že to tam dal..? Nemůžu se rozhodnout, jestli závěrečná Amazing Grace byla vzhledem k celkovému ladění nedojemně korektní, či dojemně nekorektní.. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje krátka scéna. (zanvalzans)
  • Brendan Fraser uzavrel zmluvu s diablom už vo filme Bedazzled (2000). (kacer4)

Reklama

Reklama