Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Pawn Shop Chronicles je odpovědí na otázku, co by se stalo, kdybyste dali dohromady Pulp Fiction a Sin City. Film, který Vám nabídne misku jakési kaše bez pachu a bez příchutě, na které si buďto rádi smlsnete, nebo holt vylámete zuby (nebo Vám je někdo s chutí vyláme kladivem...). Jen se stále nemůžu rozhodnout, zda byla ta miska napůl prázdná, nebo napůl plná... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film zlozeny z troch poviedok, ktore nemaju prakticky vôbec ziadnu spojitost. Je tu evidentna inspiracia Tarantinovkami a filmami Guya Ritchieho, ale Pawn Shop Chronicles postrada dejovu prepracovanost a hlavne zabavnost svojich predobrazov. Par zaujimavyh sialenych napadov sa tu objavi, ale film ako celok nie je prilis vtipny. Predosly Kramerov pokus o tento typ filmu - Running Scared dopadol ovela lepsie. 4/10. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mezi provinčními gaunery se obvykle necítím nijak zvlášť dobře, ale tentokrát mi s nimi bylo fajn. Patrně proto, že se hláškami ani bizarními situacemi nešetřilo a to mám rád. Kromě toho se mi dostalo poučení z chyb účinkujících, takže dealera přepadnu s lépe nabitým lukem, manželku sesadím z pozice úchylákova sexuálního lídra mnohem opatrněji, při trapné imitaci Elvise si dobře rozmyslím, kde si nechám zarovnat kotlety a nebudu prodávat trpaslíkům baseballové pálky. Navíc by mě určitě bavilo balit nahé krásky do amerických vlajek, ale každou neděli kvůli tomu v kostele zpívat Halulujá určitě nebudu. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Opět další film s velikým nádechem černého humoru. První historka nasadí laťku neskutečně vysoko, příběhy natvrdlých zločinců rádoby mafiánů lezou hodně do zelí legendárním historkám z podsvětí 5*. Druhý příběh, ve kterém se opět setkáváme s Elijah Woodem je zasažen na poněkud vážnější notu, sic je zde pokus také o černé vtipy, je to přeci jen už trošku komíhající, přes to stále udržitelné 3*. Třetí historkou už se filmaři pokoušeli slepit a uzavřít přes děj Elvise Presleyho celý film do jakéhosi spojeného celku a to se moc nepovedlo 2*. Ještě že čtvrtá bonusová historka, která uzavře i tu poslední malou záležitost, vrhne opět film na vyšší úroveň. Suma sumárum. Není to megapecka, ale za podívání pro milovníky brutálního černohumoru to rozhodně stojí. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nevím, jak ohodnotím, snad na to přijdu na konci komentáře. Na jednu stranu to bylo nehorázně nechutné - zvláště scéna s mučením Elijah Wooda, o morbiditě ani nemluvě - ta z toho přímo čpí. Na druhou stranu to bylo netradiční, no to je blbé slovo, ale víte, co tím myslím, totally weird but interesting, a místy vtipné, většinou černý nechutný humor - nečekaně. Herecké výkony perfektní. Vlastně jsem si to pustila kvůli Paula Walkerovi, tak trošku sentimentálně mu vzdát holt po té dnešní zprávě - a ten tu byl naprosto skvělý. Jinak víc udivujících postav byste v málokterém filmu hledali... vlastně nejnormálnější postavou tu byl ten černý Santa před zastavárnou a to to byla blbá socha. Nejlepší byl dialog, spíš monolog Paula v autě, když se bavil o tom, že nechápe, proč má nesnášet Židy. Nevyplatí se to tu ani citovat, to prostě musíte vidět. A zde je mé dilema... oceňuji tu propracovanost, umělecké vzezření, kombinaci s komiksem, jak se vše propojovalo tam a nazpátek, výkony, příběhy čili tak 4*. Ale moc jsem se nesmála a asi to na mě bylo až moc ujeté (jak poznamenal B-Boy1), čili tak 2*. No tak to udělám jednoduše jak v matice - zprůměruju a je to. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v hlavnom meste amerického štátu Louisiana - v Baton Rouge. (Laslo)
  • Jedná se o jeden z posledních dokončených filmů tragicky zesnulého herce Paula Walkera, který tragicky zemřel 30. 11. 2013, tedy asi půl roku po premiéře filmu. (x_silver)

Reklama

Reklama