Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Drtivá většina filmů vás v úvodu zaujme a následně zklame svou prostoduchostí nebo jen obyčejnou stupidností. A to je i případ Timothyho. Tedy až na jednu diferenci, jež překryje nechutnou stať, ergo Timothy Green reprezentuje dokonalou křivku pana Gausse. Ještě bych upozornil na strašlivý zlozvyk sedmi procent všech filmů vyprávět příběh někomu, jež se obvykle velice diví. 62% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Timothy je dítě, které se zjevilo za silné bouřky a nikdo neví, kde se vzal, ale jedno je jisté. Ať už jsou si to hlavní hrdinové ochotni přiznat nebo ne, tak tenhle ne tak úplně obyčejný chlapec změní navždy jejich životy. Miluji rodinné filmy, a když je v nich trochu tajemna, tak tím lépe. Tenhle film patří přesně k těm filmům, na které se rád podívám, a které si i dokážu užít. Nedělá mi totiž problém přistoupit na nápad tvůrců a hrát s nimi tu jejich hru až do konce, a tenhle film byl navíc příjemný, neuvěřitelně milý, hřejivý, lidský a tak trochu i sentimentální, a to jsou přesně ty vlastnosti, které film dělají z mého pohledu lehce stravitelným. Dalším kladem filmu jsou potom herecké výkony. Představitel hlavní role mi byl nesmírně sympatický a věřil jsem mu všechna slova i gesta celkově mi imponoval, což je ale možné říci i o ostatních hercích. O tomto filmu tak ve výsledku platí, že je to film, který má srdce i duši, a díky tomu je filmem, na který jen tak nezapomenu a který bude v mých myšlenkách poletovat ještě hodně dlouhou dobu. Tenhle rodinný fantasy snímek se opravdu povedl a hodnotím ho lepšími čtyřmi hvězdami. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE Pohádka o manželském páru, kterému se ne a ne narodit dítě, až jim chlapeček vyroste na záhoně. A oni se k němu začnou chovat jako nejpříšernější rodiče na světě. Nejenom, že ho ochraňují před okolím, aby se snad sám nemohl ani nadechnout, ale vnucují mu jenom a jenom svoji představu o tom, jaké by dítě mělo být. Chlapeček ze záhonu je jediným dospělým v rodině, protože zbývající členové vystupují jako banda školáků. ___ Roztomile pohádkový nápad (ale takovou pohádku napsal už Miloš Macourek – Jakub a dvě stě dědečků – ale v ní si naopak zasadilo dítě dědečka) brzy vyprchá a máme uječenou rodinku, která se v tom plácá jako rozmazlenci z mateřské školky. Pohádkový motiv si ještě k tomu vůbec nerozumí s realistickým rámcem a hlavně zakončením příběhu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte pohádky o Malíčkovi nebo o květinové panence, přidejte si něco hollywoodského disneyovského balastu, a vyjde vám zhruba podobný film jako tento. Je podzim, zlatavé i načervenalé listí padá ze stromů. Mladý manželský pár se právě dozvídá, že nikdy nebudou moci mít děti. Zdrceni si doma říkají, jaký by jejich syn měl být, co by měl umět, a snaží se do něho projektovat své sny a snahy. Papírky s přáními dají do krabičky a tu zakopou na zahradě. A protože jde o pohádku, z krabičky se působením větru, deště a trávy zrodí chlapec Timothy, s listím na nohou. Mladí manželé ho hned přijmou za svého a snaží se s ním řešit školní věci, šikanu, kroužky, nutí ho hrát fotbal, i když klukovi to nejde... A pak jednoho dne... Jenže to bych již prozradil konec pohádky. Přestože je příběh stavěný jako pohádka, jsou zde ozvěny reality – stávka proti zavření místní továrny, adopční pohovor apod. Na druhou stranu se pak nedá nezeptat po logice věci (když kluka hlásíte na školu, musíte ho mít v dokladech, když kluk ze dne na den zmizí, asi to vzbudí podezření) o po logice vztahů. Protože i postavy jsou hodně prvoplánové – ať jde o mladý manželský pár (kde v roli manželky opět uvidíme oblíbenou Jennifer Garner), nebo tatínka manžela, který prý nikdy synovi na zápasy nechodil. Ostatně postava jakoby dědečka není nijak víc využita, jen vždy někde postává a sem tam utrousí nějakou repliku. Podivné je i směřování filmu – rodiče exponují do svého dítěte své vlastní tužby a přání. Ale nikde není řečeno, že právě to je špatně a jestli si tuto skutečnost vůbec nakonec uvědomili. Navíc starost o dítě většinou neznamená dostat skoro již dospělého, 12letého kluka, ale piplat se s dítětem od kolébky (a utírat mu pokakaný zadeček nebo když se poblinká) – i tento rozměr film postrádá. Vedení filmu je rozporuplné – některé scény dýchají fantazií, jiné, zvláště ty s rodiči, jsou zbytečně přehnané, až karikované. Vlastně nejlépe hraje představitel Timothyho, CJ Adams, což je u rodinného dramatu poněkud tristní výsledek. Celá pohádka tak sice má své kouzlo, ale celkový dojem je rozpačitý. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi budem jedina, ktora da domuto filmu take vysoke hodnotenie, ale opat raz musim zapojit srdce, pretoze filmy hodnotim cisto subjektivne a kedze som matkou, mna to neskutocne dojalo. Uzasne obsadenie, uzasny pribeh, krasna sceneria. Ano, je to rozpravocka, ale tak krasna! Vtipne a zabavne momenty striedaju tie smutne, film vam hra ocividne na city, ale cert to vem ja tvrdim, ze tento trpky a horky svet si obcas potrebujeme riadne osladit. Pre mna definitivne uzasny zazitok. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama