Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

kareen 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející rodinná fantasy, která však až příliš tlačí na pilu, co se týče patosu. Ano chápu, je to film od Disneyho, ale i tam by si měli občas uvědomit, že méně je někdy více. Také bych uvítala větší propracovanost charakteru malého Tima, takto působil sice sympaticky, ale odosobněle. Je však možné, že to byl záměr, aby vypadal více mysticky. Celkově průměr, tedy za tři. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE Pohádka o manželském páru, kterému se ne a ne narodit dítě, až jim chlapeček vyroste na záhoně. A oni se k němu začnou chovat jako nejpříšernější rodiče na světě. Nejenom, že ho ochraňují před okolím, aby se snad sám nemohl ani nadechnout, ale vnucují mu jenom a jenom svoji představu o tom, jaké by dítě mělo být. Chlapeček ze záhonu je jediným dospělým v rodině, protože zbývající členové vystupují jako banda školáků. ___ Roztomile pohádkový nápad (ale takovou pohádku napsal už Miloš Macourek – Jakub a dvě stě dědečků – ale v ní si naopak zasadilo dítě dědečka) brzy vyprchá a máme uječenou rodinku, která se v tom plácá jako rozmazlenci z mateřské školky. Pohádkový motiv si ještě k tomu vůbec nerozumí s realistickým rámcem a hlavně zakončením příběhu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,854,875Tržby Celosvetovo $53,284,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,309 //počet predaných kusov 63,737Tržby za predaj DVD v USA $14,929,073 //počet predaných kusov 860,471║ Príjemná oddychovka, ktorá ale nevyužíva naplno svoj potenciál. /60%/ ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pokud od toho nečekáte nic než pohádku, pak je vše zřejmě v pořádku. Ale já s touhle - místy hloupoučkou - podívanou spokojená nejsem. Film až na pár dobrých momentů překypuje tím úsilím rodičů, kteří mají ze svého "syna" jen figurku, hystericky se jej snaží nutit do všech možných aktivit, aby se jim splnila představa "dokonalého dítěte" a nemuseli se za něj stydět, nedbajíc na synovy potřeby/tužby. Tihle "dokonalí" rodiče jsou tedy tím nejhorším na celém filmu a když vezmete v potaz, že se takto chovají v 90% scén, celkový dojem je jasný. Tedy hlavně špatný. V tomhle jsem tedy za jedno s Boogeymanem, mít takové akční rodiče, tak si asi začnu hledat větev ;) Garner s Livingstonem navíc nejsou úplně nejschopnější herci a když mají hrát dvě příšerné nesympatické postavy,.. no, je to jasné. V některých scénách jsem byla rudá až za ušima, jak mi za všechny zúčastněné bylo trapně ("hudební představení", vítězný gól..). Možná si to jen beru osobně, každopádně až na dětské herce na tom opravdu nic dobrého nenacházím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělí Američané prostě takové kousky rok co rok potřebují. Peter Hedges napsal kousavě vtipné látky jako Jak na věc nebo Život podle Dana, troufl si i na hutné sociální drama (scénář podle vlastní knížky) Co žere Gilberta Grapea. Proto je s podivem, že se tentokrát vrhl na přecukrovaný příběh jednoho manželského páru, kterému to v posteli klape bez přidané hodnoty v podobě potomka. Je to milé, má to nádhernou Jennifer Garner v čele, na daný žánr velmi povedenou kameru oscarového Johna Tolla, ale jinak je to přihlouplá rodinná povídačka, která myšlenkově selhává zejména v závěru. Hřejivý lidský kousek si holt představuju trochu jinak. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama