Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný, extravagantní, virtuózní klavírista a bavič Liberace v sedmdesátých letech minulého století zaujal americké publikum svými působivými i provokativními výstupy tak jako málokdo. Byl hvězdou na pódiu i na televizní obrazovce, v soukromí si nejednou dopřával nákladné výstřednosti. Měl velký úspěch především u ženského publika. Jednoho dne se Liberace zamiluje do svého mladého řidiče, ten je zase okouzlen světem, v němž se pohybuje. V době, kdy nebylo možné veřejně přiznat homosexuální orientaci, společně tajně prožijí pět let... Životopisné drama, vyprávějící o komplikovaném, dramatickém vztahu dvou rozdílných mužů, natočil známý režisér Steven Soderbergh, jenž film postavil na kombinaci hereckých hvězd. Hlavní dvojici pod jeho vedením ztvárnili Matt Damon a Michael Douglas. (Česká televize)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (322)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že ze Soderbergha se v mých očích stává režisérská jistota, která zaručuje vynikající filmový zážitek. Po vynikající "Nákaze" a skvělých "Vedlejších účincích", přichází s životopisným snímkem o (pro mě naprosto neznámém) homosexuálním pianistovi a jeho mladičkém partnerovi, v době, kdy byla homosexualita tabu. Vyobrazení jejich bohemského života je prakticky dokonalé a výkony (a to převážně Douglase) skoro až nadpozemské. I přes pro mě nepříliš poutavé téma, nevšední zážitek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu mi bylo hodně teplo. Zároveň jsem ale obdivoval Michaela Douglaes a Matta Damona, že do toho všeho šli s takovou poctivou vervou. Vlastně i díky tomu jsem nakonec u filmu vydržel až do konce. A ve výsledku můžu říct, že tenhle film nebyl zlej, vůbec ne. Na životopis možná až moc osobní, místy možná až moc za hranou, ale což. Za život nemusí mluvit jen úspěchy, ale i život takový. Možná škoda, že se do tohodle příběhu nepustil Forman. Kéž by měl ty síly... ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Život hvězd není procházka růžovým sadem, ač to tak vypadá a nabádá okolní svět k závisti. Zvláštní příběh o zvláštním člověku, který přes všechny své manýry a rozmary, žil naplno a život užíval plnými doušky. To už je k závisti pořádný důvod, ne jeho tantiémy, bohatství, sláva, ale..."Miluji tě nejen pro to, kdo jsi, ale pro to, kdo jsem já, když jsem s tebou. Miluji tě, protože jsi toho udělal tolik, abych byl šťastný. Udělal jsi to jen tím, že jsi byl." Životy slavných hvězd podobné jako vejce vejci, jsem zvědavá jak se někdo někdy popere s tím JEHO. Snad to zvládne se ctí bez ohledu na cokoli! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujalo, že film nevypadá nijak extravagantně a nevyužívá mnoho zvláštních vychytávek (krom všeho toho světla), přesto vypadá na pohled jinak než většina jiných. Navíc mě to bavilo i dějově, i když ke konci už to (záměrně?) ztrácí jiskru. Nejsem zrovna soderberghovský nadšenec, ale jeho údajný poslední kinofilm jsem si užil. Mnohem víc než Magic Mika, na němž jsem ocenil jen to, že nebyl nevkusný, jak by námět umožňoval. Liberace! je ale opravdu zajímavý, i když v podstatě klasický film. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o človekovi, o ktorom som vživote nepočul a výnimočne ma ten človek nezaujal ani po zhliadnutí filmu. Celý čas sa riešia vzťahy medzi ním a mladým gigolom, nič, čo by stálo za sfilmovanie, žiadny jeho boj za práva homosexuálov alebo niečo podobné. Síce na ňom bolo vidno jeho teplosť z kilometra, no vraj o ňom nikto nevedel, že je gay. A tak jediným plusom sú herecké výkony Douglasa a Damona, čo je dosť málo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Film je venovaný hudobnému skladateľovi Marvinovi Hamlischovi, ktorý k nemu zložil hudbu a ktorý zomrel v auguste 2012. (moviefilm)
  • Snímka mala pôvodne vyjsť ešte v roku 2008, avšak nakrúcanie muselo byť odložené kvôli liečbe rakoviny Michaela Douglasa. (Sufferer)
  • Liberaceho (Michael Douglas) vilu v Las Vegas představuje dům, který v Los Angeles vlastní Zsa Zsa Gabor. (kenny.h)

Související novinky

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Příliš teplý Soderbergh?

Příliš teplý Soderbergh?

07.01.2013

Steven Soderbergh se už před několika lety pokoušel natočit biografii slavného televizního baviče a zpěváka Liberaceho, který byl v padesátých až sedmdesátých letech minulého století nejlépe placeným… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno