Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží nápad, který mě sejmul během první epizody, tedy během prvních šesti minut. Posuďte sami. Příběh je vyprávěn 10ti šestiminutovými částmi, kde Vám konec každé z nich zastaví srdce na tu chvíli, než naskočí epizoda další. Kiefer Sutherland zde předvádí naprosto dokonalý výkon, při kterém jakožto vrah přichází do zpovědnice v jednom kostele aby učinil zpověď. Ať už to je pro kohokoliv předvídatelné nebo ne, já si to užil. Když nemusím, snažím se nad filmy nepřemýšlet a o to více si pak užiju jejich závěry. Tady to opravdu nemělo chybu. Skoro se mi nechce ani věřit, že se celá hodina odehrávala v jedné zpovědnici, a že ta hodina uběhla tak šíleně rychle. Nevím, jaký byl účel natočení příběhu v takovém formátu, ale nutno dodat, že přesně takový formát mu sedl a bez něj by tento příběh nikdy nebyl tak originální. Klobouk dolů před tvůrci. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tak to bol teda náter. Úžasný miniseriál, ktorý svojím príbehom a hlavne záverom nenechá nikoho chladným. Je pravda, že už po pár dieloch divák tuší, o čo tu vlastne ide, ale sekundy pred úplným záverom mi vzali dych. John Hurt v roli kňaza exceluje a môj obľúbenec Kiefer Sutherland je možno ešte lepší. Konečne som ho po dlhšom čase opäť videl a musím povedať, že návrat to bol vo veľkom štýle. Jeho postava mu sadla ako uliata, pretože nemala ďaleko od Jacka Bauera. Taktiež plocha, na ktorej sa príbeh odohráva, spovedelnica, asociuje s ďalším Sutherlandovým filmom, Telefónnou búdkou, ako formou tak aj obsahom. Keby to vzal do rúk Schumacher alebo Fincher, bol by to určite kultový film. Nemôžem inak ako 5*. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Víceméně trochu předvídatelné. Jak konec 8. dílu (tušila jsem tak díl zpátky), tak konec 9. dílu (tušila jsem skoro od prvního dílu)... každopádně to nic nemění na promyšlenosti a skvělém představení pomíjivosti života, manipulováním mysli, pocitů a chování v životě v jeho nejčistší podobě - na prahu života a smrti. Prvních 5 dílů nejsou nic moc, ale závěr to vynahrazuje. Navíc dokonalý rozuzlení, a ta vina, popírání, soucit, volba... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka se nekoná. Nebo...? V čem spočívá síla Zpovědi? V námětu? Sotva. V příběhu bezejmenného zabijáka? Sotva. To už tu bylo několikrát. Síla tohohle webseriálu spočívá v tom, že se tu zkrátka sešli dva vynikající herci, které podpořil správně nadupaný scénář s dobrými dialogy. A ke všemu hraje skvělá muzika, takže ve výsledku je každá kapitola ukrutně krátká a člověk chce víc. A víc. A vůbec mu na konci nevadí, že pointu tušil od cca šesté epizody, protože zkrátka dialogy jsou výtečně napsány, charaktery výtečně zahrány... a jednu věc bych na závěr vypíchnul: Napsat pěti až desetiminutovou epizodu, která v sobě obsáhne celou myšlenku, je mnohem těžší než napsat hodinovou epizodu, kde na závěr akorát potřebujete přemostění do další epizody. Krátký rozsah seriálu mu dává sílu i potenciální fail, když to scénář nedokáže dobře podat. Takže k oběma výborným hercům si přidejte ještě výtečného režiséra/scénáristu, který všech těch deset krátkých dílů vcucnul tak, že chcete zkrátka víc. A Kiefer s devítkou s tlumičem nemá zkrátka konkurenci. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama