Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuť za hodinu seriózny seriál je unikátna záležitosť... a funguje to. Večný súboj dobra a zla je zobrazený v dialógu námedzného vraha a kňaza, ich teologické a filozofické debaty sú ozaj dobre napísané. Záverečné rozuzlenie nie je ničím prekvapivým, ale i tak ide o nadpriemerný projekt po všetkých stránkach. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kněz John Hurt v tomto novém webseriálu naslouchá zpovědi, jakou dosud nikdy nezažil. Jedné noci do jeho kostela zavítá bezejmenný zabiják v podání Kiefera Sutherlanda. Se zbraní v ruce a pod pohrůžkou krveprolití přinutí nebohého kněze, aby mu naslouchal. A o tom to celé je. Kněz a Bezejmenný spolu ve zpovědnici vedou zajímavý dialog, zatímco formou flashbacků sledujeme vraždy, které zabiják v minulosti spáchal. Pro fanouška seriálu 24 hodin je The Confession nutnost. Při sledování flashbacků si člověk nejednou zavzpomíná na Jacka Bauera. A protože jsme na internetu, můžeme z Kieferových úst po dlouhé době slyšet to slůvko na F. Se Čtyřiadvacítkou má tento seriál společného i autora hudby, není jím nikdo jiný než Sean Callery. S The Confession mám jen jediný problém - proč je to sakra tak krátké?! :) Po zhlédnutí všech deseti epizod nakonec dávám i tu pátou hvězdičku. A teď už by to chtělo nějakou pořádnou roli na stříbrném plátně, Kiefere! ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka se nekoná. Nebo...? V čem spočívá síla Zpovědi? V námětu? Sotva. V příběhu bezejmenného zabijáka? Sotva. To už tu bylo několikrát. Síla tohohle webseriálu spočívá v tom, že se tu zkrátka sešli dva vynikající herci, které podpořil správně nadupaný scénář s dobrými dialogy. A ke všemu hraje skvělá muzika, takže ve výsledku je každá kapitola ukrutně krátká a člověk chce víc. A víc. A vůbec mu na konci nevadí, že pointu tušil od cca šesté epizody, protože zkrátka dialogy jsou výtečně napsány, charaktery výtečně zahrány... a jednu věc bych na závěr vypíchnul: Napsat pěti až desetiminutovou epizodu, která v sobě obsáhne celou myšlenku, je mnohem těžší než napsat hodinovou epizodu, kde na závěr akorát potřebujete přemostění do další epizody. Krátký rozsah seriálu mu dává sílu i potenciální fail, když to scénář nedokáže dobře podat. Takže k oběma výborným hercům si přidejte ještě výtečného režiséra/scénáristu, který všech těch deset krátkých dílů vcucnul tak, že chcete zkrátka víc. A Kiefer s devítkou s tlumičem nemá zkrátka konkurenci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi rýchly seriál so spádom, ktorý prinesie aj prekvapko a pár zvratov. Možno v istých chvíľach už aj odhadnuteľných. Rýchle filozofické dialógy, ktoré poukážu na to, že zlý je v podstate každý. Na druhej strane, každý sa môže aj zmeniť, čo síce ukázané bolo, ale nie veľmi v pozitívnom zmysle. Nakoniec prišiel ten zlý v podstate ako dobrák, čo za to nemôže, s čím nesúhlasím. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Kiefra Sutherlanda v jeho typických rolích, tak si tento miniseriál zamiluje. Kéž by bylo více takových pokusů o něco "odlišného". Dva velmi kvalitní herci, skvělý, leč trochu předvídatelný scénář, ale celkový dojem to zanechá velmi dobrý. Normálně asi za 4 hvězdy, ale že je to ten Jack Bauer v kostele, tak nemůžu jinak a další hvězda tam přiletí z povinnosti. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama