Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tunelová pasivita, aneb falešná autentičnost dala zase jednou připomenout, že není nad upřímnou fikci s fantazií.. První půlhodinka seznamování s investigativním štábem australského Janka Kroupy v sukni byla stejně záživná, jako pohled na pět spících Aboriginců v tunelu a jakmile z jejich folklóru vzešlý humanoidní rejsek začne úřadovat, omezí se vše už jen na pár opakujících se činností - funění, hysterčení, běhání, kurvování, či glosy přeživších (to aby se o ně divák nebál) - vše bez pro tento žánr nutné přidané hodnoty.. Obohatili jsme svět o termín „tunelování“ a Ledesma ve svém „brought footage“ ukázal, že funguje i ve filmu - jako divák vložíte nějaká očekávání a zpátky nedostanete nic.. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ukázat hned na počátku filmu, která z postav přežije a která ne, považuju zejména u hororu za praktickou ukázku sebevraždy... Zcela tak odpadá strach o osudy jednotlivých postav a plné kráse se ukáží další nedostatky... Jako nezvládnutá práce s atmosférou, nedostatek financí a s tím spojené mizerné triky a ne zcela využité lokace podzemních tunelů, což ještě podtrhuje zvolená forma zkurvené FF... Po skvělých ohlasech ze zahraničí ve mě převládá spíše zklamání... ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco úžasného tohle jsem přesně hledal a na toto jsem čekal užasna práce s kamerou prostředí nahání strach podle mně jeden s nejpovedenějších hororu točený kamerou ( viz. Paranormal Activity atd.) tady k tomu nemám co vytknout jsem nadmíru spokojeny dlouho jsem se nebal jako tet drásali my nervy strachy protože tohle mně děsilo hodně. Filmy točen kamerou jsou pro mně vždycky něčím víc a zvlášť když jeto o duchách a když jsi čtu komentáře a různé narážky celkem to neřeším každý vždycky má nějaký názor. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako hororový maniak jsem zhltnul Tunel ve tři ráno,naladěn pohodovou začínající půl hodinkou,po které jsem během 5 minut musel rozsvítit,poté si udělat sváču,sem tam dát stop a vydýchat se u compu,celková doba dívání něco přes 2 hodiny,stím že zbytek jsem dojížděl už při svítání :-D Ruční kamera prostě funguje,téma je neokoukané a velice zajímavé.Zpracování do reportáže,kdy vám napínavé scény rozdělují rozhovory s přeživšími,vám dají dva úhly pohledu....někoho vyruší z napětí a vemou mu pocit strachu,protože potom člověk vlastně ví kdo z aktérů denní světlo už nespatří a vadí mu to.....někomu (mě) to zase uleví od neskutečně depresivní a děsivé atmosféry a dodá zajímavý pohled na celovečerní dokument z archívů čt 2,s hororovou zápletkou ;-) Herecké výkony perfektní,atmosféra hutná,snad jen bych dal víc akce a míň děsivého nic nevidění,ale u skoro začinájících filmařů nelze čekat stoprocentní výkon.Mám rád ruční kameru a dokážu ocenit dobrý nápad.....Australané přinesli do branže zase o chlup svěžejší vítr a já posraný strachem spokojeně slintal... 85% ;-) ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Naivní jednohubka ve svém žánru nápadně plagující The Blair Witch Project. Napětí zde není zrovna nejnakažlivější, navíc architektonické záměry jsou dost okaté, zkrátka víte, kdy se připravit na na nějaké to "strašidlo". U sebe jsem žádný emoční rozruch nezpozoroval, ale že měli od počátku nepochopitelně pro strach uděláno i hlavní hrdinové, bylo docela matoucí. Celý tento projekt je příliš rutinérský, takže vám ani nemá jak přirůst k srdci. Všechno je "jak má být", 3 kluci + 1 holka, trocha toho novinářského nadšení mixnutého mladickou nerozvážností, která se zákonitě musí vymstít, a nad tím jako doprovod sní vyprázděné pohledy při vzpomínkách těch, kteří přežili. Ale jinak žádná úzkost, pouze nuda a únavné bloudění v tunelu. Horror se tentokrát nekoná. 34% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama