Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fajn FF horror v hezky depkoidním prostředí, se slušnou atmosférou, který bych mohl doporučit přesto, že mám silný pocit, že se z toho dalo -jen s trochou snahy- vytřískat mnohem více.. Především koncovka je z mého pohledu silně neuspokojivá, nedořešená a vlastně i nesmyslná... Ale jinak je to docela do pohody. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zdĺhavé, nudné a slabé... tvor podobný nosferatu stráži podzemné jazero, ktoré je potenciálnym zdrojom pitnej vody v sydney a skupinka investigatívnych televíznych novinárov ho vyruší z jeho pokľudného nažívania si v tmavých chodbách a priestoroch... tento film nie je nič pre klaustrofobikov, epileptikov a milovníkov kvalitných hororov, v žánri "found footage" skrátka dnes už niečo tak slabé neobstojí, a myslím, že by neobstálo ani pred desiatimi rokmi... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australáci umí béčka zatraceně dobře, jak si potvrzuju už delší dobu. A v případě tohohle FFka to platí taky. I ta tradičně skákavá "autentická" kamera se dá většinou jakž takž vydržet, díky občasným prostřihům na studiové rozhovory s přeživšími (mch.dobrý nápad). Líbila se mi scéna ze "zvonice", která mi připomněla roztomilou legendu o kolejnici z tzv. Hagenovy štoly. Vlastně by se dalo říct, že celý The Tunnel je takovou filmovou parafrází české trampské legendy o Hansi Hagenovi. Při rozhodování se mezi třemi a čtyřmi jsem ale uvažoval takhle: "Pustím si tenhle film ještě někdy znova?" Odpověď: "Ne, nepustím, protože prostě nesnáším skákající ruční kameru a konec už pro mě byl z toho důvodu skoro nekoukatelný", tečka. No a pokud byste chtěli vidět nějaký další film ze sydneyského podzemí, všemi pěti hvězdami doporučuju Weirův The Last Wave, i když se jedná o trochu jiný žánr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Australský dokumentární horor Tunnel si háže klacky pod nohy hned po několika minutách. Kdo přežije, totiž víme hned od začátku. Navíc desítky minut před výpravou do podzemí je to docela slušná nuda, komentáře přeživších ale záhy zvolní a tvůrci výhradně nabízejí to, co se děje dole (ve tmě). Tam je samozřejmě všechno rozmazané a roztřepané, snímané na noční kameru nebo účelově nekvalitní, vše podpořené hysterií, zmateným pobíháním a vracením se k už změněným rozhodnutím. Využití klaustrofobního prostředí poměrně funguje, postavy (ač je hrají poměrně nesympatičtí herci) nějaká šílená rozhodnutí nedělají a divák tak nemusí řešit poměrně jalový děj. I když investigativní žurnalistiku si pochopitelně představuji kapánek jinak. Téma nedostatku vody a vládního řešení v podobě zatopení nevyužívaných tunelů pod Sydney je jen záminkou, abychom se dostali k tomu, že v podzemním bludišti nepřežívají jenom bezdomovci. A teď si to chce pochutnat i na něčem jiném, než na zatuchlých lidech bez střechy nad hlavou. Ale to jsme asi očekávali!! Průměr průměrů, na který se poměrně snadno zapomene.. ale na tři hvězdy se vysápe!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokumentární horor, tentokrát z Austrálie. Vlastně se ani nejedná o found footage film, protože některé postavy děsivé události v tunelech přežily, kameru donesly na denní světlo a celým filmem diváka provází. Což, nebudeme si nic nelhávat, není úplně nejchytřejší řešení. Sice to snímku přidává na autenticitě, ale jaksi opadá strach o to, kdo přežije. V klíčových momentech je kamera rozklepaná ještě víc než je v podobných filmech obvyklé, obraz rozmazaný a účelově nekvalitní. Jako nevím, já měl dokumentární horory spíše rád, ale už jich začíná být fakt až příliš a zrovna tenhle mě šíleně otravoval. Hodnotím tedy tak jak hodnotím, ale musím přiznat, že "objektivně" není The Tunnel zas až tak hrozný film. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)

Reklama

Reklama