Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak už ta kvalita klesla, nicméně i když pátý díl už není tak atmosférický a napínavý a i když už nic moc nového nepřináší, i tak se nejedná o špatný horor. Zajímavé smrti tu jsou pořád, postavy mi nesplývaly a dalo se jim fandit, sice to je trochu nuda, ale i tak se mi na to většinu času dívalo dobře... Je to takový neurážející průměr, což sice oproti předchozím dílům (kromě dvojky) není zrovna dobré, ale pořád mohlo být hůř. Snad jen to hledání Amandy mohlo začít dřív a ne v posledních 20 minutách, dala by se na tom vybudovat i nějaká slušná mysteriózní linie... 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Máme tu pátou NOČNÍ MŮRU Z ELM STREET. Po excelentní čtyřce je tohle pokračování o dost slabší. Ale zas tak mě to netrápí, tyhle nekonečné série nemůžou obsahovat jen vydařené části, to je přece jasné. Co se týče téhle pětky, tak pochválit zde mohu poměrně slušnou atmosféru v cca 1/2 filmu, solidní postavy a asi tak 2 dobré scény s Freddym. To je asi ke kladům celé. Rozhodně to nemá žádný zásadní zápory, jen už mě to tolik nebavilo, bylo to takové zdlouhavé a do první hodiny filmu se nám tu Freddy moc neukáže. Jako šéfkuchař byl ale vtipný. Nesedl mi ale děj, který nebyl moc zajímavý a krom toho mohl být lépe pojat. A poslední dvacetiminutovka byla už docela hrozná. Taková fantasmagorárna a i scény s Freddym to ve finále dost zkazily. Hudba byla téměř nevýrazná. Režie a technická stránka - to vše bylo slabé, ale ne nejhorší. Občas mě zabolel děsný efekt a ty pasáže, kdy vidíme černobíle, až komixové scénky s Kruegerem - no, to bylo také nepovedené. Celkově z toho vidím slabší průměr. Nakonec ty slabší 3* z milosti udílím, vidět se to dá max jednou. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Série dost upadla. Režisér Stephen Hopkins je bohužel jen velmi průměrný tvůrce a byl by zázrak, kdyby ze sebe vydoloval poutavě zrežírovaný horor, který by diváka zaujal. Pětce se stalo přesně opačné. Má několik inovativních nápadů, má působivého Freddyho Kruegera, ale je děsivě nezáživná a nudná. Vraždy nejsou už tak nápadité a hororová atmosféra si rozmyslela svou účast definitivně. Nejvíc tedy pobavil Freddy Krueger ve svém apartním kloboučku, ale tentokrát měl zavraždit i režiséra. Tomu říkám inovativní postup jako hrom. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takéto extrémne rozdielne hodnotenia som skutočne nečakal. Séria v mojich očiach kvalitatívne vôbec neklesá, každý diel so sebou prináša nové prvky a dejové motívy. V päťke máme komiksovú estetiku a dieťa, ktoré by sa mohlo stať Freddieho zástupcom vo svete živých, resp. vo svete reality. Opäť sledujeme nápadité úmrtia, iluzórna sekvencia so schodmi patrí k najlepším momentom celej série. A samozrejme nezabudnime ani na jeho zmŕtvychvstanie podané s patričnou pompou, ako sa na takéhoto borca patrí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Jednak je to dáno prostředím snového světa, přičemž scény z blázince patří k vůbec nejlepším, a druhak je tu několik nezapomenutelných scén, jako je jízda na motorce či kuchařská vsuvka. Navíc mi připadá, že Freddy si to tady užívá a hláškuje nejvíc v celé sérii. K pátému pokračování se vracím asi nejčastěji. 80% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama