Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Jednak je to dáno prostředím snového světa, přičemž scény z blázince patří k vůbec nejlepším, a druhak je tu několik nezapomenutelných scén, jako je jízda na motorce či kuchařská vsuvka. Navíc mi připadá, že Freddy si to tady užívá a hláškuje nejvíc v celé sérii. K pátému pokračování se vracím asi nejčastěji. 80% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodně ambiciózní „pětka“ zdůrazňuje comicsovou estetiku celé série a má minimálně dva opravdu skvělé momenty. Celkově se ale utápí v určitém chaosu a nepřehlednosti. Režisér buďto musel najít kompromis mezi svou vizí a zásahy ze strany producentů, nebo si prostě nedokázal poradit se scénářem. Škoda promarněného potenciálu. ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Z dětství mám zafixováno že to byla pořádná slabota, ale teď jsem si Dítě snu skoukla znovu...a nemám námitek. Překvapilo to i mě, zamlouvá se mi i hrdinka i některé další postavy, nápad se snícím plodem budoucí matky se mi taky líbí. Buď jak buď, rozhodně pátý díl překonal předcházející kung-fu čtyřku. Asi v tom nevidím jen čistokrevný horor, jelikož největší dojem ve mně zanechalo vykreslení vztahu dcery, která se rozhodla stát se svobodnou matkou, a jejím otcem, který byl notorikem a své dceři zkrátka musí pomoci. Až je z něj nakonec spokojený dědeček :-). Řekla bych ale že už se nám tu trošku pozměnil Freddík. Není na scéně vidět zrovna moc často a když už tak autoři spoléhali na to co je pro Freddy už od jedničky nejvíce charakteristické a to morbidní smysl pro humor-tady se mi to už ale zdá trošku přehnnané. Kromě hlášek stylu "Die, bitch!" nebo "Say hello to your new daddy!" tu Robert E. nic moc nepředvedl. Je ale poznat když se práce ujme profesionál, čili Robert Shaye, řekla bych, nezklamal. Chválím scénu kdy se Greta snaží vylézt z kedničky, Freddy jí zabouchne dveře a na ledničce je přilepený vzkaz: Die bitch! Dala bych jen tři hvězdy ale nechalo to ve mně docela dobrý pocit, postava tatínka hrdinky mi je moc blízká, a těhotná hrdinka jakbysmet, tak se s tím nějak ztotožňuju. Ač je to horor, vždy se nad tím musím pousmát. **** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Freddy se popáté vrací... A počtrvté (musím vyjmout nepodařenou dvojku) skvěle. Nekonvenční nápad se sny nenarozeného dítěte, poodhrnutí tajemství Freddyho původu (které bylo nakonec rozpracováno v už ne tak dokonalé 6) a téměř psychedelický závěr, to vše vám nedovolí vydechnout...jedna, dvě, Freddy už jde ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S pátým dílem už je znát mírné vyčerpání ságy, vše se odehrává na mnohem menší škále než v předchozích filmech a ty situace, za nichž postavy usínají a dostávají se do spárů zabijáka, jsou velmi těžkopádné. Nejnápaditější scénou je „srůstání s motorkou“, jinak je tohle pokračování docela fádní, zbytečně příliš vážné a zdaleka ne tak zábavné, jako jsou jiné díly Noční můry v Elm Street - včetně toho bláznivě ztřeštěného snímku, který následoval po pětce. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama