Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 3

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (275)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Hezký počasí, fakt ... Jedna z mých vyseknutých poklon směřuje ke všem vojákům posledních dvou světových válek, už za schopnost přežít ty šílené sibérie bez obligátního "nechte mě tady". Další obdiv už patří pětici mužů, která dokázala, že na prvním místě jsou lidé, pak teprve národnosti a nakonec nepřátelé. Bylo zajímavé sledovat vyzdvižené typické národní vlastnosti, zvyky a pohledy na svět, i jak si každý brání to své a přitom se nevědomky navzájem obohacují. Bohužel, snímek neměl tu šťávu, jakou bych od válečného dramatu čekala, což mě dovolovalo (zřejmě i díky inspiraci skutečnem) v klidu a bezpečí dospět až k happyendu, který byl nakonec překvapením, neboť jsem ho čekala ještě happyendovější... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já tomuto filmu nemůžu dát jenom čtyří hvězdy.Zaslouží si pět.Švédsko a Norsko ukazáli,že umí točit filmy.Film se začíná rozjíždět už od začátku,a to sestřelením jak německého,tak i anglického letadla.Je velmi pozoruhodné,že se Němci spolu s Angličany takto sžili dohromady.Snímek nekončí moc šťastně,ale to se koukněte sami,ať tady nedělám moc spoilerů.Prostě nenápadný,ale zároveň bomba film.Hodnocení:90% ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o tom, jak lidi dokáže změnit krizová situace. Když vás film ani po hodině a půl koukání na pět stejných obličejů nezačne nudit, pak není pochyb o tom, že si zaslouží vysoké hodnocení. Stejně tomu bylo i u mě a dokonce mě mrzelo, když přišly závěrečné titulky. Pět sympaťáků pod jednou střechou, z nichž ten nejkrásnější ještě roztomile zpívá a oplývá super hláškami, tomu se prostě nedá odolat! Angličani v podání Ruperta Grinta a Lachlana Nieboera to u mě vyhráli na plné čáře :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem mnoho, proto jsem ten film měla dlouho v šuplíku, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Jak z malého, ale přitom silného příběhu pár mužů, který se skutečně odehrál, jasně zaznívá myšlenka nesmyslnosti válek jako takových. A i když první polovina byla trochu vleklejší, tak druhá to bohatě vynahradila silnějšími a emotivnějšími momenty. A za ten závan člověčiny (lidskosti, potažmo přátelství) ve válečných podmínkách díky. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nádherná výprava, minimalistické prostředí, uměřená, byť místy ne úplně důsledná režie (vyhrocené scény brzdí dost křečovité změny perspektiv), humanistické drámo staré školy, které říká, že pod uniformou a ideologií jsou kompatibilní lidské duše. Sympaticky tlumené postavy s malými příběhy, trochu zbytečně vyhrocené tezovité dialogy, ale decentně trefená atmosféra lovecké chaty, kde se odehrává malá válka a malý mír. Skromný film, na který se dívá lehce a s potěšením. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno