Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemocniční umývač prdelí v osidlech nejdrsnějších drsoňů s obříma koulema a nonšalantními třídenními strništi ukazuje, že firma Gillette asi nemá ve Francii na růžích ustláno. Vždyť i vyteplená vizáž hlavního hrdiny je umně maskována tvrďáckým vousem a pro jistotu mu raději scénáristé přiřkli i těhotnou manželku, která je z něj unešená. Tedy vlastně unesená. Nějakými Araby. Avšak až na krutý castingový error se jedná o velmi vydařenou pokleslou zábavu mas zcela v duchu francouzské drsné školy, z níž bude nejeden intelektuálně založený a hloubavý divák nesmírně potěšen. Zkorumpovaní policajti, Korsičani, cigoši a Arabi se vzájemně krvavě kočkují dle nejlepších Deleuzeovských tradic a já mohu s hrdostí konstatovat, že se v principech shodnu i s takovým posedlým retardem, jakým je Stano21, kterého tatínek nepochybně píchal do fontanely, než ho pan farář vytáhl z díry. ***** Se slzou hořkosti v oku musím konstatovat, že svatořečený Stano své Urbi et Orbi smazal a ochudil tak celé křesťanstvo o své progresivní kázání! Bude se za to nepochybně smažit v pekle. Není dostupný ani screen, ale naštěstí se mi za pomoci několika nevěřících povedlo zrekonstruovat alespoň nejúdernější moment jeho komentáře! Cituji: "Kto ruší ženu v dobe tehotenstva, vštepuje mu ducha smilstva, lebo ktorý duch dráždi manžela, aby súložil nad prirodzenú potrebu - ten duch potom vstupuje do plodu". No není to mazlík?? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský scénář, ale natočený v evropské produkci = konečně mám o trochu víc jasno v otázce, jestli je tolik hollywoodských flmů debilních kvůli producentům, kteří mají pocit, že "tohle" divák potřebuje; nebo se prostě přizpůsobuje vkusu průměrného američana - výsledek je úplně stejný. Takže ano...příběh, který není originální, občas tam něco nehraje a nevyhne se předvidatelným momentům, může fungovat vcelku dobře. Neokoukané ksichty, vše podáno velmi autenticky, herci hrají, postavy se chovají uvěřitelně... . Dobrý. Jenže co naplat. Scénář a la Hollywood je pro mě už tak profláknutý, že bez ohledu na ten evropský tuning, je to pořád jen další za vlasy přitažený příběh, který mi nic nedá a emoce ve mě nerozbouří. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Nemám rada Francúzov ani ich filmy, ale tento Cavayé si ma celkom získal. Limit je skvelý akčný film s ľahkou, ale zaujímavou a postačujúcou zápletkou pre výbornú naháňačku a hru o čas. Hereckým výkonom nemám čo vytknúť, sú to síce typické francúzske ksichty, ale Gilles Lellouche, nerada to priznávam, má niečo do seba a okrem toho si s touto úlohou aj výborne poradil a dodal jej punc reálnosti a uveriteľnosti. Takže čo dodať, teším sa na Fredyho ďalší počin. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film, kterým se Cavayé definitivně pasoval na největšího machra přes thrillery "s obyčejnými týpky od vedle". Oproti Nevinné do toho on i Klaus Badelt tepou od první scény, takže to není tak inovativní a nesemkne to tolik s hlavním duem, ale je to dostatečně vykoupeno napínavostí. Pravda, mnohdy na úkor toho, že se tu dost hřeší na žánrová klišé, ale jde o to jak jsou podána. A o tom myslím nejlépe vypovídá, že naše sedačka je po projekci úplně turch, jak jsem za těch osmdesát minut vypotil pěkných pár kilo; kam se na tohle hrabe hodina a půl florbalu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak Tohle si já nechám Líbit! Super Nářez! Od začátku do Konce.. Jsem byl v napětí, Potil jsem se.. Vypoužil jsem jeden celý Deodorant.. to se zkratka nedalo.. Takhle spocenu prdel jsem neměl ani nepamatuju.. A poslední Půl hodinka je Vrchol, Skvost Všech Akčních Filmů... 84 minutová Extáze! Amerika na Francouze a Seveřany Zkratka Nemá! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama