Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku poutavé komorní sci-fi drama, reflektující strachy studené války. Líbilo se mi, jak drama tu a tam přecházelo do komedie a ukazovalo různé stránky chování jedinců v určitých situacích a zajímavé bezpochyby je i nastiňování mezilidských vztahů na základě stereotypů a individuality, včetně feministických otázek. A v neposlední řadě... tyhle kudrnaté zrzky... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ticho na zemi je taková neakční Já, legenda, která musí těžit hlavně z atmosféry vylidněných a pustých ulic různých měst a silnic, což se daří celkem slušně, jenže zároveň to neni nic, co by nějak přímo uchvátilo nebo poslalo do kolen a s postupem času a s přibýváním postav a nezodpovězených otázek mi to přišlo už takový nevyužitý, nevysvětlený a nedodělaný. Ovšem herci skvělý, to se musí nechat ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Lahůdkový námět, který naštěstí neskončil v kotrmelcích nejneuvěřitelnějších zvratů anebo planého plkání. Nikdo z nich není prototypem akčního hrdiny, takže ten konec s kamionem a autem na silnici mi tam moc neseděl, ale lokality a příjemně mrazivý pocit, co kdyby se tohle stalo mně, převážily hodnocení na maxima. A Alison nakonec bez trička. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zajímavé sci-fi s přesahem. Filmů s podobným námětem už bylo pár natočeno a tak sem byl skeptický, že může režisér vymyslet něco radikálně nového. To se nakonec nestalo, ale přesto téma ozvláštnil a vybočil z jednoduchého schématu "jsem sám na planetě ale stejně nemám čas na to dát si nohy na stůl a dočíst Prousta". Pomohl si důrazem na psychologii a nabídl příběh ve kterém ukázal, že základní otázky života zůstávají stejné, ať už je na planetě jeden člověk, tři miliardy a nebo jen tři. Hledání lásky, Boha, smyslu života, či pochyby o sobě samém nás pronásledují neustále. Myšlenková stránka je tedy nosná, ale zpracování pokulhává a kazí dojem z jinak slušného filmu. Hvězdičku navíc dám za perfektní smysl pro humor Zacka Hobsona. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kdo by netoužil být na světě sám? Kdo by nechtěl okusit tu nekonečnou svobodu? Kdo by nechtěl dělat bez dovolení všechno možné? myslím si že každý, ale každý by po tom zjistil, že i když dovedou lidé nasrat, je jejich společnost pro život nesmírně důležitá. A to se přesně snaží říct tento film. Trochu zvláštně pojaté sci-fi s lehce depresivní a poutavou atmosférou není asi pro každého. Někoho může odradit tak jako mě divné chování postav a trochu nečekaný závěrečný zvrat nutící k zamyšlení. Já jsem až zas tak uchvácen nebyl, ale určitě ten film má mnoho co do sebe, to nepopírám. P.STen plakát je fantastickej! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Počas autonehody sme mali možnosť vidieť na kapote auta producenta Sama Pillsburyho, ktorý zoradil vedľa seba všetky kreditné karty. Považoval to za menší vtip, lebo celý svoj osobný úver vložil do filmu. (Karush)
  • Scéna, v ktorej Bruno Lawrence bezcieľne blúdi prázdnymi ulicami a hrá na saxofón, je odkazom na jeho detstvo, keď ukradol jeden saxofón a neskôr ho kvôli výčitkám svedomia vrátil. (Karush)
  • Film je natočený na základe zážitku jedného amerického turistu na Novom Zélande, ktorý prišiel do centra Aucklandu v nedeľu ráno a nikde nikoho nebolo. Novozélanďania totiž majú vo zvyku na víkend odcestovať. (Karush)

Reklama

Reklama