Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Za mě ještě víc dechberoucí, emocionálně působivější, komornější, konzistentnější, osobitější, sympatičtější, vyspělejší, s lepším vykreslením charakterových vzorců, po komediální stránce zábavnější, a paradoxně divácky přijatelnější než Last Airbender – čímž nechci říct že původní seriál není klenot animovaného média, ale mě se sequel Legenda Korry líbil o něco víc. Steampunková stylizace mimochodem geniální, no a J.K.Simmons jako Tenzin rules! ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Legend of Korra nejvíc připomíná Fullmetal Alchemist, ale chybí jí propracovanost příběhu, charakterů i světa, ve které FMA prostě vždy zvítězí. Myslím, že tento seriál i cílí na mladší diváky a pro ty je to krásný fantasy příběh o odvaze, odhodlání a boji za to, co je správné. Předchozí příběh s Aangem jsem neviděla, takže hodnotím bez kontextu :) I přes výše zmíněné nedostatky mě ale seriál bavil, takže dávám za 4* ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Víceméně jsem čekal, že Korra mi bude sympatičtější než Aang. Korra je divočejší a i se mi líbí, že je trošku starší než Aang v minulé sérii, myslím, že to trošku posouvá tu věkovou hranici, pro kterou je dílo určeno. Hodně se změnilo, přibylo obrovské město, znova se vychovávají airbendeři, do čehož vlítne Korra, vládkyně tří elementů ze čtyř a zároveň puberťák se svým nemotorným polárním psem. Jen se bojím, že to město možná omezí volnost, což je vidět i na současné komerčnosti avatara. Zatím vážně, včetně animace, nemám co vytknout natolik, abych musel strhnout hvězdičku. --- Edit 4.7. Strhávám hvězdičku. Ač je mně to líto, Korru mám radši než Aanga a animace je stále skvělá, musím strhnout hvězdičku za uspěchanost a "nevolnost" celého díla. Jedná se zvláště o to město. Ach jo, to z něj nemůžeme vytáhnout paty? ---- EDIT 15.3.2015: I přestože čtvrtá řada byla dost slabá, ten seriál si nezaslouží jen 4*, protože ho to stahuje na úroveň, kterou rozhodně nemá. Slabých 5*, ale 5*... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak se mi původní seriál Avatar: Poslední vládce větru nelíbí, o to více mne Legenda o Korře zaujala. Sice se občas objeví a probleskne tu ta stupidita a přízemní naivita původního seriálu, ty velké anime oči mi taky lezou na nervy, ale celkově je to dospělé, má to atmosféru, nostalgickou vlnu, melodramatcké pozadí a dokážu si to představit jako hraný seriál či film. Navíc to zasazení do technické revoluce Číny 30. let je velmi zajímavé a dobře podané. Hudba tomu dodává až mysticky rozjímavou náladu. Ty dětinské detaily mi sice vadí, ale celkově výborně napsané i natočené. ()

Galerie (496)

Zajímavosti (55)

  • Jméno vládce lávy Ghazana je nápadně podobné slovu „kazan“, což v japonštině znamená „sopka“. (Azurovydrak)
  • Aangův syn Tenzin, který učí Korru ovládat vzduch, je pojmenován po tehdejším dalajlámovi Tenzinu Gyatsovi. (Agita)

Reklama

Reklama