Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to mnohem méně než první Avatar. Asi mi chyběl ten nádech čistého fantasy, který prostě tohle steampunkové(?) prostředí postárádá. Ani Korra mi nebyla tak sympatická jako Aang. Jediná (pro mě) potencionálně zajímavá postava - generál Iroh se objevil až na chvíli v posledních dílech a měl opravdu málo prostoru. Celý smysl probending soubojů mi uniká, neboť to ani neukázalo žádné zajímavé souboje, prostě tam 6 lidí po sobě vrhalo oheň, vodu a hliněné kotouče. Zajímavější je tu ovšem záporák. ()

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

Reklama

Frederika 

všechny recenze uživatele

Legend of Korra nejvíc připomíná Fullmetal Alchemist, ale chybí jí propracovanost příběhu, charakterů i světa, ve které FMA prostě vždy zvítězí. Myslím, že tento seriál i cílí na mladší diváky a pro ty je to krásný fantasy příběh o odvaze, odhodlání a boji za to, co je správné. Předchozí příběh s Aangem jsem neviděla, takže hodnotím bez kontextu :) I přes výše zmíněné nedostatky mě ale seriál bavil, takže dávám za 4* ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak se mi původní seriál Avatar: Poslední vládce větru nelíbí, o to více mne Legenda o Korře zaujala. Sice se občas objeví a probleskne tu ta stupidita a přízemní naivita původního seriálu, ty velké anime oči mi taky lezou na nervy, ale celkově je to dospělé, má to atmosféru, nostalgickou vlnu, melodramatcké pozadí a dokážu si to představit jako hraný seriál či film. Navíc to zasazení do technické revoluce Číny 30. let je velmi zajímavé a dobře podané. Hudba tomu dodává až mysticky rozjímavou náladu. Ty dětinské detaily mi sice vadí, ale celkově výborně napsané i natočené. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Korraniným výcvikovým instruktorem v dovednostech ovládání vzduchu je Tenzin, syn Katary a Aanga, předchozího Avatara. (Conspi)
  • Spojením jmen Raavy a Vaatua vznikne Avatar. Z toho můžeme vyvodit, že i Avatar má stinné stránky. (ČSFD)

Reklama

Reklama