Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|73%| Na HEADSHOT jsem se delší dobu moc těšil. Oba dva Zátahy s Uwaisem řadím mezi špičku akčního žánru. Rozhodně jsem se při tomto držel při zemi a až tak velké očekávání jsem neměl. Což je dobře, protože přeci jenom jsem trochu zklamán, ale až tak bych to nepřeháněl. Nadprůměr jsem z toho nakonec udělal, akce a bitky jsou perfektní, tak si zas nebudu stěžovat. Po přeceněném druhém Wickovi, který mi prostě vůbec nesedí, jsem si aspoň udělal radost tímto. Začnu tedy nejdříve zápory. Příběh není špatný, je jednoduchý a přímočarý, ale je tak nudně podán, až to bylo okaté. Okaté, tím myslím, že to bylo tak naservírované, aby se hlavní hrdina nakonec přes všechny protivníky dostal k hlavnímu cíli. Takže nějaká napínavost, emoce a ostatní prvky tu moc výrazné nejsou. Stěžovat si nějak přehnaně nechci, holt jsem to tak vnímal, kdyby byly tyhle aspekty lepší, byl by z toho bezchybný film. U Zátahů fungovalo snad vše. Ale nechci tu tento počin s ničím srovnávat, to já ve zvyku nemám. Takže klady. AKCE – já si prostě nemůžu stěžovat! Přestřelky, střílení do nevinných lidí apod – skvěle a přehledně natočeno. Souboje? To je asi hlavní odvětví akce v tomto snímku. Zezačátku tu máme jiné postavy krom hlavního herce, kteří si tu mezi sebou vyměnují rány – i tyhle akční scény mě bavili. Všímal jsem si nejrůznějších detailů. Mnoho scén bylo natočeno bez střihu. Jakmile nastoupil do boje Iko Uwais, už mi srdce poskočilo radostí. Souboje nebyli možná tak dynamické a z Ikova pohledu profesionální, ale furt tu byla vysoká kvalita a choreografie. Uwais se nadřel, v mnoha případech měl co dělat, aby své protivníky zneškodnil. Finální bitka nebyla tak dynamická, ale furt mě bavila. Takže, kdyby byl lepší příběh a mnoho dalších výrazných prvků, byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem po akční stránce nadšen a nebudu mít problém si občas film pustit. Takže 4* s radostí za skvělé akční Ikovi kousky dávám. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tjahjantovi veľmi pomohla spolupráca s Garethom Evansom na Safe Heaven. Tima veľmi uznávam ako hororového tvorcu a veru ho uznávam aj ako akčného tvorcu. Od Evansa si požičal Ika, pridal tam trošku seagolovskej poetiky a primišiel tam samozrejme veľ krvi. Zážitok pri tejto stopáži nie je stopercentní a občas sa to pláca v romantickej linke bez nejakého väčšieho zmyslu, ale nabitá akcia a celková krutosť to plne vynahrádzajú. Timo sa bude ešte venovať akčným filmom, ale dúfam, že sa vráti aj k hororom. Každopádne ak máte radi spoluprácu Evans+Uwais smelo do tohto, aj keď Raid, či Berandal je o niekoľko stupienkov vyššie. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Julie Estelle je super roztomilá. Ale není to Hammer Girl. Stejně jako Headshot není Raid a ani Berandal v absolutně žádném ohledu. Chudý příbuzný bez vlastní tváře, příběhově labilní a nefunkční ani ve svých béčkových parametrech (navíc se to zpočátku hrozně táhne). Akční scény sem tam pobaví (popravdě těch pár "vtípků" jsem si užil víc než samotnou akci), ale chybí jim dravost, syrovost a pocit reálnosti, kamera a užívání slow-motionu umělou choreografii jen zvýrazňují. Iko se nicméně snaží a navíc mu tahle role sedla víc než ta v Berandalu. Slabší 3 hvězdy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Odvar z Raidů, který ale svým sugestivním naturalistickým pojetím hravě strčí do kapsy většinu současné žánrové konkurence. Zatímco dnes už je akční film často chápán jako v podstatě neškodná zábava pro celou rodinu (viz superhrdinské komiksy), v Indonésii na tenhle přístup zjevně z vysoka kašlou a i zdánlivě banální MA movie stylizují do podoby velmi drsného, brutálního a krvavého thrilleru. Zásahu chybí vlastně "jen" ten Gareth Evans, jenž má svým smyslem pro detail, vytříbený vizuál a důmyslnou dějovou stavbu už blíž regulérnímu filmovému umělci než "pouhému" řemeslníkovi. 70 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok 2017 se doslova zapíše do Historie v Akčním žánru, protože,na to, že je začátek roku a máme zde Nejlepší akční film z USA za posledních 10 Let ( John Wick 2) Nejlepší Komiks ( Logan) a nyní nejbrutálnější film né jen z Asie za posledních snad 10 let( Headshot). Co na to Boyka?? Každopádně, co tahle dvojice Tjahjanto a Stamboel předvádí je doslova a do písmene zázrak. Za vyloženě málo peněz sakra hodně muziky. Od začátku film nabere neskutečné akční inferno, které nepoleví až do konce, žádné zbytečné kecy, zde se řeže nonstop! Jedná se opravdu o jeden z nejbrutálnějších filmů poslední doby, tohle je hodně sick-sleazy-dirty flick, na který se místy nekouká příjemně, párkrát mi ukáply slzy, zapotil jsem se jak po 10 hodinovém sexu a řval přes celéj barák div se, že nepraskly stěny. Iko Uwais snad poprvé dostává pořádně zabrat a to tak, že si místy musí pomoct brokovnicí, nožem i mačetou, aby protívníky odrovnal, protože každý jeden jeho soupeř ovládá minimálně 3 světová bojová umění a ještě nehrají fér. Zde není snad ani jeden souboj 1vs 10, vše je 1V1, což je rozhodně pozitivní, každopádně čistý souboj bez zbraní se objeví až ve finále, které opět bere dech v 5 minutovém souboji s hlavním mafiánem, které si definitivně zaslouží pozici v TOP5 soubojích of All time( Ale berandal finále zřejmě nepřekonáno). Jeden z těch akčních filmů, který akčního fanouška né jen chytne za koule, ale rovnou je utrhne a sežere!! Intoušové, Seagal fans, non Asia fans a 90tkoví nadšenci brakových béček prosím zpátečku.Tohle si vidět ani nezasloužíte.Všichni ostatní jsou vítáni. Jo a Julie Estelle je zřejmě nejvíc sexy ženská, která se umí ohánět s nožem.100% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)
  • Těsně předtím, než nabodne Abdi (Iko Uwais) Leeho na větev, jde vidět, že není tak velká, jak jde vidět v dalším záběru. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)

Reklama

Reklama