Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (100)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|73%| Na HEADSHOT jsem se delší dobu moc těšil. Oba dva Zátahy s Uwaisem řadím mezi špičku akčního žánru. Rozhodně jsem se při tomto držel při zemi a až tak velké očekávání jsem neměl. Což je dobře, protože přeci jenom jsem trochu zklamán, ale až tak bych to nepřeháněl. Nadprůměr jsem z toho nakonec udělal, akce a bitky jsou perfektní, tak si zas nebudu stěžovat. Po přeceněném druhém Wickovi, který mi prostě vůbec nesedí, jsem si aspoň udělal radost tímto. Začnu tedy nejdříve zápory. Příběh není špatný, je jednoduchý a přímočarý, ale je tak nudně podán, až to bylo okaté. Okaté, tím myslím, že to bylo tak naservírované, aby se hlavní hrdina nakonec přes všechny protivníky dostal k hlavnímu cíli. Takže nějaká napínavost, emoce a ostatní prvky tu moc výrazné nejsou. Stěžovat si nějak přehnaně nechci, holt jsem to tak vnímal, kdyby byly tyhle aspekty lepší, byl by z toho bezchybný film. U Zátahů fungovalo snad vše. Ale nechci tu tento počin s ničím srovnávat, to já ve zvyku nemám. Takže klady. AKCE – já si prostě nemůžu stěžovat! Přestřelky, střílení do nevinných lidí apod – skvěle a přehledně natočeno. Souboje? To je asi hlavní odvětví akce v tomto snímku. Zezačátku tu máme jiné postavy krom hlavního herce, kteří si tu mezi sebou vyměnují rány – i tyhle akční scény mě bavili. Všímal jsem si nejrůznějších detailů. Mnoho scén bylo natočeno bez střihu. Jakmile nastoupil do boje Iko Uwais, už mi srdce poskočilo radostí. Souboje nebyli možná tak dynamické a z Ikova pohledu profesionální, ale furt tu byla vysoká kvalita a choreografie. Uwais se nadřel, v mnoha případech měl co dělat, aby své protivníky zneškodnil. Finální bitka nebyla tak dynamická, ale furt mě bavila. Takže, kdyby byl lepší příběh a mnoho dalších výrazných prvků, byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem po akční stránce nadšen a nebudu mít problém si občas film pustit. Takže 4* s radostí za skvělé akční Ikovi kousky dávám. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tjahjantovi veľmi pomohla spolupráca s Garethom Evansom na Safe Heaven. Tima veľmi uznávam ako hororového tvorcu a veru ho uznávam aj ako akčného tvorcu. Od Evansa si požičal Ika, pridal tam trošku seagolovskej poetiky a primišiel tam samozrejme veľ krvi. Zážitok pri tejto stopáži nie je stopercentní a občas sa to pláca v romantickej linke bez nejakého väčšieho zmyslu, ale nabitá akcia a celková krutosť to plne vynahrádzajú. Timo sa bude ešte venovať akčným filmom, ale dúfam, že sa vráti aj k hororom. Každopádne ak máte radi spoluprácu Evans+Uwais smelo do tohto, aj keď Raid, či Berandal je o niekoľko stupienkov vyššie. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To samý, jako předešlí Killers. Akce je nasnímaná fajnově a brutalitou se nešetří, takže krev na vás vysloveně cáká skrz obrazovku. Jenže co naplat, když ruku v ruce s tím bije do očí i ostudná demence, která onu syrovost a vážnost sráží do kolen. Skvělým příkladem budiž třeba hned úvod filmu, v němž ozbrojená skupina vězňů stojí jen pár metrů před taktéž ozbrojenou skupinou policajtů a jen nesmyslně čekají, kdo z nich vystřelí první, aby v mžiku ze sebe vyrobily lidské cedníky. A těch nesmyslů je tu bohužel mnohem, mnohem víc. Do toho samozřejmě nezapomeňme na pro tvůrce už typicky přehnaný smysl pro melodramatičnost, díky níž se Headshot vlastně nikdy nerozjede: po pětiminutové mlátičce totiž se 100% jistotou přijde hnedka fňukací scéna, což je v závěru už zkrátka ubíjející. Takže pokud vám můžu poradit, moji žlutí přátelé, na nějaký vykreslování emocí se příště vyserte a věnujte se pouze tomu, co vám jde stejně nejlíp - pořádné akci! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po včerejším námrdu The Night Comes for Us mi tohle bohužel přišlo hodně slabé. Bylo pěkné vidět opět všechny ty herce, ale příběh byl celkem dost ohraný a dost mě nudil. Ty romantické pasáže mi pro Uwaise nesedí a neumí je zahrát. Za zmínku stojí vystřílení autobusu a pár bojových scén, ale jinak to byla v celku velká nuda. Nejslabší film Uwaise. Naštěstí to napravil už ve zmíněném The Night Comes for Us. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Iko Uwais v hlavní roli by mohl po Raidu evokovat další akční šlehu, ale bohužel divák velice rychle vystřízliví. Hlavní vinu nese režisér a scénárista zároveň a to ze dvou důvodů. Nedokáže napsat poutavý příběh a zajímavé postavy a už vůbec neumí natočit dobré akční scény. Talent hlavního hrdiny tak zůstal trestuhodně nevyužit a pokud natočí tak 2 podobně "kvalitní" filmy, může se s kariérou akčního poloboha rozloučit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)
  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)

Reklama

Reklama