Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Pro mě slabší odvar filmu The Den. Party, nadržené náctky, opovrhování rodiči. Náhled do života kamarádek, jejíž osud nestane se zrovna radostným. První 3/4 filmu jen hlasitě oddychuji a kroutím hlavou nad tím, kde společnost směřuje. Jako upozornění před nástrahy internetu, ano. Pozastavit by se také daleko nad mravní výchovou rodičů. Poslední díl filmů se konečně rozjíždí, ale ne natolik, aby mě to posadilo na zem. 10 minut záběru na lopatu, mě také moc nevzrušuje a nedodává mi chuť filmového zážitku. 2 hvězdy, za dvě fotky Megan. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film plný nesmyslů a samoúčelné manipulace. Já samozřejmě nezpochybňuji to, že mladé holky (a nejen holky) v době online všeho lezou nevědomky do náručí masochistickým magorům, ale vysoce zpochybňuji způsob, jakým o tom chce tenhle naivní pokus vypovídat. Celé to vyznívá nepřesvědčivě jako Trumpův příčesek, tlačení jediné normální postavy Amy do pozice loosera je ryzím prototypem mechanické vykalkulovanosti a ten koncept found footage je prostě na palici - odkdy vrah natáčí poslední hodiny svých obětí a pak hází kameru, která navíc patřila oběti, do veřejně přístupného koše? Vypovídá to o tragédii, ale tu tragédii to jenom hnusně zneužívá a vůbec nic nám to neřekne. A navíc je to nuda k uzoufání, dokonce i v samém 'šokujícím' závěru. ()

Reklama

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Zatraceně realistické zpracování, založené na zaručeně pravdivých událostech (když je tam datum, tak to prostě musí být pravda!), ze kterých se nakonec vyklubala nablblá fiktivní story poslepovaná ze sedmi různých případů, a intenzivní zpracování "na vlastní kůži", které donutí znuděně přeskakovat pomalu plynoucí minuty, plné nazoomovaných čtrnáctiletých beďarů, i ty nejzarytější ortodoxní hororové fandy. Ne, ani těch opěvovaných závěrečných dvacet minut nestálo za vidění. Nepovedená a špatně natočená amatéřina, která si opět dělá promo "based on true story" zaklínadlem. 1* ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Deprimující psycho. Na začátku se seznamujeme s hlavní dívkou Megan a její kamarádkou Amy - skvěle vše režisér Michael Goi nechce uspěchat, jakmile přijdou dvě fotky FBI mě zamrazilo po celém těle a začíná totální peklo! Posledních dvacet minut velmi těžko rozdýchávám. Nejhorší na tomhle námětu je to, že se tohle děje každý den - at' už na druhém konci světa, nebo v naší blízkosti - velmi často se těla najdou zohavené do nejbrutálnějších metod, některé se nenajdou vůbec a MEGAN IS MISSING tohle perfektně zobrazuje. Dokázal bych si tohle představit pod lupou Schumachera (8MM), Spasojevice (Srpski film), nebo Laugiera (Martyrs) ale Goiova verze je výborná. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ta holka v mym sklepě já miluju jí slepě Dělám všechno pro ní ona jenom slzy roní. Odkaz ktorý nám tu zanechal dungeon master Josef Fritzl nenechal na svoje filmové prevedenie dlho čakať.. Samozrejme ide o úplne iný príbeh ale dievčatá,maniakálny sklepmistr a pivnica zostali ingrediencie v svojej podstate nezmenené . Ale po pravde, mal som čo robiť aby som to dopozeral.. úvodná 3/4 hodinka bola nesmierne nudná...Bolo to ťažko neautentické ale tvárilo sa to vážne ako smrť. Jediné čo tu stálo zato bolo posledných 22 minút psychického teroru, mučenia a násilia ... No a samozrejme ešte tie 2 nechutné fotky, niekde v polovičke, ktoré tam tvorcovia strelili ešte pred tím než bol divák pripravený na morbidity ... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Rachel Quinn (Megan Stewart) uviedla, že najhorším zážitkom z nakrúcania bolo pre ňu nosenie mučiaceho nástroja na hlave. Tvrdila, že to bolo fyzicky nepríjemné a duševne traumatizujúce, keď si uvedomila, čo vlastne zobrazuje, pretože režisér Goi jej ukázal skutočné fotografie obetí, na čo sa rozplakala. (Arsenal83)
  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Kvôli zobrazovaniu sexuálneho násilia a brutálnych obrázkov násilia sa Nový Zéland rozhodol film zakázať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama