Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Deprimující psycho. Na začátku se seznamujeme s hlavní dívkou Megan a její kamarádkou Amy - skvěle vše režisér Michael Goi nechce uspěchat, jakmile přijdou dvě fotky FBI mě zamrazilo po celém těle a začíná totální peklo! Posledních dvacet minut velmi těžko rozdýchávám. Nejhorší na tomhle námětu je to, že se tohle děje každý den - at' už na druhém konci světa, nebo v naší blízkosti - velmi často se těla najdou zohavené do nejbrutálnějších metod, některé se nenajdou vůbec a MEGAN IS MISSING tohle perfektně zobrazuje. Dokázal bych si tohle představit pod lupou Schumachera (8MM), Spasojevice (Srpski film), nebo Laugiera (Martyrs) ale Goiova verze je výborná. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

Reklama

MikyAff odpad!

všechny recenze uživatele

Přetrpíte první hodinu, která je nudná, že to hezký není a dostanete posledních 20 minut, které jsou chvílemi přihrocené až moc, abyste ve finále zde na databázi zjistili, že vlastně úvodní titulky "podle skutečné události" jsou lež. Pak se jakožto divák cítím podvedená a kdyby to šlo, vraťte mi mých 86 minut života. Poučení to nejspíš má, ale upřímně mi to natolik morálně za srdce nechytlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No já nevim. Na tyhle skutečný události mám svuj názor, takže to beru s rezervou. A jako ff film se to taky moc neosvědčilo. Třičtvrtě hodiny jsem koukal, jak si dvě, místy tři, čtrnáctiletý telata vyměňujou zkušenosti o tom, kdy a kde koho vykouřily kvůli troše fetu. Pak jedna z nich zmizí a teprve pak to začne bejt trošku zajímavý a když se ztratí i druhá, dojde dokonce i na skoro hororovou scénu. Ale jinak se jedná pořád o podprůměr. Jako většina ff filmů. 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

The Poughkeepsie Tapes složené jenom z pásek (teoreticky). Tady se první půl hodinu nic neděje, až na seznámení s Joshem, no, pak se ztratí Megan, město z toho je v prdeli, nejvíc chudák Amy, která je pak nenáviděná ještě víc než dřív, no a pak se ztratí i ta Amy, díky čemuž Josh dostane krásný dáreček v podobě kamery, na kterou si zaznamená vše... Super, tohle je děj. Jenže ten nevyvolá nic, oproti The Poughkeepsie Tapes to nemá v sobě nic znepokojivého (ne, ani záběry od Joshe), děsivého, překvapivého, prostě si jeden magor unese dvě holky a to je vše. Postavy všechny buď totálně blbé nebo tak otravné, že byste jim přáli osud Amy, možná ještě ve větší dávce. No, natočit děsivý film o zmizení někoho zvládne asi jenom Weir... 1* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama